• kılıçdaroğlu'nun sığınmacı sorununa ve suriyelilerin ülkelerine geri dönüşüne ilişkin yaptığı 4 adımlı planıdır.

    aşağıdaki gibidir:

    1) bizim düşündüğümüz yol, yöntem şöyle: bir; suriye ile biz hemen oturacağız, barışacağız. karşılıklı büyükelçilikler açacağız. ilk büyükelçilikler açıldıktan sonra oturup konuşacağız ve tekrar kendi ülkelerine dönmeleri için can ve mal güvenliklerini sağlaması ile ilgili oturacağız, bir sözleşme yapacağız. bu sözleşme suriye ve türkiye arasında değil, aynı zamanda birleşmiş milletler'in de devreye girmesini isteyeceğiz.

    2) yetiyor mu? hayır. ikinci bir adımı atmamız lazım. bunlar kendi ülkelerine gittikleri zaman yolları, kreşleri, okulları, hastaneleri olması lazım. bunların hiçbirisi yok, bunların tamamını yapmak durumundayız. bunu avrupa birliği fonlarıyla yapacağız. avrupa birliği ile gideceğiz, oturacağız. ben avrupa'ya gittiğim zaman, suriyeli sığınmacılarla ilgili bana sorduklarında, onların yanında açık ve net onları suçladım. 'siz suriye'de kan gövdeyi götürürken, insanlar birbirlerini öldürürken hiç sesiniz çıkmıyordu' dedim. onlara şunu söyledim; 'suriyelileri biz kendi ülkelerine göndereceğiz. bunların yolları, okulları, kreşleri…siz para veriyorsunuz ama bu parayı biz bunun için kullanacağız. siz her türlü denetimi yapabilirsiniz, bizim bütün harcamalarımız şeffaf olacak. dolayısıyla bu okulları, kreşleri yapacak olan da bizim müttehitlerimiz, ihaleye çıkacağız gelip yapacaklar.

    3) yeter mi? yine yetmez. bu insanların can ve mal güvenliği gerekiyor. can ve mal güvenliği için de bizim oturup bir protokol yapmamız lazım merkezi yönetimle, yani suriye yönetimiyle. ayrıca birleşmiş milletler'in de devreye girmesi lazım. bunlar kendi ülkelerine geldiğinde, evlerine yerleştiklerinde bunlara herhangi bir siyasal müdahale ve baskı olmayacak, bu güvenliğini de alacağız.

    4) yeter mi? yine yetmiyor. bu insanlara iş lazım. daha önce o bölgede gaziantepli iş adamlarının, bizim iş inşalarının orada çok sayıda fabrikaları vardı, onları yine teşvik edeceğiz. diyeceğiz ki 'siz gidin, fabrikaları yeniden kurun ve bu insanlar orada çalışsınlar'. dolayısıyla kendi ülkesinde evi, yolu, okulu, hastanesi olacak. can ve mal güvenliği olacak, dolayısıyla da daha rahat, daha huzurlu bir ortamda kendi ülkesinde çalışmış olacak.

    https://www.aykiri.com.tr/…rine-gonderecegiz/22545/
  • 50 sene sürer bu planın gerçekleşmesi, suriyeliler 20 milyona çıkar o zamana kadar.
  • bak ilk adımı açıklıyorum : suriyelilere, kendi vatandaşımızdan fazla ne veriyorsak kesilecek. ücretsiz ve sınırsız sağlık hizmetinden başla. (bkz: cinsel gücü artırıyor diye mama yiyen mülteciler)
    ayrıca
    (bkz: muhalefete muhalefet eden güruh)
  • çok boş konuşuyor yine. sürekli kem küm ediyor bu adam. çık de ki bunları otobüslere doldurup göndereceğiz. net ol biraz. sana mı kaldı elin orta doğulusu nasıl yaşayacak ülkesinde. hala daha hümanizm peşinde.

    umarım cb adayı olmak gibi bir hata yapmaz. seçimi kazanacak en garanti kişi ekrem imamoğlu'dur. maceraya gerek yok.
  • suriyelileri esad'la konusup guvence alarak, duzenli bir sekilde gondermek disindaki butun secenekler turkiye'yi uluslararasi alanda zor durumda birakir.

