• varoluş görevini yerine getirememiş kişilerdir. tüketip üretemezler kimi nedenlerle... en önemli sebebi yokluktur, görülmemiş ama vadedilmis cennette rağmen.
  • en küçük dayım şu an 50 yaşında ve hiç evlenmedi, çocuğu da olmadı.

    ara ara canı sıkılıyordur eminim, fakat kendisi 7 dili anadili gibi biliyor. gezmediği ülke gitmediği ada girmediği ortam kalmadı, akranlarından hiçbiri onun kadar eğlenceli bir 50 yıl geçirmemiştir (çevresinde, onla aynı habitatta bulunanlardan diyelim) arkadaşları evde çocuk bakarken o fransız, alman hatunlarla geziyordu, gününü gün ediyordu. (eli yüzü de düzgün, gideri vardır. )

    bir yerden vazgeçti (biraz da şartlar) başka bir yerden aldı. bu işler zaten biraz da böyledir.

    ne istesek alır, ne istesek yapar saolsun. bir kere bile yeğenlerini kırıp incittiğini görmedim ki kimseye yaptıgını görmedim.

    yaş 50 olunca eksikliği hissetmeye başladı tabii ki, gidip demek istiyorum: "üzülme, gerçekten çok güzel bir 50 yıl geçirdin, hayat bu, senin de burada kısmetin yokmuş ama başka yerlerden kopardın." konuyu açıp da canını sıkmamak için diyemiyorum.

    adamın karşısına gönlüne göre birisinin çıkmaması, çocuğunun olmaması ne kadar onun suçu ki bu başlık altında gelip insanları yargılıyorsunuz, o küçük beyinciklerinizle eleştiriyorsunuz?

    çocuk olur, olmaz önemli değil, yeter ki geçen günler dolu dolu, güzel geçsin.
  • bazıları başkalarının hayatlarını, bazıları kendi hayatlarını yaşar. hayatını yaşayacak başka birini bulamayıp, kendi hayatını yaşamayı beceremeyene ite kaka bir hayat uydurulur. sonra o yaşayamadığı kendi hayatı içine dert olur, kendi hayatını yaşayanı da hor göstermek için kendisini kulağına küpe takılan canlılarla eş görür.
    sorgulamak için : https://www.turkiye.gov.tr/…ukbas-hayvan-sorgulama#
  • mesela olmuyordur. tada!

    peki... evinden oturup tek marifeti internet ve klavyenin yaygınlaştığı bir çağda dünyaya gelmiş olmak olup da,
    insanlar hakkına atıp tutma, sosyolojik tespit yapma cesaretini nereden aldığı bilinmeyen bu cahillerin hayatları hakkında bir tespit de bizler yapsak nasıl olur;
    bence vakit kaybı olur.

    engelleyiniz geçiniz efendim.
  • çocuğu olan ile olmayanın yorumlarının, olmayan tarafındakinin 'agresifliğin sebebi',
    çocuksuzluğun varoluş amacına ters olması..
    çocuksuz olmak tercih olmayabilir.
    bu da şans faktörü..
    lakin; kanaatimce çocuk 20 yaşında yapılmalı.
    bir insan 35+'dan sonra artık ufak ufak özgürlüğünü ilan edip kendini yaşamalı.
    insanlar bu yüzden çok mutsuz.
  • ayy iyi ki de, evlenmedim ve cocum yok. cok mutluyum boyle
  • nasıl ki trafiğe çıkmadan önce ehliyet alıyor insanlar..evlenmiş veya evlenmemiş neyse artık insanlarda çocuk yapmadan bı kurs , test ne varsa buna tabi tutulsunlar.. çocuk büyütmek değil bakabilmek önemli
  • tek başarısı çocuk yapmış olmak olan kişi hezeyanı. varoluşunu çocuk yapmış olmakla eşdeğer görmek nasıl bir zavallılıktır. üzücü çok üzücü halbuki potansiyelin bunun çok üzerinde.
  • boklu bez temizlemek yerine hayatını yaşamıştır.
  • insanları standardize etmeyin, tek tip hayat yok. her hayat kendine özgü.
hesabın var mı? giriş yap