• "yok yaaa, erdoğan'ın haberi yoktur bu olaydan..." "yok yaaa öyle dememiştir cumhurbaşkanı, hiç öyle der mi yaaa" diyen şahıslar olduğu sürece akp'nin oy oranı %25 altına düşmez diye düşünüyorum. *
  • ülkeyi bitirdiniz...
    sıra sizde...
  • inandırıcı olmayan anket. oranlara bakarsak chp oylarını akp'den kopan seçmenle artırıyor. bu mümkün olabilir mi?
  • şuraya dikkatinizi çekmek isterim: akp'nin seçimlerdeki hukuk denetimini kaldırması
  • o yüzde 29 tamamen ve tamamen yüksekten yazalım çabasının sonucudur. şu anda gerçek bir seçim durumunda alabileceği maksimum oyun %23'ler düzeyinde olduğunu biliyorum ama kanıtlayamam. zira şu anda iyi parti 2. parti olmayı zorluyor akp'nin yerine. durum bu şekildedir. net.
  • cumhuriyet halk partisinin daha etkin bir politika yürütmesi gerektiğini gösteren anket. ha gayret.
  • bu ankete göre akp'nin kemik oyu %26.4 gözüküyor.
  • türkiyede son 10 senedir akpye 5 oy çıkmamalıydı dediğim anket.

    ancak tabi zihniyetimiz talibanla aynı diye kameralara söyleyen islami yapı ve lideri ilk iş olarak devlet kasasındaki paraları yağmalayarak direk kendilerinin sahip oldukları 9887485475 adet medya kuruluşu ve diyanetin tüm camileri ve kadrosuyla ile internete erişimi sınırlı olan eğitim seviyesi de orta okul ve altı olan %60 a yakınlık nufüs bütünlüğünü maniple ederek işleri buraya kadar getirdiler.

    bu ağır din ve medya manüplasyonuna ve tüm devlet imkanları ve kurumları akp lehine kullanılmasına rağmen oylar hiçbir zaman %50 yi geçemedi, kazandığı söylenen seçimde de seçim bittikten ve sandıklar açıldıktan 2-3 saat sonra gidişatı görüp oy sayım şeklini emirlerinde kolluk zoruyla değiştirp, mühürsüz oyları da saydılar vs vs işler buraya kadar geldi.

    tahminin modern dünyadan tamamen kopuk ve çoğu tarikat şeyhlerinin seks kölesi olmuş aşırı cahil %20 kitle kemik kalır. kalan kısımbir şekilde akp yi inkar etmenin yolunu arayacaktır.
  • göreceksiniz bu oranlar 6 ay sonra akp %18, chp %28, iyi parti %25, hdp %13 şeklinde değişecek. saadet partisi ve deva partisinden de büyük bir sıçrama bekliyorum.

    akpnin halen 10 milyon kişiden oy alabilmesi gerçekten inanılmaz. bunun çok büyük kısmı ülkeyi sömüren ihtiyar emekliler. kılıçdaroğlu'nun sayesinde ikramiye alıyorlar ama oyu gidip akpye atıyorlar. kılıçdarğlu bunu vaad etmese akp size ikramiyenin i'sini vermezdi.

    aynı durum asgari ücret zamlarında da geçerli. chp belediyeleri asgari ücreti 3500tl olarak belirlemiş. akp bunu görünce mecburen asgari ücrete yüksek zam yapıyor. yoksa halkı enflasyona karşı tarihte hiç olmadığı kadar ezdirecekler.

    akp'nin ve cumhur ittifakı cb adayının seçimlerde %20'nin altında kalacağını düşünüyorum. mhp desteğiyle cb adayı %23-25 alabilir.

    - cumhurbaşkanlığını millet ittifakı kesinikle ve enaz %15 gibi çok büyük bir farkla kazanacaktır.
    - meclis sandalye dağılımında millet ittifakı sandalyelerin çoğunu alacaktır. bu önemlidir.
    - iyi parti seçime, cumhurbaşkanı adayı ortak olacak şekilde ancak millet ittifakından ayrılarak girebilir. zira iyiparti, akp'nin çekildiği merkez sağı el geçirmek üzere. akpden iyipartiye doğru çok büyük oy geçişleri var. bunun devamı için iyipartinin millet ittifakından ayrılması gerekiyor. bence millet ittifakı misyonunu tamamladı. ancak bu seçimden önce mi olmalı yoksa seçim sonrası mı olmalı çok titizlikle irdelenmeli.
hesabın var mı? giriş yap