• bu devirde en net çözüm: beklediğiniz bir arama yoksa, tanımadığınız numaralardan gelen çağrıları cevaplamayın.
  • geçmiş olsun falan demiyorum. kusura bakmayın. mal gibi şifreyi söyleyip mağduru oynamayın.
  • benzer bir dolandırıcılık denemesi benim de başıma geldi tabi yemedim ancak kabul etmem gerekir ki oldukça sıkıntılı bir yöntem. tc'mi biliyorlardı zaten (her bok ile birlikte) ve internet şifremi tuşlamamı istediler ekrana, tuşlamadım. orada uyandım. eğer tuşlasaydım büyük olasılıkla gelen kodu isteyeceklerdi ve orada heyecanla internet şubesine giriş için gerekli şifre vs. vs. yazıyor olacaktı.
  • maalesef, klasik bir adam silkeleme yöntemiyle dolandırılmış kişidir. kendisine çok geçmiş olsun. ancak konunun enpara’yla ne ilgisi var anlayamadım, bankaların hepsi böyle durumlarda aynı şekilde davranıyor, davranmak zorundalar.

    ek: bu arada belirteyim, internette kısa bir araştırmayla yaklaşık 50 milyon türk vatandaşı’nın kimlik bilgilerine ulaşabilirsiniz. ben de birkaç kez böyle aramalar aldım. naçizane tavsiyem; bankanın resmi numarasından bile aransanız, aranan siz olduğunuz ve sizden talep gitmediği sürece hiç bir işlem yapmayın.

    ek2: kendini polis, savcı olarak tanıtanlara da itibar etmeyin.*
  • zaten muhtemelen fazla cezası yoktur ama bence böyle basit dolandırıcılara hiç ceza verilmemeli, ciddi başarılı kurgu yapanlara olabilir ancak. çünkü dolandırıcılar bu kadar basit yöntemlerle dolandırılan insanlardan daha fazla hak ediyor bence o parayı. adama neredeyse ben seni dolandıracam para ver bana diyorlar ve veriyor parasını ama sonra ağlıyor bu benim paramı aldı diye.
  • hesabın ekran görüntüsü yerine gelen sms in de ekran görüntüsünü paylaşsın bakalim sms metni nasılmış?
  • (bkz: akabinde cep telefonuma gelen şifreyi kodladım)

    yetmez arkadaşım ;

    * nüfus cüzdanı önlü arkalı fotokopi
    * ikametgah ( banka / ödeme işlemleri için diye not düşüp imzalanacak )
    * anne kızlık soyadı
    * üzerine kayıtlı faturanın ve bankadan son 3 ayda alınmış ıslak imzalı çek defterini bizzat teslim etmen gerekiyor.

    tüm bu işlemleri yaptıktan sonra yeminli notere/ katibe giderek ; tüm yukarıdaki belgeleri kendi isteğinizle gönderdiğinize dair bir dilekçeyi onaylatın ve orjinal bir örneğini ek dosya ile gönderin.

    sorununuz bu sayede çözülecektir. geçmiş olsun. ha bu arada aysun kayacı'nın selamı var.
  • telefon numarası enpara numarası değil, benzemiyor bile, her gördüğünüz 0850 li numaraya atlamayın, söyleyin kurumsal numaralarından arasınlar ık bık ederlerse küfür edip kapatın. üzerine şifre tuşlamak ise daha büyük salaklık. rootlu cihaz kullanıyorsanız, bedava diye yüklediğiniz app ler oyunlar vs. bi ton izin istiyor evet diyerek geçiyosunuz işte o izinler donunuzun rengine kadar tüm bilgilerinizi bir yerlere gönderiyor. paranın üzerine soğuk su içebilirsiniz
  • enpara sifre gondermeden once lutfen birazdan gonderecegimiz sifreyi kimseyle paylasmayin minvalinde bir sms gonderiyor.
    abartisiz 3 4 saniye sonra sifre smsi geliyor.
    buna ragmen siz gelen sifreyi kodluyorsaniz, diyecek birsey yok.
    ben banka olsam, sizi arayan dolandiriciyla ortak misiniz derim.
  • beni de 7 mayıs günü, normal bir cep telefonu numarasından arayıp, enpara kartınızdan, yurtdışındaki bir oyun sitesinden 1.800 tl alışveriş yapılmış, size mi ait sorusuyla başlayan bir dolandırma teşebbüsünde bulundular. enpara kartımın, internet işlemleri için 20 tl limiti olduğunu bilmeme rağmen o an şüpheye düştüm. bir sürü laf kalabalığı yapıp, adıma bireysel krediye başvurulduğu, hesabımın güvenliği çin dondurulduğu vs. telefonuma gelecek bir şifreyi onlara söyleyerek, bu dondurulma talebimi işleme alacaklarına, daha sonra da gidip şubeye başvurabileceğimi belirttiler. bu arada kartımın ilk ve son 4 hanesini ve başka 1-2 kişisel bilgimi daha söylediler bana.

    elemana bir sürü şey anlattırdıktan sonra bilinçli biçimde, peki beni neden enpara numarasından aramıyorsunuz dediğimde, saçma sapan cevap verdi, ben de cevaben, "o zaman dolandırıcılarla görüşüyorum demek ki" dememle, "ananın amına girsin" cevabı verilip, telefon suratıma kapatıldı.
hesabın var mı? giriş yap