• öldürürken güldüren katil freddy krueger’ın katliamlarına devam ettiği serinin 5. filmi. filmin yönetmeni, predator 2’nin arifesinde olan stephen hopkins. alice, babası ve erkek arkadaşı dan serinin bir önceki filmden tanıdık karakterleri. film oldukça erotik bir sahneyle açılmakta. bir önceki filmde çekingen görünen alice kendini aşmış ve dan’le haldur huldur sevişmekteler. sevişme sonrası duşunu alan alice kendini garip bir rüyanın içine bulur. aralarında freddy krueger’ın maskesiz insan halinin bulunduğu birçok deliyi ve akabinde de krueger’ın doğumunu görür. bunların yanında amanda krueger da yerini alır.

    --- spoiler ---

    dan’i yine bir araba kazası vasıtasıyla aradan çıkaran freddy, alice’in arkadaşlarına musallat olur. bu arada alice jacob adındaki bir çocukla konuşmakta, ancak bu çocuğu sadece o görmektedir. daha sonra hamile olduğunu öğrenen alice, freey’nin karnındaki çocuğu jacob’un rüyalarını kullanarak ona saldırdığını farkeder. finale doğru oldukça sürrealist rüya sahneleriyle karşılaşırız. amanda yardıma gelir ve ölümle doğumu aynı anda yaşarız. freddy ölürken jacob da doğmaktadır. amanda freddy’i cehenneme götürür ve olaylar biter. aslında biz bittiğini düşünürken son sahnede parkta freddy’nin tekerlemesini söyleyip ip atlayan çocukları görür ve irkiliriz.

    --- spoiler ---
  • 4. filmle tek bir film olarak gördüğüm elm sokağı'dır.zaten iki filmin senaryosu tek bir roman haline getirilmiştir görsel rüya ustasındaki olaylardan bir yıl sonra alice ve dan sevgilidirler.liseden mezun olurken yeni arkadaşları vardır artık.süper model adayı greta ona aşık çizgi roman meraklısı ve çizeri mark,yüzücü ve hemşire yvonne görsel alice amanda krueger adlı bir rahibeyle alakalı bir akıl hastanesini görmeye başlar uyanık düşlerinde.serinin yapımcılarından sara risher 'in (wes craven's new nightmare filminde cenaze sahnesinde gözükür) rüya savaşçıları için olan freddy'nin hamile olması fikri alice'in hamileliğine çevrilmiş.bu filmin hem grotesk bir yanı hem de gotik anları var.freddy'nin öldürmeleri oldukça ucubikleşmiştir artık.akıl hastanesi sahneleri gotik birer tablo gibidir görselzaten filmde görüp göreceğimiz en iyi şey bu anlardır.ben bu sahnelere bayıldım.freddy iyice karikatüre,şakaya dönüşmüş yıkımın eşiğinde bir rock yıldızıdır artık.çöküşünün farkında olmadan ele geçirip bünyesine kattığı her ruh onun uyuşturucusudur adeta.kaykaya biner,şef aşçı olur,bir çizgi roman kötüsü olur (buradaki görüntüsü kötü bir iblis gibiydi görsel)
    sanki lsd kafasında freddy'i izleriz.gerçi freddy's dead:final nightmare'de oz ülkesinin kötü cadısı olup süpürgeyle bile uçar.bütün elm sokağı filmlerinin sinemada izlediğim ilkidir.hiçbir şey anlamamış olabilirim.
hesabın var mı? giriş yap