• suriye insan hakları ağı, beşşar esed rejiminin ülkenin farklı bölgelerdeki sivil yerleşimlere bu yılın ilk 6 ayında düzenlediği saldırılarda 2 bin 908 defa varil bombası kullandığını açıkladı.

    insanlık dışı alçak

    varil bombası nedir?

    wiki ansiklopedisinden:

    "varil bombası bir çeşit doğaçlama patlayıcıdır. genellikle bir varilin içine çeşitli yanıcı ve patlayıcı malzemelerle şarapnel parçalarının konulmasıyla üretilir. özellikle yüksek miktarda patlayıcının kullanılabilmesi, ucuzluğu ve yapımının kolay olması nedeniyle tercih edilir. bu çeşit bir bombayla hedefi vurmak zor olsa da yüksek tahribat gücü bu eksikliğini kapatır. sivillere karşı ve hiçbir hedef gözetmeksizin kullanılmasından dolayı pek çok ülke ve birleşmiş milletler güvenlik konseyi bu bombayı kullanan devletleri kınamıştır."

    "şarapnel olarak da hurda metal, çivi, somun gibi metal malzemeler kullanılabilir."..

    "2011 yılında başlayan suriye iç savaşı'nda da varil bombası kullanılmıştır. isyancı güçlerin elindeki şehirlerde sivillerin de bulunduğu bölgelere atılan bu bombalar çok fazla kişinin hayatını kaybetmesine neden olmuştur. ayrıca mülteci kampları da bu bombaların hedefi olmuştur.."

    https://webcache.googleusercontent.com/…=clnk&gl=tr

    görüntüler:

    hedef gözetmeksizin atılan varil bombaları..

    https://www.youtube.com/watch?v=nlr7dyyfgyq

    https://www.youtube.com/watch?v=gwh6o9o-mly

    https://www.youtube.com/watch?v=pyw7kp8mqba

    suriye'de daha çok çocuk nasıl öldürülür

    https://www.youtube.com/…yer_embedded&v=-tzw-oasub8

    https://www.youtube.com/watch?v=-cua6pctrcy
hesabın var mı? giriş yap