• güney kore'de kutlama yapılan yerde oluşan arbede ve yoğunluktan sıkışarak ve ezilerek ölen insanların olduğu söyleniyor. dar sokaklar ve yaklaşık 150 bin kişinin olduğu alanda büyük bir facia yaşanıyor.

    lattekopugu uyardı!

    "bu arada konser yoktu normal sokakta kutlama yapılıyordu, 2 yıldır korona var diye düzgün kutlama yapılamıyordu o yüzden bu sene herkes itewona akın etti. normalde de her haftasonu çooook kalabalık olan bir yer.
    herhangi mekanda özel bir konser olduysa onu bilemem tabii."

    bir arkadaşım anlattı da uyardı.
    "olay sadece sıkışma ve ezilmelerden kaynaklı."

    (bkz: #144483527)

    sıkışma anları: https://twitter.com/…?t=ifh7kmzt34eo9joe5de58w&s=19

    son edit: ölü sayısının 200 civarına ulaştığı söyleniyor. ulusal yas ilan edildi.
  • başlık sahibi nasıl öldüklerini yazmayınca zombi salgını falan sanmıştım, kalabalıktan dolayı izdiham yaşanmış.
    kaynak

    vikipedideki listeye göre türkiye'de henüz ölümlü izdiham gerçekleşmemiş gibi duruyor. ilginç, listede amerika, almanya'dan tut hindistana kadar birçok ülke var ve tabii ki arabistan da.

    ilk defa kötü bir şeyde en önde bayrak taşımıyoruz amk gözüm yaşardı. bu vesile ile hatırlatayım türkiyedeki maden işçileri dünyadaki en yüksek ölüm oranına ve en düşük gelire sahip. çinden bile 7 kat fazla insan kaybı veriyoruz her ton çıkardığımız kömür için.
    kaynak 2

    edit: @kayma lazim'dan gelen mesaja göre 1967 yılında kayserispor/sivasspor maçında bizde de bir izdiham yaşanmış aslında. yukarıda verilen vikipedi listesinde yoktu.

    ---kamu spotu---

    edit 2: böyle bir durumda nasıl hayatta kalırız? geri dönemeyecek ve hareket edemeyecek durumdaysanız (mesela yangın) "rigid fetal position" şeklinde akciğerlerimizin önünde boşluk oluşturmanız gerekiyor. görsel
    bunu sadece nefes almanızı engelleyecek kadar güçlü bir ezilme durumu olduğunda uygulayın.

    ---kamu spotu---
  • goruntulere bakinca ortama salinan kotu kalite bir mal veya sadece bokunu cikarmis genclerin sebep oldugunu dusunduren durum.
  • facianın cadılar bayramı şekeri olarak uyuşturucu madde dağıtılması ve insanların bilmeden bu maddeyi tüketmeleri dolayısıyla çıktığı da iddia ediliyor eğer böyle bir durum varsa tam anlamıyla bir faciadır bu yaşanan.
    onlarca gencin topluca ölümü hem de ulusça gülüp eğlendikleri bir bayram gününde ölümü çok yaralayıcı umarım ölü sayısı artmaz.

    edit: olayın yakınında bir de yangın çıkmış felaket üstüne felaket. inşallah çıkan yangın bir an önce söndürülür.
    yaşananlar kıyamet gibi allah yardımcıları olsun.

    https://twitter.com/…?s=20&t=tbjcb8jwwotbgdk-3mxncg `

    edit2: anadolu ajansının röportaj yaptığı bir türk vatandaşı olayı anlatıyor. kızın patronu kendisini aramış ve dağıtılan hiçbir şeyi yememesini ve içmemesini söylemiş. insanlara uyuşturucu dağıtıldığını ve insanların ölmeye başladıklarını söyleyerek uyarmış. kız da insanların tek tek yere düşmeye başladıklarını söylüyor röportajda.
    görsel
    görsel
    görsel
    görsel

    öte yandan dağıtılan uyuşturucunun yeni üretilen bir uyuşturucu türü olduğu ve insanlar üzerindeki etkisini test etmek için şeker süsü verilerek dağıtıldığı da iddialar arasında.
  • şeytan taşlarken birbirini öldürenleri çağrıştıran olay. çok tuhaf bir dünyada yaşıyoruz gerçekten.
  • michael myers sen misin?
  • kore gibi bir ülkeden beklenmeyecek bir durum. normalde böyle kazalar hindistan gibi karınca sürüsü kalabalığı olan yerlerde görülür.
  • 59 kişinin ölümüyle kalmayıp artması muhtemel görüntülere sahip facia.

    yerdeki onlarca kişiye kalp masajı

    edit:bazı kore haber sitelerinde 100'e aşkın ölüm olduğu rapor ediliyor.
  • twittwr'da çok fena görüntüleri dönmekte olan kaza. itfayecilerin ve sivillerin tek görüntüde 4 farklı cpr yaptıkları videolar var. sanırım tünel faciasındakine benzer bir izdihan yaşanmış. itaewon'da cadılar bayramı kutlamaları çok canlıdır çünkü.

    edit1: bazı linkler
    dikkat, kalabalıkla ve tıbbi müdahalelerde ilgili tetiklenebilecek kişiler izlemesin. gerçek bir izdiham durumu var

    https://twitter.com/…?t=a4qoq-qxlyaffwxkvibfzw&s=19

    https://twitter.com/…?t=dh-p8bdfg4quffnkiigpgw&s=19

    https://twitter.com/…?t=cyk9xlfvid7tn4xhywa5ag&s=19
hesabın var mı? giriş yap