• önceki gönderme denemesinden bi hafıza tazeleyelim: https://youtu.be/23ytmt8knxs?t=480

    suriyelileri, afganları v.s. ülkelerine göndereceğiz diyenler bunu hiç düşündü mü bilmiyorum.

    5 milyon mülteciyi her gün sınır dışı etmeye başlasanız, rakamlar şu şekilde oluyor:

    günde 1000 mülteci => 5000 gün, yani neredeyse 14 yıl.

    bu çok yavaş, süreci 1 senede tamamlamamız lazım diyelim. bu da günde 13,700 mülteci demek oluyor yaklaşık.

    40 kişilik otobüslerle bu 342 otobüs yapıyor, bir yıl boyunca hiç kesintisiz her gün suriye sınırına 342 otobüs göndermek lazım.

    ancak mesele otobüsleri götürmek değil, mesele o otobüsleri doldurmak. tüm anketler mültecilerin ezici çoğunluğunun ülkelerine dönme niyeti olmadığını gösteriyor.

    13700 kişiden 3700'ü kendi rızası ile rezervasyon yapıp otobüse binse, 10,000 kişinin her gün zor kullanarak yakalanması gerekecek.

    güvenlik güçlerinin performansına bakalım, buradaki habere göre 4 buçuk senede 612 bin kişiye fetöden işlem yapılmış, 96 bini tutuklamış. işlem yapılanları direnmeden binenler diyelim, tutuklananları da direnenler diyelim.

    bu yılda 136 bin işlem 21 bin tutuklama oluyor, günde 372 işlem 57 tutuklama demek.

    yani güvenlik güçleri fetö'nün 25-30 kat performansında çalışması gerekecek her gün kesintisiz. bu muhtemelen polis gücünü 25-30 kat arttırmak demek oluyor. şu an 330 bin polis varmış, polis sayısını 10 milyona! çıkarmak gerekecek, öyle jandarma tsk destek olur durumu yok. 10 milyon polis!

    neyse, tutukladınız getirdiniz terminale. rakamlara göre aşti yılda 2.75 milyon yolcu ağırlıyor. yani bize 2 tane aşti lazım.

    yalnız aşti'ye gönüllü yolcular geliyor. otobüs saatinden yarım saat önce gelip biniyorlar.

    gönüllü olmayan yolcuları otobüse bindirmek o kadar kolay olmayacak. devasa esir kampları kurulması gerekecek.

    alternatif olarak çok sayıda küçük terminal kurulabilir ancak unutmayın ki bu defa da tesis ve insan gücü ihtiyacı artacak. büyük bir tesisi belki tankla v.s. korursunuz ancak az korunaklı ufak tesisleri koruyabilecek misiniz? yakalanmayanlar yakalananları kurtarmaya çalışacaktır, operasyonları sabote etmek isteyecektir.

    siz günde 10,000 kişi tutukladığınız sırada sokakta ilk başta 5 milyon mülteci olacaktır. ocak ayında başlasanız 1 temmuzda 2 buçuk milyon kişi kaçak olacak, bunlar örgütlenecek, kendi çetelerini oluşturacak, eylem yapacak belki teröre başvuracak.

    dahası, türkiye'nin zorunlu göç sicili temiz değil. bu operasyon sürerken illa ki ölümler de olacak ve soykırım iddiaları ayyuka çıkacak. avrupa'ya yerleşmiş olan suriyeliler ayaklanacak ve uluslarası toplumun türkiye'ye müdahale etmesini isteyecek.

    siz daha 1 milyon kişiyi sınırdışı edemeden tüm dünyayı karşınıza almış olacaksınız. 10 milyon polis de yaşanan saldırlar, asayiş olayları v.s noktasında yetersiz kalacak ve türkiye tamamen mahvolacak.

    anlayacağınız, mültecileri zorla gönderme hayalleri tamamen boş hayaller.

    tek yokl, kılıçdaroğlunun da dediği gibi suriye'de uygun ortamı sağladıktan sonra gitmek isteyeni uğurlamak. 10 senedir türkiyede yaşayanlar, suriye'de uygun ortamın sağlanmasını beklerken 15 sene türkiye'de yaşamış olacak.

