• 4 arap ülkesinin israil'e ambargo önerisine ret vermesi

    şaşırttı mı? elbette hayır

    https://www.haberler.com/…reddetti-16524545-haberi/

    link tıklamayı riskli görenler için özel edit:

    "petrol kullanımı, israil uçaklarının arap hava sahasına girememesi, tüm ilişkilerin dondurulması gibi maddelerin yer aldığı öneriyi bae, suudi arabistan, fas ve bahreyn reddetti."

    durmadan mesaj kutusu kapalı yazarlar mesaj atıyor. yok bu ne özensiz içerik, fas arap ülkesi değil bilmem ne. geri mesaj atıyorum mesaj kutusu kapalı. ben bir haber içeriğini, içeriği olduğu gibi kopyalayıp kaynak vererek paylaştım. ne için, sevicilere bir örnek ders niteliğinde. ayrıca fas'ın resmi dili arapça ve %99unu da araplar ver berberiler diye bir toplum oluşturuyormuş. arap nüfusu %60 olarak geçiyor. bu yüzden de arap ülkesi deniyor sanırım. hani arap yarımadası ülkesi, kuzey afrika ülkesi değil, araplar çoğunlukta yaşadığı için arap ülkesi deniyor demek ki.

    bundan tam 6 sene önce hizbullah sözcüsü nasrallah bu 4 ülkenin 3'ü hakkında çarpıcı açıklamalarda bulunmuş. bae ve suudlar lübnan'a karşı israil'i finanse ediyorlar, bahreyn'i de zaten suudlar ele geçirdi demiş. ayrıca "yemen meselesine de değinen hizbullah lideri, israil'in yemen savaşına adının karıştığına dair delillerin olduğunu, yemen'e yönelik yürütülen operasyonun "bae, suud, amerika ve ingiltere" tarafından yürütüldüğünü belirtti" böyle de bir bilgiye yer vermiş aşağıdaki kaynakta.

    https://www.google.com/…1ndan-utan%c3%a7-verici/amp

    yani arkadaşlar bu arap dünyasında çok garip işler dönüyor. biz kendimizi geliştirmeye, başımıza geleceklere hazır olmaya bakalım. yarın bir gün başımıza bir durum geldiğinde, muhtemelen seviciliğini yaptığımız topluluklardan bir tanesi bile manevi bir destekte bile bulunmayacak.
  • arap ülkeleri bile türkiye'den çok daha zekice idare ediliyor. bizimkilerin şirazesi iyice kaydı. araptan çok arapçı olduk. en az 1 milyon filistinli göçmenin geleceği söyleniyor türkiye'ye.

    çakma polat alemdar kılıklı fake abdullah çatlı da, ikinci ahmet davutoğlu olmaya aday şekilde açıklamalar yapıyor temel reisin yanında. bir arap kazığı daha yemek için çok hevesli yani, başımızdaki arap aşıkları.
  • neyseki, starbucks taşlayıp tekbir getiren, kola ve deterjan döken cihatcılarımız var.
  • "araptan çok arapçı olduk." düşüncesine katılmıyorum. nitekim 1. buradaki mevzu arapçılık yapılması değil, ümmetçiliktir.
    2. türkiye bu tavrı nedeniyle islam dünyasının nezdinde büyük bir prestij kazanıyor. bu da er ya da geç suud gibi kukla yönetimleri devredilğinde işimize yarayacak bir yatırım olabilir.

    nitekim ab ve abd her zaman bizi kullanmak isteyen bir poltika izlemek isteyeceklerdir. buna karşı direnç oluşturabilecek iç ve dış altyapıya ihtiyacımız var (iç altyapıda maalesef yeterlilik yok).

    özelden yazan arkadaşlar üzerine yaptığım edit: ben de bu yorumumun realist olmadığının farkındayım. ancak her millet/ulus güçlü olmak için ister istemez bazı ideallere sahip olur. bu idealler bugün imkansız gibi gözükür ama çeyrek asır sonra bambaska bir denge ortaya çıkabilir (ör: one minute dan sonra arap halklar nezdinde bir prestij kazanımı olmuştu. tabi siz sekülerler bilmezsiniz ama o dönemler hac ve umreye giden birçoğu bahsediyordu).

    dolayısıyla benimkisi bir temennidir. ha araplarla olmaz dersiniz, o sizin görüşünüzdür saygı duyarım. ama ab veya abd ile hiç olmayacağı da aşikar.
  • ilginç.
    yani buna şaşıranlar için kullandığım tabir.
    bu ülkelerin yönetici takımının (ne kadar yönetici ise) yuları zaten batı bloğunda. nereye çekerlerse oraya giderler.
    tam da olması gerektiği gibi karar almışlar. şahsi menfaatleri için.
  • rusya ve iran'ın oyununa gelmemişlerdir.
  • orospu çocukları.
  • suudiler diğer arapları, hatta tüm insanları kendinden aşağıda görür.
    ha bu her millette vardır.
    bölgeler bile birbirini küçümser. hatta diğer milletleri küçümsediğinden daha
    fazla kendi ırkından başka bir kabileyi,boyu, bölgeyi küçümser.
    suudilerin burnu o kadar havadadırki sanırsın dünyadaki tüm bilimi,ilerlemeyi bunlar yaptı.
  • 1. dünya savaşında arapların türkleri satışa getirdiği bilinir söylenir unutulmaz.

    bakıyoruz araplar diğer arapları da satıyor.

    biz de onlara öykünmeye çalışıyoruz.

    arapların üstün medeniyet olduğu dönemler çok geride kaldı. şimdi üstün medeniyet kimse ona yapışmalı, onların da üzerine çıkmaya çalışmalıdır.
  • her ülke liderinin kırmızı çizgisi kendi vatandaşı olmalıdır. hiçbir ülke lideri, başka bir ülkenin vatandaşının velisi değildir. arap ülkelerinin bile türkiye'den rasyonel yönetilmesi trajik.
hesabın var mı? giriş yap