• sen hiç ibadethanelerin , kreşlerin, parti teşkilatlarının açık olduğu, dizi çekimlerinin devam ettiği bir tam kapanma gördün mü ?

    insanların %70 işlerine gitmeye devam ederken tam kapanma mı olur ?

    gerçekten tek bir aklı başında bilim adamı ya da siyasi, buradaki mantıksızlıkları dile getirip halk önünde tartışmaya açamıyor mu ? yaşadıklarımız herkese çok mu mantıklı geliyor ? yanı başımızda hindistan örneği varken herkes mi bu kadar kendinden korkar oldu ?

    ciddi ve gerçek önlemler almazsak, aşılama sürecini doğru yönetemezsek , (bizde aşı kalmamışken libyaya 150.000 doz hibe de etmemeliyiz mesela), tam kapanmada keyfi kararlar verilirse, bu ülke ne turizm sezonunu yakalayabilir ne de orta ve uzun vadede covid belasından kurtulabilir.

    pandemi ancak , bilim, disiplin ve mantıkla yönetilebilir.
  • tam kapanma yok zaten. esnaf kapanması var. zira esnaftan başka her yer açık, herkes sokakta gibi bir şey oldu. bizim dikmende dolmuşlar bile çalışacak. dolmuş çalışıyorsa bayağı bir insan bir şekilde sokakta olacak. al sana kapanma.
  • bayram bitene kadar milleti köyüne gönderdiler işte. şehirden köye giden virüs bayramdan sonra köyden şehire dönecek, taşra hastanelerinde yoğun bakımlar patlar artık. bodrum'a koşa koşa gidenler hastaneye nereye gidecekler?
  • farkındaysanız her yaptıkları sıvama hamlesi başka bir yeri bozuyor. onu düzeltelim (yani gizleyelim) derken başka bir öngörüsüzlüklerinin sonucu patlıyor. olan ise malesef güzel ülkeme oluyor her zamanki gibi. gencinden yaşlısına(hadi yaşlıları boşver de ülkenin yarınları olacak gençler perişan) herkes mutsuz ve karamsar vaziyette. bom bok efenim bom bok
  • mehmet ceyhan sen misin?
  • günü kurtarmak adına 5 ayımız çöpe atıldı.

    adliyeler cayır cayır çalışıyor.
  • şöyle bir mantık var.

    a sektörü, yayınlanan genelgede muaf ilan ediliyor.
    b firması, bu sektörün bir şirketi olarak çalışıyor.

    buraya kadar normal.

    c firması diyor ki, ben b firmasına destek veren firmayım. ben de olmalıyım.
    d firması da diyor ki, benim iş kolum c firmasına benzer. b firması için de çalışıyor sayılırım. o yüzden ben de muaf olmalıyım.
    e firması giriyor işin içine. o da ben olmazsam, a sektörü ve b firması için şu şu şartlarda işlerde aksama olur. ben de çalışayım.
    f firması da kendisini bu şirketlerle aynı kervana dahil ediyor. aynı iş kolundan görüyor. hop o da girdi.

    eee? ne anladım ben bu işten? yüzlerce nace kodu muaf. daha girilmeyen ve talep eden yüzlerce nace kodu da var.

    şimdiden, fox haber'de "bu nasıl tam kapanma?" haberini görür gibiyim.

    edit: 20 milyon çalışan şu an muaf görünüyor. avcılar'da, boğaz köprüsünde falan trafik var şu an. çok komik.
  • avmler ve küçük esnaf harici herkes çalışma izni ayağına faaliyetlerine devam edecek gibi. ben ve eşim elimize tutuşturulan belge ile işe devam edeceğiz. komşularımızın da çoğu işe gidecek. polis sanırım bu sözde kapanmada sadece çalışmayanları evde tutacak, tabi onlar da ellerinde poşetle bakkala gidiyom ben yaa replikleriyle mahalle mahalle dolaşacaklar zaten :).

    kısaca kapanma zaten çalışmayan güruh için çıkarılmış bir karar gibi.
  • özeti şudur:

    işi olan işyerine, dükkanına, fabrikasına vb. gitsin.
    işi olmayan evine kapanıp dışarı-mışarı çıkmasın, otursun evinde can sıkmasın... (hatta onlar bile en azından ekmek almaya gidebilirler)

    durum budur.
  • güzel kardeşlerim anlaşılmayacak bir şey yok. 17 gün kapanmış gibi yapıcaz, vakalar da düşmüş gibi olacak. turizm sezonuna zımba gibi çıkıyormuş gibi bol fotoşoplu fotoğraflar veren selülitli eski mankenler gibi olacağız işte.

    sonra vaka sayıları azalmış gibi olunca, turist kardeşlerimize buyurun gelin, turkish delight, hospitality falan diycez sezon bitene kadar. haa, vakalar azalmış gibi olmadı mı? e o zaman duruma göre belki biz yine kapanırız, turistler gezer rahat rahat. ohh, misss. evi misafire bırakıp balkona kıvrılan ev sahibi olcaz işte, hospitality dedik ya kardeşim. ingiliççe de mi anlamıyonuz yaa?
hesabın var mı? giriş yap