• hala en sevdiği futbol oyunu (bkz: fifa 99) olma ihtimali yüksektir.
  • 1mb ekran kartına bellek takıp 2mb yapmış neslin yanında kestanevi kalan nesildir.
  • 512 k (0,5 mb oluyor) ekran kartı kullanmış olanları güldürür.
  • 40 mb harddisk kullanmış efsane nesilden sonra gelmiştir.*
  • (bkz: s3 virge)
  • belirtildiği gibi bunu kullanırken windowsun sonunda 95 gördüyse, cidden efsane olan nesildir.
  • 5 yaşımdan beri bilgisayar var evimde. o bilgisayarda 64 mb ekran kartına sahipti. sonra 128 mb görmüştüm. bir dönem 512 mb efsanesi vardı, ona da sahip oldum. şimdiyse 2 gb var. vay be, nerden nereye gelmişiz. o dönemler hayal bile edemezdim 2 gb falan.
  • efsane değildir. harddisksiz, açılış disketi ile açılan ve ekranı siyah beyaz bilgisayar kullanan neslin yanında daha dünkü bebedir. herhalde yukarıda özelliklerini saydığım bilgisayarın ekran kartından bahsetmeye gerek yok. hadi onu gectim daha 20 sene bile olmadı , okuldaki elemanlarla yaptigimiz"rise of the robots diye bir oyun cıkmış oglum süpermiş ama 1mb ekran kartı gerekiyomuş" muhabbetimizi hatırlıyorum ki 1mb ekran kartı nerdeyse kimsede yoktu olsa olsa 512kb vardı ki onlara bile gıpta ederdik.
  • bilgisayarında ekran kartı olmamış neslin yanında portakalda vitamin sayılır. bizim zamanımızda commodore vardı, amiga 500 çıkınca kafayı yemiştik.

    amiga'daki motorola 68000 çipi tam bir efsane idi. o 7.16 mhz'lik çipi kullanan amiga 500 4 kanal 8 bit ses çıkışı verirdi, 640 * 400 çözünürlükte, aynı ekranda farklı çözünürlük modları gösterebilen muhteşem bir aletti. her tarafından kısıtlı kaynaklarla en iyi performansı nasıl alırım akardı. çözünürlük olayı da asıl aksiyonun olduğu alana yüklenmeyi sağlardı. böylece mesela lotus gibi bir araba yarışında çerçeve ve hareketsiz grafikler daha düşük çözünürlükte gösterilir, daha düşük rek derinliği kullanılabilirdi.

    amiga'nın ses ve grafik performansına ulaşan bir pc toplamak 1991991'de amiga'nın bir kaç misline mal olurdu. çünkü o sıralarda pc'ler daha çok iş için üretiliyor ve ortalama bir pc ses kartı bile olmadan geliyordu, amiganın grafik kalitesine ulaşmak için ise cüzdanın belini kırıp ekran kartı almak gerekiyordu.

    amiga 500'e bir de 512 kb ekstra ram takıp toplam 1 mb rame ulaştın mı, 40 mb external harddiski de taktın mı tam bir oyun ve ses stüdyosu kurmuş oluyordun. o sıralarda elektronik müzk yapan bir sürü insan amiga kullanırdı üstün ses performansı için.

    hey gidi günler...milletin 64 mb ekran kartı varmış...bizim toplam ram 512 kb, işlemci hızı 7.16 mhz idi beeee
  • 1 mb ekran kartı görenlerin yadırgadığı başlık
hesabın var mı? giriş yap