• abartılan, geleceğin meslegi olarak gösterilen yazılımcılığın eğitiminin 4 ay gibi kısa bir sürede verilebilmesi olayı. hatta bunun için para vermeye bile gerek yok, internette bedava kursları da var. 4 ayda aldığın eğitiminle kolayca yazılımcı olabiliyorsun, tabi gerisi tecrübe ve zeka işi.

    edit: inşaat mühendislerine de iki çift lafım var. yok odtü yok ittü diye dolaşıyorsunuz ortalıkta ama basit bir skate park yapabilen mühendis yok koskoca ülkede. amerika'dan, avrupa'dan ithal ediyoruz.
  • yazılımcı olmak kolay, bilgisayar/yazılım mühendisi olmak zordur. 4 sene hem teorik hem de uygulamalı bir şekilde eğitim görüldüğü için sertifika alan yazılımcılardan daha donanımlı olur ve daha yüksek maaş alırlar. o yüzden yazılımcı olma hedefiniz varsa, ilgili bölümleri okumanız büyük avantaj sağlar.

    tanım:bir sanrı
  • "yazilimci"dan sonrasini okumadigim baslik.

    (bkz: yazilim gelistirici) (bkz: software developer)
    -
    (bkz: yazilim muhendisi) (bkz: software engineer)

    edit: su yazdigim bile batmis millete. bu sozluk fazla aglak biyer oldu. diyor ki yuksek lisansim bilmemneyim var. acm gibi kurumlarin bilgisayar muhendisi, yazilim muhendisi, bilgisayar bilimi ve it egitimleri hakkinda bile standardlari oldugunu neden bilmiyorsun peki. yurtdisinda bu kavramlar gayet birbirinden ayri ve oturmus, herkes biliyor.

    bilgisayar muhendisi donanima yakin calisip tam manasiyla bilgisayar yapar.
    yazilim muhendisi proje yonetimi ile ilgilenir.
    bilgisayar bilimci algoritma ve yontemler uretir, bunlar teknolojiye donusur.
    it ise varolan teknolojileri kullanarak gelistirme yapar.
    turkoda gelir bunlara "yazilimci" der. eskiden yazilim da bilmedigi icin "bilgisayarci" derdi.

    cahiller mesaj kutuma havlamasin, got yanigi kremi verip yolluyorum.
  • zeki ve 10 yaşından beri bu tip şeylerle ilgilenen birisi olarak 10+ yıldır bu işi yapıyorum, yazılımcının seviyeleri var. junior olmak için 2 yıl lazım minimum.
  • normal zeka seviyesine sahip biri için imkansız bir durumdur.. 4 ayda değil 4 senede dahi yazılımcı olamazsınız. ha şu var. basit şeyler öğrenirsiniz ancak bu işten sağlam kazançlar elde edecek kadar profosyonel hâle gelmeniz için çok uzun zaman gerek.

    bu arada yeri gelmişken söyleyim.. türkiye'nin ortalama ıq seviyesi 85-90'lar mertebesinde. cehalet ve eğitimsizlik de had safhada.

    türkiye’de gerçek manada iyi yazılımcı, bir elin parmaklarını dahi geçmez.
  • o zaman zeynep ergül’e de yazılımcı diyebiliriz.link
  • zaten ilk 4 ay kolay, sonraki 10 yil ise zor. 10 yil sonrasi ise daha da zor.
  • “4 ayda sıfırdan zirveye” sloganı olan bir ıngilizce kursuna gittiğim günler geldi aklıma hey gidi hey . 4 ayda algoritma yazmayı bile doğru düzgün öğrenemezsin.
  • heee ya. o yüzden herkes 4 ayda yazılım öğrenip, artık o işten ekmek yiyorlar di mi? hırs, istek, sabır, zeka yoksa 4 ayda youtube'dan aşçı bile olamazsınız. geçelim onu.
  • 4 ay nedir ya, bir anda yazılımcı olabilirsin.

    aşağıdaki kodu kopyala yapıştır. işte sen de bir yazılımcısın.

    #include <stdio.h>

    int main()
    {
    printf("merhaba dünya!");
    return 0;
    }

    edit: bir yazılımcı arkadasım; “aga bunu nereye yapıştıracağız?” diye sordu. bir başkası “neden int. main() yazıyor, void main() olmaz mı?” dedi. diğeri “compile etmeyi unutmasınlar” dedi.
hesabın var mı? giriş yap