• lütfen aşağıdaki notu her platformda paylaşın, ve onur air denen firmadan asla uçak bileti almayın! bu firmanın derhal batmasını, piyasadan elini eteğini çekmesini ve türkiye’nin bu beladan en kısada kurtulmasını umuyorum. müşterisine en ufak bir değer vermeyen, şeref ve haysiyet yoksunu bu şirketin herkes tarafından protesto edilmesi ve bu firmanın kuruş dahi kazanamaz hale gelmesi tek dileğimdir.
    4 ağustos 2017 cuma günü saat 21:10’da istanbul atatürk havalimanı’ndan antalya havalimanı’na seyahat etmek üzere bu yüz karası firmadan bilet aldık. madde madde olanları aktarıyorum:
    - ilk olarak uçuş günü içerisinde aldığımız sms ile 1 saat 30 dakikalık bir rötar olduğu bilgisi ulaştı.
    - saat 23:00’ü geçerken uçağa alındık. yaklaşık 30 dakikalık uçak içi bekletilmenin ardından pilotun anonsu ile uçağın motorunda arıza olduğu bilgisi verildi. bekleme salonuna geri alınacağımız söylendi, ve havalimanında alt katta bulunan bir bekleme salonuna alındık.
    - bekleme salonunda saatlerce oturduk, çelebi yer hizmetleri görevlisi dışında bu yüz karası şirketten bir tek yetkili gelip açıklama yapmaya tenezzül etmedi. çelebi görevlisinin defalarca telefon etmesine rağmen umursamazca tavırlarla yolcuların karşısına çıkmamayı tercih ettiler. saat 01:00’i geçmişti ki bekleyen yolculara lütfedip birer su getirildi.
    - tüm bu süreçte beklediğimiz bu alt kat salonundaki panoda uçağın kaçta kalkacağına dair en ufak bir bilgilendirme yapılmadı. yolcuların zorlamasıyla havayolu görevlisine telefon eden çelebi yer hizmetleri personeline tek söylenen şey de arızanın giderilmeye çalışıldığı, bilgi verilemeyeceği şeklinde idi. bekleme salonundan tesadüfen üst kata çıktığımda panolardan uçağın kalkışının 03:30’a ertelendiğini öğrendim.
    - saat 02:00’yi geçerken mağdur yolculara sıcak yemek verileceği bilgisi geldi, verilen yemek ise ne sıcaktı, ne de miktar olarak yeterli idi. gecenin bir yarısı yemek alabilmek için tabldot kuyruğuna girdik ve yemek bittiği için dakikalarca yeniden yemek pişirilmesini bekledik. tüm bu süreçte bir tek onur air yetkilisi gelip açıklama yapmaya tenezzül etmedi.
    - verilen kalkış saati (03.30) geldiğinde yine hiçbir bilgilendirme yapılmadı, ve uçak yine kalkmadı. yolcular bunun üzerine toplu olarak isyan ettiler. ortalık o kadar kızıştı ki havalimanı polisleri olay yerine gelerek yolcuları sakinleştirmeye çalışmak durumunda kaldı. bu süreçte kendilerine defalarda telefon açılmasına rağmen yine onur aır’dan tek bir yetkili gelip uçağın neden kalkmadığına dair bir açıklama yapmadı. çelebi yer hizmetleri görevlileri uçağın motor tamirinin devam ettiğini ve kesin kalkış saati bilgisi veremediklerini söylemeye devam ettiler. yolcuların isyanı sürerken ekran panolarında uçağın kalkış saati 05:00’e ötelendi.
    - uçak saat kaçta havalandı biliyor musunuz? 5:45 civarı! saat 6.45’te antalya’ya ulaştık. üstelik uçağa bindiğimizde ne pilot, ne hostesler firma adına en ufak bir özür dilemediler. kendilerine yöneltilen sinirli bakışlara aldırış etmeden işlerini yapmaya devam ettiler.
    mağdur ettiği müşterisinin karşısına çıkmaya tenezzül etmeyen, yolcusunu sadece para kaynağı olarak gören, ticari ahlaktan hiçbir şekilde nasibini almamış bu firmadan lütfen asla bilet almayın, kampanyalarına kanmayın.
    onur air yetkilileri, bu rezilliği her platforma taşıyacağımdan ve yüzkarası servisinizi her yerde anlatacağımdan hiç şüpheniz olmasın. eğer tek bir onur air personeli dahi bu yazıyı okuyup bir aksiyon almıyorsa, sabaha kadar firmanıza yağdırdığım hakaret ve küfürleri sonuna kadar hak ettiniz demektir!
  • mahsuniboizzetalişzan ve özcan'ın katılmaması sonucu gerçekleşmiş büyük rezalettir.

