• teknofest gençliğine hadi tamam diyelim.

    izmir'de yaşayan bir "teknofest genci", festivale gitmek için yol, konaklama, yeme içme masrafı derken oradan kaç paraya çıkacak?

    1000 liradan aşağı hesaplayamadınız değil mi?

    işte sözde teknofest gençliğinin gerçekliği bu.
  • o da bir şey mi ekonomiden anlamayan sahte diplomalı ekonomistimiz var bizim

    beğeni editi: bu başlığı da buraya bırakıyorum (bkz: left-pad)
  • öğretselerdi hesaplayabilecek olan kuşaktır. eğitim sisteminin birer aynası gibilerdir.
  • herkes bireydir, z kuşağından aptalların olduğu gibi zeki olanları da vardır. bunun eğitim sistemi ya da müfredat ile ilgisi olmadığını düşünüyorum çünkü yaklaşık 4 ya da 5. sınıfta temel yüzde hesaplama dersleri verilmeye başlanıyor. dersi 5 dakika dinleyen ve az çok düşünme yetisi olan kişi konuyu anlar zaten. komikmiş gibi gülmeleri çok şey açıklıyor.

    edit: eklemeler
  • eğitimle alakası yoktur. maldır.
  • üniversite sınavında 15-(8-3) sorusunun cevabını bilemeyen yüzbinler vardı.

    (bkz: 750 bin gencin çözemediği soru)

    2-2.5 milyon öğrencinin girdiği üniversite sınavında her üç öğrenciden biri bu soruyu çözememiş.

    başlıktaki hesapta türkiye'nin geri kalanı full çekmiş de izmir yapamamış gibi algı yaratmak gereksiz.

    keza z kuşağına suç atmadan önce konuşulması gereken şeylerden birisi ise o gençlerin öğrenim hayatına başladığından beri eğitim politikalarının akp hükümeti tarafından şekillendirilmesi. defalarca sistem değiştirildi. imam hatipler çoğaltıldı. eğitimli nesil yerine dindar nesil yaratılmaya çalışıldı.

    sonuç iki taraftan da hüsran.

    bu çocuklar ekonomik sıkıntı, geçim derdinde, gelecek kaygısı içinde, üniversiteden mezun olup işsiz kalma bilincinde. bu hesabı yapamayanları savunmak saçma ama itin götüne sokmaya da gerek yok.

    edit: (8+3) düzeltildi.
  • lise ve üniversite sınavlarında matematik netleri hep 4-5 civarında seyreder. oradaki soruların da bu sorulardan çok farkı yok. 20 sene önce de böyleydi. 60 sene önce de böyleydi. fatih sultan mehmet zamanında daha da beterdi ama bu istanbulun fethine engel olmadı. gençliğe hakaret edince kimse bir şey kazanmıyor.

    ayrıca bu devirde hesap makinasının yaptığı işlevleri yapmakla övünmek mi kaldı? 186*624=116064... öff ne kadar zekisin. angola'nın başkenti? luanda... öf öf öf kültüre bak... asıl bu muhabbetler 2000'de bitmesi gerekirdi.
  • bu durumu anlamak için, pisa sıralamasında nerede olduğumuza bakmamız yeterli olacak.
    https://www.kariyerimdergisi.com/…i-pisa-sonuclari/
    ancak bu hesaplamayı daha önce başka bir entirimde yapmıştım, tekrar yazmak istedim.basit bir yöntem olup, günlük hayatta bir şeye gelen indirimi veya zammı çok kolay hesaplayabilirsiniz. yüzde hesaplarına hep ilgi duymuşumdur. biraz meslek etkili sanırım.
    işin özü bu ama 45*20/100 ancak

    basit haliyle, 4,5*2 = 9 bu.
  • ulan bizkiside 45 ı 5 bolum dememis
hesabın var mı? giriş yap