    milyonlarca insani zorla otobuslere doldurup sahipsiz kopek birakir gibi sinira birakamazsin. her kim bunu iddia ediyorsa, şarlatandir.

    chp'nin plani gayet makul. daha iyisini yapabilen varsa buyursun aciklasin.
  • gerçek mazlumların dışındaki tüm sığınmacılara yardımları kes iş verilmesini yasakla bak bakalım bi tanesi kalıyo mu

    sen kendi evladının köyünde kalmasını sağlarsan afgan çobanlara ihtiyacın kalmaz
  • - bak
    - surdan
    - siktir
    - git
  • yine, bilgisi olmadan müthiş fikirleriyle bizleri aydınlatacak insanlar tarafından bolca eleştirilecek çözüm önerisidir. zaten bu işler böyle bizim memlekette. bu kadar mülteci ülkeye doluşturulurken kapıları açana sesini çıkarmaz millet, çözüm önerisi diye bir yok haritası sunan herkese sonuna kadar çemkirir ama, o konuda uzmandır.

    yapılamayacak, çözülemeyecek bir sorun değil mülteci meselesi. zaten türkiye’nin sorunu bazı ab ülkeleri gibi, bir kaç yüz bin mülteci değil. rakamlar on milyona doğru ilerliyor artık, ve ülke dingonun ahırına döndü. kimin nerede oturduğu, nerede ne yaptığı belli değil.

    ülkesini satmayacak herhangi bir iktidar bu sorunu rahatlıkla çözer. boşuna çemkirmeyin o yüzden, iktidara bir şey demeye götü yemeyip muhalefete sataşanların da gazına gelmeyin.
  • aynısını bir süre sonra sayın özdağ'ın da söyleyeceği ve zafer partili arkadaşlarımızın "bakın suri'leri göndermek için bizden başkası bir şey söylemiyor" goygoyu yapacağı olay.

    edit: kılıçdaroğlu, suriyelileri geri göndereceklerini uzun bir süreden beri dile getiriyor zaten.. suriyelilerin gitmesi kampanyası sayın özdağ ile ortaya çıkmış bir şey değil.
    https://m.bianet.org/…cegiz-dedi-kavga-ederek-degil

    sınırlarımıza yabancıların girmemesi için chp uzun süredir kampanya yapıyor.
    (bkz: chp g. merkezine sınır namustur pankartı asılması)

    edit 2: konu ile ilgili olarak ayrı ayrı kişilerden gelen birkaç mesajı burada göstermek istiyorum.
    --- spoiler ---

    1. mesaj:
    "zafer partisi otobüslere doldurup gönderecek , ülkenin kaynaklarıyla suriyelilere daha fazla harcanmayacak., bilgin yok fikrin var , tamam. klasik hdpkkychpdhkpc zeka seviyesi seninki"

    2. mesaj:
    "evladım aptal mısın sen. ümit özdağ bu maddelerin hepsini ve fazlasını zaten söyleyeli aylar oluyor. hangi mağarada yaşıyorsun."

    3. mesaj:
    "kardeş yanlış anlama ama ümit özdağ bu planı 2019 dan beri anlatıyor"
    --- spoiler ---

    sevgili zafer partisi destekçisi arkadaşlar, bir karar verin.. bu plan sayın özdağ'ın planı mı yoksa sayın özdağ'ın planı hiç bu işlere girmeden otobüslere doldurup göndermek mi? bence bu konuda bir net olun önce..

    edit 3 : @aexrandmax sağolsun 2013'ten beri kılıçdaroğlu'nun suri'lerin gönderilmesine dair açıklamalarının olduğu başlığı paylaştı. arşiv okumak isteyenler için buraya koyuyorum.
    (bkz: geçmişten günümüze kk'nın suriyeli açıklamaları)
  • suriyeliler bizim is adamlarina is vermesin. zengin bir ulke suriler. oyle bakmayin fakir edebiyatlarina. burada vergisiz algisiz is yeri acan kac tane suriyeli var. fakir her toplumda olur. suriyelilere acimayin.
hesabın var mı? giriş yap