• twitterda görüp gözlerime inanmadığım durum. güya faizle savaşan hükümetimiz kendi öğrencisinin okumak için aldığı krediye %300 faiz uyguluyor. bu nasıl bir oran? gerçekten çok yazık.

    kaynak
  • normâldir, %300 faiz falan söz konusu değildir. devletin öğrenciye faizle borç vermesini eleştirebilirsin ama devletin faiz oranına çakmak için bilgi çarpıtmak ayıptır.

    4 yıl boyunca yapılan bir ödemenin, ödemeler bittikten sonra da bir sene kadar boşluk vererek geri ödemesini uzun vadeye yayılı şekilde yapmaya başlayan birinin kaç yıllık faiz hesabı yapması gerekiyor, başlığı açan arkadaşın bir fikri var mı acaba?

    tüketici enflasyon oranı ortada. kyk borcunun silinmesini isteyen parazit sürüsüne meşruiyet yaratmak için bilgi çarpıtıp tabloyu dramatize etmek... bu ya aptalca ya da haddinden fazla kötü niyetli bir hareket.
  • olmayan durumdur. her sakallıyı deden, her twiti gerçek sanma evlat.
  • bu kadar borcu olan kişinin hesabı. kendi hesaplamış, henüz e-devlette görünmüyormuş. umarım yanlış hesaplamadır. 15 sene önce öğrenim kredisinin geri ödemesinde çok zorlanmıştım. üstelik 2 sene almıştım kredi, 4 sene de değil.
    hepinize kolaylıklar gençler :/
    https://twitter.com/…?t=5erewxix16rhcsldj2hbdw&s=19
  • faiz değildir o üfe'dir. faiz başka bir şey arkadaşlar
  • konuyla ilgili postu ilk gördüğümde, ödenmemiş olduğunu düşündüm. amme alacağı olduğu için iki yılı geçipte ödemeye(sigortanız başlamışsa) başlamadıysanız katlana katlana gidiyor, alan arkadaşlar bilirler zaten.

    mevzu eğer, yeni mezun kişiye bu şekilde tahakkuk edildiyse net sapıklıktır. bu sapıklık artık.
  • soygun.

    kyk borcunu ödemiş biri olarak bu soyguna dur demek istiyorum ben. tüm öğrenci kardeşlerimin silinir bu borçları umarım. zenginleri vergi borçları bir kalemde silinsin. vur semeri garibana sürekli. böyle bir devlet anlayışı olmaz.
  • bankadan kredi çekse o kadar faizi olmaz. millet niye devletine güvenip kyk kredisi alıyor. yeni mezun birini işsiz bırakan sistem bir de 30 binlik kredi için tefeci faiziyle 100 bin borç yüklüyor. bu resmen zulümdür
  • böyle bir borç çıkmaz. linke tıklarken kaç senedir ödememiş acaba diye baktım meğer bir tane siteden hesap yapıp borç diye paylaşmış. borç, mezun olduktan 2 sene sonra artmaya başlıyo. ben 8800 borcu 2 sene ödemedim 10100 lira olmuştu mesela. böyle 3'e katlanması işin ödeme tarihinden itibaren 8-10 yıl ödememesi lazım.
  • adı üzerinde sana kredi veriyor devlet. zorla vermiyor sen almak için başvuru yapıyorsun ve de en baştan alacağın vereceğin belli oluyor. eğer seni bu kadar para ödemek rahatsız edecekse almazsın olur biter. haftada birkaç gün günde 3 5 saat ders görüyorsun, geri kalan zamanında git çalış para kazan kredi çekme.

    fakir öğrenci edebiyatı her zaman midemi bulandırmıştır. yemek yiyecek biz öğrenciyiz, yola gidecek biz öğrenciyiz. hem fakir hem şeyi büyük.
hesabın var mı? giriş yap