• birileri gene hayal satmış.

    avrupa bu vizeyi kaldırma vaadini niye kullanıyor?
    suriyelileri bize sokmak için.

    bu durumda bize vize uygulamasınlar da türk vatandaşlığına geçirilen suriyeliler ülkelerine mi doluşsun? adam o ülkeye vardığı anda türk pasaportunu yırtar direkt suriyeden gelmiş ayağına yatar, avrupa vatandaşı olur.

    yani sizin anlayacağınız ab ile vizenin kalkması ters mıknatıslanma yapar, vizeyi kaldırmaları demek, vize şekeri ile bizi kandırma amaçlarına ters düşmeleri anlamına gelir. o yüzden mümkün değildir.

    lost'un bir bölümünde adam işe aldığı güvenlik görevlisine "seni, senin gibileri içeri sokma diye işe aldık" der. işte türkiye'nin ab ile ilişkisi de bu şekildedir. onlara göre ha türk ha suriyeli bir fark yoktur, o yüzden bizim ülkemizde takılabilirler. bize de onları avrupadan uzak tutmamız için bazen tutacakları bazen de tutmayacakları sözler verirler. bizim yöneticilerimiz de onları haklı çıkarmak için ellerinden geleni yaparlar.

    biz ülkemize sahip çıkmazsak avrupalının umrunda olur mu?
    işte böyle dev bir açık hava mülteci kampı gözüyle bakarlar ülkemize.
    haksız sayılmazlar.

    edit:
    suriyelilerin ya sonsuza kadar mülteci olarak kalacağını ya da akape'nin onları suriyeye geri göndereceğini düşünen saflar varmış, onları da görmüş tanımış olduk. bu suriyeliler önünde sonunda t.c. vatandaşı yapılacak, zaten bu zor bir şey de değil, bir khk'ya bakan basit bir olay. gökten allah inse engel olamaz. işte tam da bu işlerin bu kadar basit olmasından ötürü vize muafiyetini anca rüyanızda görürsünüz.

    bu masallara inanacak kadar gerizekalıysanız neyse ama algı kasmak için bilerek yapıyorsanız ben sizin olmayan karakterinizi sikeyim.
  • "atın havai fişekleri gündüz vakti, de haydi!" dedirten, kahkaha attırandır.

    sahi ab'ye giriyorduk biz, değil mi ya?*
  • geçen seçim öncesi bu sorun çözülmemiş miydi?
    yanlış hatırlıyorum zannımca
  • yükselişimizi çekemeyip kuduran ab ülkelerinde vizesiz dolaşabilmek için kapılarında yatma sürecimiz yeniden başlıyor anladığım kadarıyla.

    ne verirsen onu yiyen bir seçmen var nasıl olsa.

    hayat size güzel.
  • kutlamalar nerede yapiliyor?
  • sayenizde "vize" deyince aklıma sadece memleketim kırklareli vize geliyor artık.
  • kalaz az sayıdaki kaliteli insan da kaçar gider. verilmese daha iyi.
  • istenilen vize serbestisi 3 ayla sınırlandırılmış turist vizesidir. yani herhangi bir türk vatandaşı gidip avrupa'ya kafasına göre yerleşip, iş bulup, birilerinin kapısına dayanamaz. o yüzden hiçbir yere akın falan olamaz. ha belki göç etmeyi biraz daha kolaylaştırır.
  • almanyadan gelen haberler sonrası pozisyon alma çalışmaları.
    biz gerekeni yaptık almanya hep böyle.
    daha sonrası; her yerde algı çalışması ve beklenen sonuç eyyy almanya sen kimsin
  • arkasından şunun gelmesini beklediğim açıklama:

    "''terörle mücadele kanununda mücadelemizi zarara uğratmayacak düzenlemeler beni kandırdı"
hesabın var mı? giriş yap