• 2012 senesinde vuku bulmuştur.
    sadece yürüyüş değil, toplanmak da yasakmış.

    cumhuriyetin ilanını kutlamaya yasak koyan devlet neden çekiniyor olabilir acaba?

    sevinin lan dinci, kürtçü, cemaatçi ümmetçi mandalar!
    istediğiniz oluyor işte.
    bundan sonra artık birbirinize döner döner eğilir kalkar kıçınızın kınalarını yakarsınız...
  • (bkz: faşizm)
  • göt ister.
  • ciddi bir kitlesel tabanı bulunan kemalist-ulusalcı hareketin sokağa inip daha da militanlaşmasına vesile olacak bir gelişme.

    bir süredir, ulusal bağımsızlıkçı kemalist hareketin anlamlı günlerine yasak koymaya çalışan akp, 2007'deki büyük cumhuriyet mitinglerindekine benzer tepkilerle karşılaşmak üzere. ipler yine geriliyor. ama çok önemli bir farkla. bu sefer ulusalcılığın kadim kurumlarından asker işin içinde yok, halk ve özellikle genç kesim, akp'nin yasaklarına karşı kendiliğinden sokaklara çıkıyor.

    bunun en önemli göstergesi tgb'nin geçtiğimiz 19 mayıs'ta yürüttüğü kitle. verdikleri rakam 200 bin, büyük çoğunluğu genç.

    ulusalcılığın "yaşlı teyze" tepkisiyle eşitlendiği siyasal gündemimizde büyük bir olay bu şahsi kanaatimce.

    zira ne solda ne sağda, yüz binlerce genci sokağa dökebilecek ikinci bir irade bulunmuyor.
  • şeriat bayramı'nın kutlanacağı günlerin yaklaştığını gösterir.
  • gölgesinden korkanların "metro çalışmaları aksıyo yea" diye acınası hallerini gözler önüne seren yasaklama girişimi.

    hasbelkader elde edilmiş bir koltuğun, her türlü ahval ve şerait içinde korunması çabası hayli ironiktir. bütün liyakatsizliğine, bütün olmamışlığına, bütün hamlığına rağmen elde ediverdiğin bir koltuktan kalkmamak adına çocuksu, çoğu zaman acınası bir şekilde icat üzerine icat, yasak üzerine yasak uydurursun. çünkü mecbursun.

    hâlâ şakşakçıları da şakşakçılıklarının gereğini yapıyorlar. hitler'i solda sıfır bırakan bir hitlerciliğe ne kadar yakın olduklarını bir bilseler, kendilerinden ibaret dünyalarındaki yegane görünen şey olan karşılarındaki aynadaki akisleri dahi, utanacağını bilse, kendilerine tükürürdü. hoş, ona da yarabbi şükür diyecek kadar zeka seviyeleri gelişime kapalıdır.

    on sene değil, bin sene geçse bu ülkeden bazı şeyleri kazıyamazsınız. ama bu gerçeği pekala kafanıza kazıyabilirsiniz.
  • patronumun 29 ekimde bizi çalıştıracağını açıklaması ile destek verdiği saçma ötesi yasak.

    mesai ücreti de vermeden hem de. delil olsun yarın bir gün işten atılır ya da ayrılırsam 29 ekimde çalıştırıldığımın ispatı olsun. gerçi o gün gelince yine yazarım ama olsun.

    olmayan insanlığını, vicdanını...

    ha bu arada o yasağı kim takar? o gün gelince görülecektir.
  • sadece naahhh! denebilecek yasağımsı.
  • bir gün milli bayram kutlamalarının sivil itaatsizlik kapsamına girebileceği kimin aklına gelirdi ki. herhalde artık herhangi bir yerden izin almadan ve hiçbir engelle karşılaşmadan sokakta yapılabilecek tek toplantı cuma namazı sonrası toplantısıdır.
  • bu sabah iptali için mahkemeye başvurduğum jet hızıyla red aldığım yasaklanamayack yürüyüş. yasaklanma ya da yapılırsa engellenme sebebi olarak toplanış yerinin birinci tbmm olması ve orasının da toplantı-yürüyüş-eylem alanı olarak belirlenmemesiymiş. o zaman ipekçi parkında ya da tandoğan meydanında toplanılır yine yürünür yine cumhuriyete sahip çıkılır.
hesabın var mı? giriş yap