    rezalet gibi rezalettir.

    ok.
  • nedense onur air bana göklerin metro turizm'i gibi geliyor
  • ortada bir rezalet olduğunu düşünmüyorum açıkcası. yazar sürekli birilerinden açıklama istemiş lakin sana uçağın ne arızası olduğunu söyleseler anlayacak mısın? madde madde sıralanan tüm aksaklıklar herkesin başına gelebilen bir durum sadece türkiye de değil yurt dışında benzerleri benimde başıma geldi. tahammül seviyeni yükseltip haklarını araştırsaydın 3 saatin sonunda biletini iptal edebilirdin.
    firma senin aç karnını doyurmak zorundada değil ki. havacılıkta 3 saatlik rotarlar da firma zaten sadece içecek verme yükümlü akabinde yemeğini de veriyorlar. yemek bitebilir neticesinde gecenin 3.30'unda kolay işler değil bunlar. çıkıp ekran panosuna bakıp uçağının kaçta kalkacağını, kaç saat rotar yediğini görebilirsin çok afedersin de sen kimsin de gelip sana açıklama yapılmasını bekliyorsun? 300 yolcuya elinde mikrofonla neden kalkmadığı hakkında bilgilendirme mi yapılacak ne kafası yaşıyorsunuz siz. yaşanan kötü ama herkesin başına gelebilecek bir durum. bu olaylar her gün yaşanıyor keşke yaşanmasa ama bu yüzden bir firmayı kendi çapında bu kadar karalamak, aşağılamak hiç doğru değil.

    rezalet puanım : 2/10

    edit: yaşı çok genç ve asi insanlar var bu sözlükte emin olun gerçek hayat öyle klavye başında ki gibi kolay değil. öncelikle onur air parayla yazar kiralamış diyen bir ergenle münakaşaya giremicem üzgünüm fakat şunu merak ediyorum yazarın her dediğinin doğruluğunu nasıl anlıyorsunuz? bir kanıt sunmuş mu? bahsedilen uçağın ne zaman kalktığını nerden biliyorsunuz?
    mesela flightradar24 gerçek zamanlı bilgilendirme ekranlarından aldığı veriyi sunuyor bak bakayım bi o saatte mi inmiş uçak? veya nereden biliyorsun özür dilemediğini firmanın? diğer 300 yolcudan bir haber mi aldın veya o uçakta mıydın? bir tane çalışan gelip herkesten tek tek gelip özür mü dileyecek? içinizde ki öfkeyi kusacak yer arıyorsunuz. çok boş konuşuyorsunuz neymiş 1-2 saat içerisinde yeni uçak gelmeliymiş. o saate böyle bir operasyonun senin evinden cs oynamak ile bir zannediyorsunuz ama inan bana öyle değil ergen kardeşim. yocular altından yapılmış ama orda çalışan insanlar bu rotardan sadece keyif alıyor dimi? ne yapsınlar motor arızası varken sikerim diyip uçsunlar mı? kimsenin hoşuna gitmeyecek bir durum gerçekleşiyor firma keyfinden mi milleti bekletiyor yani ne zannediyorsunuz siz ya? bu yaşanan ne ilk ne son olacaktır her gün onlarcası, yüzlercesi gerçekleşiyor napalım yani tüm havayolu firmaları batsın iflas etsin ölsünler mi anlamadım? düşünsene uçakta arıza var yüzlerce can taşıyorsun gecenin bir saati teknik ekibin uçağı tamir etmeye çalışıyor, gelip dallamanın biri bize kimse açıklama yapmadı diyor. e yapmadıysa uçak arızası olduğunu nereden biliyorsun? geri kalan ekranlardan takip etmektir kalkış saatini. gece 3.30 da yemek veriliyor adam yeterli değildi diyor. kime göre neye göre kardeşim neye göre bunu rezalet anlıyorsunuz siz? adam kuyruğa girdiğini bile isyankar şekilde yazmış lütfedip su getirdiler diyor napsın yani uçak bozuldu diye istersen maaşını da ödesin.
  • rezaletin dik alasıdır.
    "3 saat sonra biletini iptal ettirebilirdin."
    bravo valla ne kadar güzel destek olmuşsunuz arkadaşa.
    adam tatile gidecek belirli planları var, sabah toplantısı var gece gidip dinlenecek, sabah birisi ile randevusu var vs.. adam biletini 20-25 gün önceden daha avantajlı şartlarla almış belki, orada iptal ettirip parasını iade almaya ve diğer firmadan yeni bir bilet almaya kalksa en az 4 katı para verecek. çıkmış iptal et biletini. yok öyle, onu diyeceğine yavşak yavşak işler yapıp kafasına göre ali kıran baş kesen tavırlarına bürünen bu hava yollarına yeterli uçağın yoksa aç gözlülük yapıp her hatta uçak koymak zorunda olmadığını hatırlatsan, 9 saat bekleyen yolcularının açtığı telefona çıkıp küçük bir açıklama yapması gerektiğini, icabında o seferden zarar etmesi gerektiğini ve bunu ya tazmin etmesini ya da başka bir firmadan uçak kiralayıp max 1-2 saatte yolcularını memnun etmesi gerektiğini söylesen.

