• soykırım yasası ne amk.

    düzeltme:
    1915 olayları, devlet görevlilerimiz biz arşivlerimizi açtık, ermenistan da açsın, rusya da açsın, uluslararası bir heyet incelesin şeklinde çağrı yapmasına karşın söz konusu taraflarca kabul edilmeyen, siyasi bir salvo olarak kullanışlı bir olay.

    şimdi bir ülkenin meclisi toplansa, türkler yoktur diye kanun çıkarsa biz yok mu sayılacaz?

    tarihi bir olgu, tarihi bir durum ne zamandır siyasilerce belirlenir oldu? nerde kaldı bilim?

    işte iş bu entry'de "soykırım yasası ne amuna goyayım" şeklinde ki isyan bunun isyanıdır.

    bu arada olaylarla ilgili asıl soykırıma uğrayanların civar halkı olduğunu da anlatan, dünyada ses getirecek netlikte ve büyüklükte uluslararası tezler koyamayan tarihcihlerimizin de canını seveyim. üniversitenin onlara tahsis ettiği kocaman kitaplıklı koca koca odalarında kös kös otururlarken götlerinde çıban çıkar inşallah
  • abd dışişleri bakanlığı tarafından duyurulduğu haberleri gelmekte olan gelişme.
  • dıj güçler yüzünden olmuştur. eyyy biden. yok, bu o değildi.
  • https://tr.sputniknews.com/…digimizi-aciklayacagiz/

    ekleme; inatla bir anlamı olmayan kabul deniyor. sen bütün batı'yı karşına al, amerika kabul etse ne olur de. yarın, fransa, ben de koyacam ha! derse görürüz ne kadar önemsiz olduğunu.

    ekleme; fransa ermeni soykırımı olarak tanıyan ülkeler arasında. orayı ingiltere olarak okuyunuz.

    resmi olarak tanıyan devletler
  • abd dışişleri bakanlığından soykırımı tanıyacakları açıklaması geldi.

    osmanlı mirasçılığımızı reddetmemize sebep olabilir mi diye merak ettiren gelişmedir.

    kaynak

    haberin 2 dakika sonra içeriği değiştirilmiş. ilk hali.
  • muhtemelen gerçekleşecek olan hadise.

    bir sonraki devrede de 1938 dersim operasyonu yüzünden "kürt soykırımı yapıldı" diyecekler. buradan da mustafa kemal atatürk'e laf atacaklar! hani içerdeki orospu çocuklarının laf atmak için fırsat kolladıkları atatürk'e.

    alın size 20 yıllık enfes islamcı yönetiminin sonuçları. yıllarca bu ermeni safsatasını çürüten ve lehte lobilicilik yapan yahudilere "one minutes" dersen böyle alırlar façanı aşağıya.

    edit: "ne olacak yav?" diyenler, siz hayatınızda bir kez bile türkiye dışında yaşayan bir yabancıyla muhabbet etmediniz değil mi? (not: pakistanlılar hariç!)
  • (bkz: kamala harris) ve sözde ermeni soykırımı tweeti.
    ilk seçildiklerinde de söyledik. kamala harris sözde ermeni soykırımını önceden beridir dile getiren birisi ve bu ikilinin türkiye aleyhinde daha çoooook hareketi olacaktır. sanırım ekonomimizi mahveden trump'ı arayacağız.
  • karabağ’ın bedeli buysa siktir edin kabul etsinler.

    not : ben buna yormuştum ama belkide şahsımın yanlış dış politikalarının eseridir. bir kaç örnekle azerbaycan’ın karabağ konusunda biden desteğini gördüğünü ifade eden arkadaşlar olmuş. yinede etkisi yok değildir. bu bölgede aktör olmamız amerikayı genellikle rahatsız ediyor diye düşünüyorum. ne kadar tutarsız bir o tarafa yanlama bir bu tarafa yanlama olsada.
  • ihtimal vermediğim seçenektir. şu ana kadar gördüğüm haberler resmi kaynaklara dayanmıyor, üçüncü kişilere dayandırılıyor. bekleyip görelim.
    ——
    umarım biden bu konuda net bir tavır gösterir ve abd dünyada ezici çoğunlukta olan ermeni soykırımını hukuki olarak tanıyan ülkeler arasına katılır. bu kadar siyaset malzemesi olması asıl utançtır.

    türkiye’de bu konudaki tartışmalar çeşitli şekillerde sulandırılır. resmi propagandanın klasik yöntemleridir bunlar. yüz yıl önce bu topraklarda yaşayan her üç kişiden bir hristiyan idi. şimdi en kozmopolit şehirlerde bile bu kesimden insanlara rastlamazsınız. cahil yığına dahil olmayan her vatandaş ne oldu bu insanlara diyip dürüstçe bir araştırmaya girmelidir.

    ermeni aydınların da aralarında olduğu bir görüşe göre abd’nin soykırım tanımlaması süreci sadece politikadır, bu konuyu ermeniler ve türkler kendi aralarında halletmelidirler. bu görüş, doğru bir yaklaşım olabilir. fakat entelektüel bir pozisyondan ileri gitmiyor. bakın, almanya’da nazi kadroları dışarıdan müdahale ile tasfiye edilmeseydi, emin olun, bugünün almanya’sında
    “atalarımız öyle bir şey yapmadı”
    “yahudiler örgüt kurup almanlara saldırıyordu”
    “biz soykırım yapmasak, yahudiler bize yapardı”
    “atalarımız çok iyi yapmış, gene olsa gene yaparız”
    şeklinde görüşler nüfusun büyük çoğunluğunda savunulurdu.

    şunu söylemeye çalışıyorum. tarihin karanlık sayfalarıyla yüzleşmek, toplumların veya devletlerin vicdan muhakemesi yapmalarıyla mümkün olmuyor maalesef; bazen baskı gerekiyor hatta bazen dayak. almanya’da bugün insanlar hitler dönemini alman tarihinin bir parçası olarak değil, gurur duyulası parlak bir dönem olarak değil, utançla anıyor. kolay olmadı tabii bu. ama almanlar yahudi soykırımından sonra bir “6-7 eylül” hadisesi yaşamadılar, yağmalamaya ve toplu katliamlara girişmediler. bunu karakter veya alışkanlık haline dönüştürmediler. evet dayakla mümkün oldu bu.

    sonunda olacak olan budur. ermeni soykırımı türkiye’de de tüm tarih kitaplarına girmeli, bu dönemin aktörleri türk ulusunun kahramanları olarak yansıtılmaktan vazgeçilmelidir. türk ulusunun kahramanları, ermeni komşularını katliamdan korumak için canlarını hiçe sayan bir avuç azınlıktır. 1915'in ışıklarıdır. umarım bu gerçeği daha fazla gizlemekten vazgeçer, hem devlet hem toplum.

    1915'in ışıkları
    ——

    edit. soykırım ifadesini kullandı biden.
  • zerre kıymeti harbiyesi yoktur. isterlerse anayasalarına yazsınlar. siyasilerin bu hallerine midem bulanıyor artık
hesabın var mı? giriş yap