• yok maske kimsin sen, yok adalet bakanı değişmiş, tüik başkanı görevden alınmış derken merkez bankası'nın denetlenmesine dair yönetmelik değiştirilmiş, kimsenin umurunda değil.

    29 ocak 2022 resmi gazetede yayınlanan yeni yönetmelikle birlikte, 29.08.2009 tarihli merkez bankası denetim yönetmeliği yürürlükten kalkmış.

    bazı maddeler de kaldırılmış gözüküyor, merkez bankası denetleme genel müdürünün atanması, denetim elemanlarının atanması ve yükselmesi ile ilgili maddeler (madde 8 /3, madde 11 ve madde 15), yine atama için yazılı ve sözlü sınavlara ilişkin maddeler (madde 18 den madde 29 a kadar).

    yeni yönetmelikte, denetim genel müdürü ve denetim elemanlarının atanabilmesi için banka içinde 7 yıl görev yapmış olmaları şartı yok.

    kaldırılan maddelerden bazıları;

    "teşkilat / madde 8

    (3) bankada denetim elemanı olarak en az yedi yıl görev yapmış olanlardan en fazla üç denetim elemanı, genel müdürün teklifi ve başkanın onayı ile üç yılı aşmamak üzere genel müdüre görevlerinde yardımcı olur.

    madde 11 – (1) denetim genel müdürü, bankada denetim elemanı olarak en az yedi yıl görev yapmış olmaya ilaveten genel müdürlük dışında en az üç yıl yöneticilik yapmış bulunanlar arasından, bankanın ilgili düzenlemelerine göre atanır. "

    " denetim elemanlarının atanmaları ve yükselmeleri

    madde 15 – (1) denetim elemanlarının atanmaları, bankanın ilgili düzenlemeleri dahilinde gerçekleştirilir.

    (2) denetim elemanı olabilmek için mesleğin gerektirdiği niteliğe sahip bulunmak ve banka tarafından bu maksatla açılacak sınavlarda başarı sağlamış olmak şarttır. genel müdürlüğe, banka içinden ve dışından naklen denetim elemanı atanamaz.

    ....

    yeni yönetmelikte genel müdürün danışma kuruluna da ekstra bir yetki tanınmış.

    (3) danışma kurulu, incelediği raporlar arasında mahiyeti itibarıyla uygun görmediği raporları gerekçesini belirtmek suretiyle yeniden düzenlenmek üzere bir defaya mahsus olarak ilgili denetim elemanına iade edebilir. denetim elemanı, danışma kurulunun görüşü doğrultusunda raporu yeniden düzenleyebileceği gibi, gerekçesini belirtmek suretiyle raporunda değişiklik yapmaksızın danışma kuruluna tekrar sunabilir.

    yine diğer bazı maddelerde de değişikliğe gidilmiş olsa da en çok göze çarpan, denetleme genel müdürünün atanması ve denetçilerin atanması, sınav sistemi ile ilgili maddelerin kaldırılmış olması.

    eski yönetmelik

    yeni yönetmelik

    edit: eski yönetmelik tarihi düzeltildi.

    edit: resmi gazete yayınladığı gece incelediğim ve başlık açtığım tespitler birkaç gazete tarafından yayınlanmış.

    cumhuriyet - merkez bankası yönetmeliği değişti

    merkez bankası yönetmeliği değişti, liyakat kaldırıldı ( birebir ekşi sözlük başlık metnini haber yapmış

    anadolu ajansı (yorumsuz sadece haber)
  • yandığımızın resmi olan gözden kaçma. bin kere dedim ki bu la casa de papel'i çok övmeyin maazallah birileri izler mizler alırız başımıza belayı. ne oldu şimdi artık aynı seri numarasıyla para mı basılmaz, altınların yerine pirinç mi konmaz, her türlü olay mümkün gibi duruyor. tabi bunlar filmlerde olur hep, gerçek olaylar, kişi ve kurumlarla alakası yoktur.
  • gözden kaçmaması, kaçırılmaması gereken hususlardır.

    başlığın acilen gündeme yerleşmesi ve günlerce bu değişikliklerin konuşulması gerekiyor.
    kutadgu bilig'te devletin görevi üç başlıkta özetlenir:
    1-) halkı adaletle yönetmek,
    2-) devleti iç ve dış düşmanlara karşı korumak,
    3-) paranın değerini korumak

    paranın değerini koruma kısmı türkiye cumhuriyet merkez bankası'nın görev ve sorumluluğunda. merkez bankası başkanı hükümetin, yürütmenin başının bile kulağını çeker gerektiğinde. şimdi ben hukukçu değilim, dolanan kulaklıkın amme hizmeti yaparak gözümüze gözümüze soktuğu bu değişikliklerin, merkez bankasında ne tür değişikliklere sebep olabileceğini görebilmem zor. gerçi aptal, kör, geri zekalı bir adam bile görebilir ama neyse.

    yanlış hatırlıyorsam veya biliyorsam düzeltin ama merkez banakası'nın karşılık göstermeden para basması ta 2001 krizinden sonra yasaklanmıştı. türk lirası'nın bu kadar değer kaybetmesini mantığım almıyor. kuvvetle muhtemel ki para basımı ile ilgili göremediğimiz durumlar var. bu değişikliklerle birlikte bağımsız olması gereken merkez bankası, göbek bağıyla siyasi partiye, iktidara bağlanmak isteniyormuş gibi algılıyorum ben.

    böyle bir durumda da venezula olmamızdan korkuyorum.
  • resmi gazete maalesef renkli magazin basını grubunda olmadığı için pek fazla kişinin bakmaya tenezzül etmediği devletin yayın organı. yani adamlar ne değiştirirse değiştirsin, ülkenin sadece işte sosyal medyayı aktif kullanan kesimi farkında olabilir; o da iş işten geçtikten sonra.

    başlığı açan yazara ve verdiği doneye teşekkürler. sabırla inceleyip okuyup buraya da aktarmış. önemli bir konu. dilerim sadece burada değil ülkenin gündeminde de konuşulur.
  • aptal başlıklar yüzünden benim gibi cahillerin de gözden kaçırdığı, çok önemli maddeler. girdi debe olmasına rağmen başlıkta in cin top oynuyor. milletin saçma sapan kıyafetler giyip şarkı söylemesi daha kıymetli çünkü. vasatlık diz boyu.

    başlığı açan yazar sağolsun.
  • başlığı açan arkadaşa teşekkürler. yıllar sonra, burada it gibi uluyan aktroller kuyruğunu sıkıştırıp yurt dışına kaçtığında yapılacak belgesel ve haberlerde sebeplerini okuyup, izleyeceğimiz kararlardan bir tanesi.
  • sözlukteki zekasizlarin umrunda olmayan durumdur. okumaya usendi heralde yavrucaklar.
  • (bkz: resmi gazete) önemli hususlar içeren konu başlığı.
  • soyguna zemin hazırlama yöntemi. millet ittifakı uyuyor mu.
  • 17 ay sonra bakalım atatürkçüler neleri değiştirecekler.şimdiden acıyorum yobazlara..ya da yok lan acımıyorum burn mada fuckaa
hesabın var mı? giriş yap