• tanım: amazon türkiye'nin suçsuz ve mağdur kullanıcısını daha da mağdur ettiği rezalettir.

    amazon yalayıcılarının doluşması ve aynı kalıp mesajları okumadan paylaşmaları sebebiyle konuyu özet haline kısaltıp detayları kaldırıyorum.

    özet: amazon türkiye'nin satıcı olduğu, kendi deposundan gönderilerek eksik teslim edilen ürünün iadesi için kullanıcısını kargoya gitmeye, kargonun amazon deposuna gitmesini beklemeye, depoda ulaştıktan sonra 3 gün para iadesi beklemeye ve ardından yeni siparişi beklemeye zorladığı durumdur.

    kendi hataları yüzünden bu süreçle benim uğraşmak istemediğimi, kurye gönderip ürünü almalarını ve iadeyi hemen yapmalarını istememe rağmen kabul etmeyip sistem bu şekilde diye bir bahaneye sığınmaları ile sonuçlanmıştır.
    iade sistemleri mağdurun daha da mağdur edilmesi üzerine kurulmuş olabilir. fakat bu ortadaki rezaleti değiştirmemektedir. ancak bazı amazon yalayıcıları gerek bu firma, gerek diğer firmalar tarafından sikilmeye öyle alışmışlar ki sistem bu diyerek olayı normalleştirmeye çalışıyorlar.

    ne diyelim, iflah olmazsınız.

    burada çaylak bir arkadaşımızın yazdığı bir yazı çok güzel özetliyor.
  • rezalet puanım: 0/10

    özet: eksik ürün gelmiş. amazon ürünü ücretsiz iade edin, paranızı tümüyle iade edeceğiz demiş. hatta iade edilecek ürünü teslim almak için kargo şirketini kurye yollaması için bile arayabilirsiniz denmiş.

    standart prosedür. başka ne olacaktı? buna dolandırma mı denir?
  • 5/10 veriyorum.

    dostum sen de hiç uzlaşma yoluna gitmemişsin ki. vermişsin odunu.

    bu kadar agresif olmanın lüzumu yok. adamlar iade almıyoruz da dememiş. ürünü yollayacaksın ürün onlara ulaşacak ki paranı versinler.

    nedir yani.

    edit; başlık sahibinin editi üzerine rezalet puanımı güncellemeye geldim.
    2/10
  • dünyanın her yerinde uygulanan prosedür... her ne kadar alışveriş sitesi olmasa da dolandırıcılara karşı en etkili platform olan paypal bile 3-4 gün içinde para iadesi yapardı.
  • amazon pr yapılıyor gibi geldi bana burda. amazonun ülkedeki insanların psikolojisini öğrendiğini gösteren bir başlık. ama yer mi eksi çocuğu bunu.
  • ülkede rezalet çıtası yüksek.

    elinize ürün ulaşmış check.
    ürün eksik/kusurlu ulaşmış check.
    müşteri hizmetleri iade prosedürü sunmuş check.

    (bkz: şark kurnazlığı) is loading.
    ürünü geri vermiyorum paramı verin.

    kusura bakmayın da rezalet kısmı kime ait emin olamadım. ürünü gönderirsiniz olur biter kusurlu ürün elinizde niye kalsın?
  • (bkz: karen)
    şu başlığı açmak, başlıkta takınılan tavır...

    karen nedir? kime denir? nasıl olunur?
    budur, buna denir, böyle olunur...

    örneklemek gerekirse
  • amazon'un yerinde olsam, al ulan paranı diyip, buna parasını hemen geri gönderir, bir daha benden alışveriş yapmaması için de hesabını silerdim.
  • bir dükkandan bir şey aldığınızda ben ürünü beğenmedim vs. para iadesi istiyorum dediğinizde, dükkan satın aldığınız ürünü geri almadan size para iadesi yapıyor mu?

    hem karnım tok hem çörek bütün kalsın diyen birinin yersiz serzenişidir.
  • madem yorumlarda daha önceden eksik gönderim bildirilmiş ve sen okumuşsun, baştan sipariş vererek hata yapmışsın.

    ha yine de güvendin ve verdin, eksik geldiği zaman ürünü geri yollamadan paranı geri almaya çalışmak amazon rezaleti değil, senin rezilliğin.

    amazon rezalet puanı 0/10
    senin rezalet puanın 10/10
hesabın var mı? giriş yap