• şaşırtıcı değil. bir sonraki açıklaması da "referandumla da olmazsa seri penaltı atışlarına gidilir" olacaktır.
  • türkiye'de yapılan hiçbir seçimin artık demokratik bir temele dayanmadığını bilen şahsımı şaşırtmamış açıklamadır.
    ne sanmıştınız ya? padişahımızın istediği olmayacak mıydı?
  • sonuçsuz kalır. yani saçmalık olur.

    ben başkan olacağım diye tutturmuş bir model var karşınızda. ben herşeyin ilki olacağım. adımı tarihe yazdıracağım. ben ben ben de ben diyen bir adam.

    ancak bu sefer gün gibi aşikar ki başarısız olacak.

    başkan olamayacak. referanduma mı gidiyor nereye giderse gitsin. başaramayacak.

    kendisinden önceki cumhurbaşkanlarından fazlası olmayacak. tarih de recep tayyip erdoğan'ın adını hiçbir yere altın harflerle yazmayacak.

    yıllar sonra editi: lütfen dünyada ilk göt olan kişi benmişim gibi davranmayınız.
  • yine konuşmuş hazretleri. buyurmuş ki "illa ben başkan olacağım." olursun anam, olursun kardeşim. onu da olursun. senin o embesil sürüsü, zihin yoksulu, yobaz, sözde dindar ama kindar, geri kafalı %50'in olduktan sonra arkanda istediğin herşey olursun.

    ama sana bir çift sözüm var recep bey. bu devran illa ki dönecek. ve siz o devran döndüğünde, o güzel günün sabahına uyandığımızda yargılanıyor olacaksınız. haklarını yediğiniz milyonlarca insandan af dileyeceksiniz. ancak herkesi, herşeyi affeden, unutan bu halk sizi unutmayacak.

    çünkü bu milleti kendine karşı öyle bir nefret ve öfkeyle doldurdun ki artık bunun dönüşü yok.

    ne ekersen onu biçersin recep bey.
  • --- spoiler ---
    otelin önünde toplananlar sık sık 'viyana seninle grur duyuyor' sloganı attı.
    --- spoiler ---
    viyana neden gurur duyuyor? ben anlamadi.
    bu arada demeci de bratislava'da veriyor.
  • 2011 genel seçimlerinde akp tüm girdiği seçimlerdeki en yüksek oyunu almış olmasına rağmen 327 milletvekili çıkarabilmişti. mevcut durumda ise 312 akp ve 29 hdp milletvekili var.

    anayasa değişikliği için yeter sayı 367, referandum için ise 330. akp'nin şimdiye kadar yeni bir anayasaya yanaşamamasının sebebi de aslında bu. mevcut sayılarla bu işi kendi başlarına halledemiyorlar. ancak başkanlık sistemi için bu işi yalnız yapmaları şart.

    akp'nin 7 haziran seçimlerinde 367'yi görmesine imkan yok. bunu 2002 seçimlerinde meclise iki parti girdiği dönemde bile başaramadılar. 3 partinin girmesi kesinken matematiksel olarak başaramazlar. görünen tabloya göre 330 milletvekili de göremeyecekler. doğudan bağımsız adaylarla meclise giren hdp meclis dışında kalırsa bir ihtimal 330 sayısı çıkabilir ama chp ve mhp'nin birkaç puan yükselmesi bile buna engel olacaktır.

    kısacası 400 milletvekili ya da 367 hedefi sadece bir hayalden ibaret akp için. o yüzden fazla kafa yormaya da gerek yok. referanduma gidilebilme ihtimali de akp'nin 330 sayısının altına düşmesi ile yok olup gidecektir. yeter ki kalan zamanda chp ve mhp bir falso verip oy kaybetmesinler.

    edit: sayısal düzeltme.
  • gereksiz bir açıklamadır. selocan ve hdp her daim yardıma hazır, referanduma gerek yok.
  • 78 milyon türkiyeli ve 2 milyon suriyeli olarak 1 (bir) kişinin egosunu okşamaktan başka bir vazifemiz yokmuş gibi dayatılmasına razı olanlar düşünsün arkadaş dedirten beyan.
  • 400 olmazsa referandum, o da olmadı survivor all star birincisiyle sms'e çıkılacak. bu günkü ödül oyununda ödül kuru mango ve beyaz çay!
hesabın var mı? giriş yap