• önceki gönderme denemesinden bi hafıza tazeleyelim: https://youtu.be/23ytmt8knxs?t=480

    suriyelileri, afganları v.s. ülkelerine göndereceğiz diyenler bunu hiç düşündü mü bilmiyorum.

    5 milyon mülteciyi her gün sınır dışı etmeye başlasanız, rakamlar şu şekilde oluyor:

    günde 1000 mülteci => 5000 gün, yani neredeyse 14 yıl.

    bu çok yavaş, süreci 1 senede tamamlamamız lazım diyelim. bu da günde 13,700 mülteci demek oluyor yaklaşık.

    40 kişilik otobüslerle bu 342 otobüs yapıyor, bir yıl boyunca hiç kesintisiz her gün suriye sınırına 342 otobüs göndermek lazım.

    ancak mesele otobüsleri götürmek değil, mesele o otobüsleri doldurmak. tüm anketler mültecilerin ezici çoğunluğunun ülkelerine dönme niyeti olmadığını gösteriyor.

    13700 kişiden 3700'ü kendi rızası ile rezervasyon yapıp otobüse binse, 10,000 kişinin her gün zor kullanarak yakalanması gerekecek.

    güvenlik güçlerinin performansına bakalım, buradaki habere göre 4 buçuk senede 612 bin kişiye fetöden işlem yapılmış, 96 bini tutuklamış. işlem yapılanları direnmeden binenler diyelim, tutuklananları da direnenler diyelim.

    bu yılda 136 bin işlem 21 bin tutuklama oluyor, günde 372 işlem 57 tutuklama demek.

    yani güvenlik güçleri fetö'nün 25-30 kat performansında çalışması gerekecek her gün kesintisiz. bu muhtemelen polis gücünü 25-30 kat arttırmak demek oluyor. şu an 330 bin polis varmış, polis sayısını 10 milyona! çıkarmak gerekecek, öyle jandarma tsk destek olur durumu yok. 10 milyon polis!

    neyse, tutukladınız getirdiniz terminale. rakamlara göre aşti yılda 2.75 milyon yolcu ağırlıyor. yani bize 2 tane aşti lazım.

    yalnız aşti'ye gönüllü yolcular geliyor. otobüs saatinden yarım saat önce gelip biniyorlar.

    gönüllü olmayan yolcuları otobüse bindirmek o kadar kolay olmayacak. devasa esir kampları kurulması gerekecek.

    alternatif olarak çok sayıda küçük terminal kurulabilir ancak unutmayın ki bu defa da tesis ve insan gücü ihtiyacı artacak. büyük bir tesisi belki tankla v.s. korursunuz ancak az korunaklı ufak tesisleri koruyabilecek misiniz? yakalanmayanlar yakalananları kurtarmaya çalışacaktır, operasyonları sabote etmek isteyecektir.

    siz günde 10,000 kişi tutukladığınız sırada sokakta ilk başta 5 milyon mülteci olacaktır. ocak ayında başlasanız 1 temmuzda 2 buçuk milyon kişi kaçak olacak, bunlar örgütlenecek, kendi çetelerini oluşturacak, eylem yapacak belki teröre başvuracak.

    dahası, türkiye'nin zorunlu göç sicili temiz değil. bu operasyon sürerken illa ki ölümler de olacak ve soykırım iddiaları ayyuka çıkacak. avrupa'ya yerleşmiş olan suriyeliler ayaklanacak ve uluslarası toplumun türkiye'ye müdahale etmesini isteyecek.

    siz daha 1 milyon kişiyi sınırdışı edemeden tüm dünyayı karşınıza almış olacaksınız. 10 milyon polis de yaşanan saldırlar, asayiş olayları v.s noktasında yetersiz kalacak ve türkiye tamamen mahvolacak.

    anlayacağınız, mültecileri zorla gönderme hayalleri tamamen boş hayaller.

    tek yokl, kılıçdaroğlunun da dediği gibi suriye'de uygun ortamı sağladıktan sonra gitmek isteyeni uğurlamak. 10 senedir türkiyede yaşayanlar, suriye'de uygun ortamın sağlanmasını beklerken 15 sene türkiye'de yaşamış olacak.

    15 yaşında gelmiş olsa, 30 yaşında siz bu kişilere diyeceksiniz ki istersen suriye'ye git. sizce gider mi? arapçayı bile doğru düzgün bilmiyordur 15 senedir türkiye'de olan kişi, tanımadığı bilmediği yere ne diye gitsin?

    gerçekçi bir tarafı yok.
506 entry daha
hesabın var mı? giriş yap