• euro 1976* elemeleri 6.grup 5.maçı.. dublin'de oynanan maçı 4-0 irlanda kazanmış..

    --- spoiler ---

    hakem:angel franco martínez (ispanya).

    irlanda:paddy roche, tony dunne (joe kinnear 83'), paddy mulligan, éoin hand,jimmy holmes, mick martin, johnny giles ,liam brady, steve heighway(terry conroy 46'), ray treacy, don givens.
    teknik direktör:johnny giles

    türkiye:yasin özdenak (gs) (rasim kara (bursaspor)), sebahattin erboğa (fb), fatih terim (gs), ismail arca (eskişehirspor) (33' zafer göncüler (fb)), alpaslan eratlı (fb), kadir özcan (ts), engin verel (fb), necati özçağlayan (ts), ali kemal denizci (ts), gökmen özdenak (gs), cemil turan (fb)
    teknik direktör:coşkun özarı

    goller: don givens 25', 28', 34', 88'

    teşekkürler macanilari.com
    --- spoiler ---

    fakat bu maçın benim açımdan önemi don givens'ın bize patlaması değil elbette..

    babam bilecik'te askerlik yapmış zamanında. taa 1975-76'lar. babam bu maçın oynanacağı gün askeriyenin kantinine geçip maçı izleme gafletine düşmüş. tabi tüm kıdemliler, komutanlar vs vs de haliyle orada. babamı maç başlamadan disipline yollamışlar. tam 8 gün disiplinde kalmış ve kendisi anlattığına göre askerliğinin en rahat 8 gününü geçirmiş. nöbetçiyi kafalayıp içeri şarap ve çerez geçirtmiş(bana da yazıyor gibi geldi, evet), tüm gün pijama terlik takılmış, değmeyin keyfine bir moda girmiş. yani normalde milli takım kaybederken neredeyse mora kesen adam ilk kez o gün kafası rahat uyumuş..

    givens'e de sövmemiş değil tabi. üstünden 35 yıl geçtiği şu gün bu anısını bana anlatırken bile bir tane geldi:

    - puşt gel sen 4 tane salla bize ya!
hesabın var mı? giriş yap