    memleket bir kokuşmuşluğun içerisinde dalgalanıp gidiyor, bakalım sonu ne olacak. bütün firmalar müşterilerini kazıklama peşinde, kandıran kandırana ve maalesef herkesin yaptığı da yanına kar kalmakta.

    10/10 rezalet.
  • başlığa girmeden rötar olduğunu tahmin etmeyen yoktur heralde. bozuk demişler bozuk, adamlar kanat takıp sırtında mı uçursun sizi. onlar bayılıyo 6 saat işlerini yapmadan beklemeye.

    2/10
  • açıklama yapması için yetkili değil, nefretinizi kusmak için karşınıza korkuluk arıyorsunuz bu zamanlarda. birbirinizi gaza getirip orda çalışan adamı dövdüğünüz bile oluyor açıklama yaparken önce hakkınızı nasıl arayacağınızı öğrenin. tüm kuralları moda mod belli havacılıktan bahsediyoruz burda. hatası olduğunu düşündüğünüz firmaya açarsın davayı alırsın hakkını.
    bu arada 3 saati aşan durumlarda içecek ve yiyecek, 8 saati aşacak olanlarda ise otel vermesi gerekir firmanın. yemek kalmaması gibi durumlar ise plansızlık ve hata olarak kabul edilebilir. mağduriyet var 7/10 derim ben. ama şu karşınıza yetkili çağırma olayı tam şenlik ben söyleyeyim şirketin sahibi çıkacak değil orda karşına maaşlı gariban çıkacak sende onun yüzüne tüküreceksin ne hakla ?
  • shgm yolcu hakları genelgesinde taahüt edilen hizmetlerin tamamı anladığım kadarı ile yolculara sağlanmış. ortada bir haksızlık yok maalesef, elde olmayan sebeplerden dolayı yaşanmış bir olumsuzluk var.

    en ufak olumsuzlukta hemen inşallah firma batar yaklaşımı da bana çok yanlış geliyor. bu firmaların sektörde olması fiyat açısından eninde sonunda sana bana yarıyor.
  • sıradışı bir şey göremedim. aynı durumda diğer tüm havayolu şirketleri de sizinle ilgilenmez. her hafta antalya-istanbul arası uçak ile toplantıma gidip geliyorum, kaç kere rötar oldu, bir kere bile umursamadılar:) her havayolunu da kullanıyorum ayrıca. haklarınızı araştırıp bilet iadesi alabilirdiniz. geçmiş olsun.
hesabın var mı? giriş yap