    15 yaşında gelmiş olsa, 30 yaşında siz bu kişilere diyeceksiniz ki istersen suriye'ye git. sizce gider mi? arapçayı bile doğru düzgün bilmiyordur 15 senedir türkiye'de olan kişi, tanımadığı bilmediği yere ne diye gitsin?

    gerçekçi bir tarafı yok.
  • afgan kardeşlerimizden temin edilmesini teklif ettigimdir. (bkz: #126840374)
  • atatürk'ün çok güzel bir lafı var;

    geldikleri gibi giderler

    demiş maestro.

    edit: bu entry'yi ilk entry'ye cevap zanneden çaylaklar, kurtuluş savaşından kalma bu sözle mülteci göndermeye çalıştığımı zanneden ahmaklar, bir de direk hakaret ile konuya giren annesizler... bu entry'nin tek bir amacı var;

    tarafım belli olsun

    zaten gelen tüm mesajlar çaylak mesajı "1" tanesi hariç. inadına çaylağa mesaj kutusu kapatmıyorum "ok" yazıp savuşturuyorum alayını ama daha fazla kendini komik duruma düşüren olmasın diye bir edit atayım dedim.

    kalın sağlıcakla...
  • nasıl geldilerse ondan daha hızlı giderler, yeter ki gönderme politikası oluşsun. bu ülke başka ülkelerin değnekçilerinin götleri sıkıştıklarında konaklayacağı ülke değildir.
  • üst edit: çözüm getiren yok demiş, aynı gün içinde ayrı entry girip başlığı açan zat. büyük ihtimalle başlığı üstte dursun diye yapıyor editlemek yerine. formatın canına okuduğu için moderasyon bir şey yapacak mı?

    çözüme gelirsek, devletin 1 sene içerisinde 342 otobüsü hergün kaldıracak ekonomik ve idari gücü var. bunun maddi faturası mültecilere harcanan paranın yanında devede kulak kalır. ayrıca süre 1 seneden daha da kısaltılmak istenirse tırlar, kamyon kasaları ve hır çıkartanlar için ceza evi nakil araçları kullanılabilinir. yahu herşeyi geçtim, insanın aklıyla bu kadar alay edilmez. 1920'lerde o zamanın teknojosiyle yunanistanla mübadele yaptıysak, lojistik sıkıntısı olmadıysa bu zamanda hiç olmaz. yeter ki gönderilmek istensin!

    ulan neden aldınız o zaman?

    nasıl yürüye yürüye geldilerse öyle giderler en kötü. önce kurulu düzen dediler. millet ulan kıçı kırık tavuk dönerci mi düzen dedi. şimdi zaten gönderemezler, lojistik falan diyorlar. gülüyorum ama sinirden. bu herifler 14 senede mi geldiler, istanbula ankaraya? demek ki lojistik sıkıntı değilmiş. otobüse harcadığın mazot, bunlara 2 günde harcadığın (bedeva sağlık, gıda yardımı vs.) paraya denktir.

    (bkz: geldikleri gibi giderler)
  • orasını merak etme güzel kardeşim, öyle bir gönderirizki, matematiğin şaşar.
  • görüyorum ki beylik laflar havada uçuşuyor, kervan yolda düzülür sanılıyor ama çözüm önerisi getiren yok.

    neymiş "gönderme politikası" oluşsunmuş. imkansız şeyler için politika oluşturamazsın, lafla peynir gemisi yürümez. yürüseydi, mülteci politikası oluşturmak yerine 3 senede norveç oluyoruz politikası yapardık keyfimize bakardık.

    neymiş? geldikleri gibi giderlermiş. nasıl geldiler? iç savaş çıkınca. evet, iç savaş çıkınca gitme ihtimalleri de var ama iç savaşın faydasını göreceğinizi sanıyorsanız yanılıyorsunuz. iç savaş çıkarsa suriyeli mültecinin kadıköyde donla denize girmesinden çok daha büyük sorunlarınız olacak.
  • ne kadar sürecekse sürsün gidecekler. burada çoğalmaları da onların sorunu. bunu diyip durmayın! dogurmasaydi kardeşim. sen savaştan kaçıp geliyorsun, ama durmadan cogaliyorsun. e giderken de bir zahmet çoluk çocuğunu alırsın. senin kararın çünkü mülteciyken çocuk yapmak. bunun suçlusu ben değilim.

    biz elimizden geleni yaptık. türkiye üzerine düşen görevi yaptı. artık gitmelerini istemek bizi ırkçı yapmıyor. suriyelileri denize dökelim demiyoruz, az ilerideki ülkelerine gönderiyoruz.

    ayrıca türk milleti bonkördür. gidecekleri gün para toplarız, hatta biz bile sınıra taşırız hiç sorun değil. yeter ki gitsinler. türk milleti bonkördü çünkü.
  • tır dorsesinde gelirken bana mı sordular, tır dorsesinde geri götürürüz sıkma canını sen
  • günde 1000 mülteci denmiş, yani yaklaşık 20 otobüs. günde 20 otobüscükle mültecileri gönderip de yav bunlar bitmiyor diyenin zaten göndermek gibi bir niyeti yok demektir. en kıtıpiyoz iett hattı bile günde 1000 kişiden fazla taşıyordur.

    bayramda 12 milyon kişi bir haftada seyahat ediyor.
    https://www.aa.com.tr/…i-yolcu-seyahat-etti/2317911

    demek ki istendikten sonra lojistik için bir hafta yeter de artar bile.
hesabın var mı? giriş yap