• doların ani fırlamasıyla ihtimali artan olay.
  • pilotlarımızın şehit edilmesi, reyhanlı saldırısı ve iki devletin de taşeron örgütlere yaptırdığı saldırıların ardından, askeri anlamda ilk sıcak çatışma sanıyorum. şehitlere rahmet ve ailelerine de sabır dilemekten başka elden bir şey gelmiyor. bugünlerde çok sevdiğimiz(!) şangay beşlisinin tamamına yakınının da esad'ın kankisi olduğunu belirtmek gerek.

    öyle bir depresyona sokulup, yalnızlığa ve uçuruma itildi ki, bugün şunlar aynı anda gerçekleşebilir;

    - türkiye ve suriye devletleri arasında karşılıklı savaş ilan edilebilir,
    - avrupa parlamentosu yapacağı oylama ile avrupa birliği'ne, türkiye ile müzakerelerin dondurulması tavsiyesinde bulunabilir,
    - tcmb, reyis korkusundan ekonomiyi bi nebze tutmak adına faiz artıramayıp usd'yi 3,50'lere euro'yu da 3,70'lere taşıyabilir.

    inceldiği yerden kopsun ve bu coğrafyadaki tüm kartlar yeniden karılsın. ekonomik ve sosyal anlamda, benim ve yakınlarımın da aynı kazanda yanacağını bile bile söylüyorum bunu.

    edit:imla
  • beyler 3 şehit ile savaş başlamaz. bak onbinlerce şehidimiz var kandil'e girebiliyoz mu ?
  • savaş başlar mı bilmiyorum ama esad'ın hayatının hatasını yaptığı kesin. ilerleyen günlerde göreceksiniz.
  • rusya ile daha yeni arayı düzeltmişken olmayacak şeydir.
  • suriye rejim güçlerince gerçekleştirildiği değerlendirilen hava saldırısında dendigine gore, suriye rejim gucleri yapmamis, oyle anlasiliyor. aksi halde vuran jetlerin motor seri numarasina kadar ucagin tum bilgilerini simdi yayinlamislardi.
  • hala savaş olmadığını iddia edenlerin açtığı başlık. sen oradaki savaşın bizzat faili, finansörü, lojistikçisi ve en sonunda da savaşanı oldun zaten. 2011'den beri böyle. son musul operasyonunda da böyleydi. sahada vardın ama olmak istediğin tarafta değil. kaybedenlerin tarafında. "bana rağmen musul operasyonu yapılamaz" diye höykürdüğün operasyon gayet başarılı ilerliyor. tek farkla. sana rağmen değil bizatihi sana karşı.

    not: sözlükte politika yazanların yarısı ergen, büyük çoğunluğu ise zır cahil ve hürriyet-milliyet ile beslenen tipler.
hesabın var mı? giriş yap