• kaynak

    marmaray’da 9 aydır uygulanan aktarma indirimi, tcdd’nin itirazı sonucu mahkeme kararıyla kaldırıldı. ibb’nin geçen hafta ukome’ye getirdiği aktarmanın devam etmesi yönündeki teklif, merkezi yönetim temsilcilerinin oy çokluğuyla reddedildi.

    ibb ulaşım daire başkanlığı; yolculukların tek biletle sağlanması ve vatandaşların ulaşımının en ekonomik şekilde sağlanması amacıyla, marmaray hattının aktarma almaya devam etmesi konusunu, 26 kasım'da ukome gündemine taşıdı. ancak yapılan oylama sonucunda, ibb temsilcilerinin dışında kalan merkezi yönetim temsilcilerinin oyu ile marmaray hattında “aktarma alır” uygulamasının reddine karar verildi. yarından itibaren marmaray'da seyahat eden istanbullular, ne kadar durak gittiği fark etmeksizin 7,00 tl ücret ödeyecek. marmaray'dan sonra metro ve otobüs gibi diğer toplu ulaşım araçlarında yapılan yolculuklarda ise aktarma indirimi devam edecek.

    cidden bu adamlar vatandaşın hayrına bir şey yapmıyor, olanı da kaldırıyor ya da reddediyor.

    edit: bazı kullanıcılar "bu adamlar vatandaşın hayrına bir şey yapmıyor" dememe takılmışlar. elbette faydalı icraatleri var fakat bunun yanısıra halkın omzuna yüklenen vergi yükü, deprem araştırma önergelerinin akp ve mhp oylarıyla reddi gibi durumlar da var. kastettiğim bu gibi olaylardır. "akp ve mhp'nin oylarıyla reddedilen" bir sürü faydalı iş var bu ülkede, şimdi size onları tek tek bulup buraya eklemeyeceğim. faydası olacak olsaydı bugüne kadar iktidarda olmazlardı zaten. marmaray aktarmasının reddi hususunda da marmaray'ın aktarma sistemine dahil edilmesinin hemen ardından 19 şubat 2020 tarihinde merkezi yönetimin yayınladığı genelge ile ukome'nin üye sayısında değişiklik yapılarak, ibb'nin çoğunluk oyu elinden alınmış. bu karar da ibb tarafından mahkemeye taşınmış. yani ibb bu konuda elinden geleni yapıyor fakat "oy çoğunluğu" denen şey maalesef bazı şeylere engel oluyor.
  • marmaray’da 9 aydır uygulanan aktarma indirimi, tcdd’nin itirazı sonucu mahkeme kararıyla kaldırıldı. ibb’nin geçen hafta ukome’ye getirdiği aktarmanın devam etmesi yönündeki teklif, merkezi yönetim temsilcilerinin oy çokluğuyla reddedildi.

    yeni ibb yönetiminin, şubat 2020'de ukome'ye sunduğu teklifle, marmaray'ın yeniden aktarma uygulamasına dahil edilmesi sağlanmıştı. böylece istanbulluların aktarma imkânı ile daha uygun bir ücret ödeyerek, marmaray'dan faydalanmaları sağlanmıştı. hat, diğer tüm raylı sistem hatlarının yanında, metrobüs, otobüs ve minibüs hattıyla entegre hale getirilmişti.
  • ibb başkanı olarak kendilerinden olmayan birini seçen istanbulluları cezalandırmak için alınmış bir karar.

    yazık günah be yeter artık! inin vatandaşın tepesinden!!!
  • vatandaş adına hayırlı bir karar çıkacaksa eğer, altında her zaman şu ibarenin görülmesi artık kanıksanmış karardır.

    (bkz: akp-mhp oylarıyla reddedildi)
  • yine halkın yararına olmayan bir kararın alınmasıyla şahsımı şaşırtmamıştır.
  • (bkz: svihs)
  • ibb önerisini ret etmenin mantığını akp'ye oy veren ve yürekten bağlı biri bir mantık çerçevesinde açıklayabilir mi?

    anlamakta zorlanılan kararlardır.

    edit : imla
  • üsküdar'dan ayrılıkçeşmesi'ne yedi lira ödeyeceksiniz.

    (bkz: biz bu millete hizmetkar olmaya geldik)
  • oy alamayan akp yüzü
  • bu adamlar maalesef ülke yönetiyor. üstelik onları hala destekleyen var.
hesabın var mı? giriş yap