• bu abd'de olan fiyatı görsel
    buda türkiye'de olan fiyatı görsel
    şimdi bilgisi olanlar beni yeşillendirirse sevinirim oradan buraya 11.900 tl fiyat ne sebeplerden ötürü biniyor? 350 dolara satan para kazanıyor orada kâr edip müşteriye sattığı rakamı görüyorum peki burada ne oluyor ne vergisi,nakliye vs işin içine giriyorda bunu üretip satandan çok para kazanabiliyor benim canım ülkemdeki distribütörler?
  • haysiyetsizliktir! ticaret çok farklı bir şey benim bildiğim.
  • sen az daha şahlan, bak neler oluyor o zaman..?
  • ahlâk bu toprakları terk edeli çok oldu.
  • seçimlere umut bağlayanlar bu tabloya iyi baksın. bu milletin ahlak sorunu var.artık bir bok olmaz bu memleketten..

    tepeden tırnağa her iş kolunda çoğunluk malesef şerefsiz. sanayicisinden iş adamına, emlakçısından taksicisine kadar. herkes birbirini sikme derdinde.. o yüzden imkanı olan gitsin bu memleketten. ülke bok çukuruna döndü.

    tanım : örneklerini sürekli gördüğümüz kansızlık.
  • 'gümrük vergisi'ndendir. akp gümrük vergilerinde rekor üstüne rekor kırıyor dünyada. siz akp'yi seviyorsunuz ama.
    __________
    ayrıca altlarda belirtildiği gibi amerikan halkının çoğunluğu bir monta 350 dolar asla vermez. kalabalıklar ekonomik yerlerden alışveriş eder.

    suçu ekonominin durumunu belirleyen hükümete değil de, ısrarla; markaya, ithalatçıya, satan dükkana, fırsatçı vs. diye atan arkadaşlara ise şunu söylemek istiyorum... hatanın ve sorunun nerde olduğunu doğru değerlendirip adlandıramazsanız, çözümü de bulamazsınız.

    şu aşağıdaki açıklamalar da gayet makul mantıklı açıklamalar, gerisi laf-ü güzaf:

    (bkz: columbia’nın pahalı olmasının nedeni/#84352968)

    #148120362 #148121119 #148121364 #148121401 #148121789 #148121907 #148122185 #148122237 #148122603 #148123697 #148124276

    * * *
    arkadaşlar benimle tartışmayın, ben marka özelinde bir fark varsa bilemem. ama herkes ülkede bir döviz sorunu olduğunu, bu nedenle de hükümetin dışarı döviz gitmesini engellemek için ithal mallara ilave sorun çıkardığını biliyor.

    eskiden yüzlerce dolarlık ürünü bedava gümrüksüz getirtebilirken, en son 30 dolara düşürmüşlerdi. ben ordan biliyorum. gerisi ithalat uzmanlarının işi. o işlerden anlayanlar da başlık altında bir kaçı güzelce izah etmiş anlamak isteyene.

    ama siz yok illa satıcıların suçu, akapemiz süper parti, biz onla devam edeceğiz diyorsanız da paşa gönlünüz bilir, beni hiç ilgilendirmez.
  • birazcık araştırmayı seven insanlar, aslında çoğu ithal üründe bu sorunun olduğunu fark eder. ülkemizde müthiş bir ahlaksızlık, işgüzarlık var. herkes kime ne soksam, cebime ne indirsem derdinde. ülkede bir kriz var evet, ama bu kriz maaşlı çalışanlara var. işverenler, ticaretle uğraşanlar inanın normal zamanda kazandıklarından daha fazla kazanıyorlar.
  • ithal urunlerde bir alip uc devlete oduyorsunuz o sebeple bu fiyat oluyor. ithalat icin gumruk vergileri bu sekilde
  • columbia'nın türkiyedeki ithalatcı firmasının bok yemesidir. bu markanın siktiri boktan tişörtleri 1500 tl nesi var? hiçbir özelliği yok. bu fiyat politikasını değiştirmedikçe columbia'dan bir tek çorap dahi almam.
  • harbiden rezil bir durum. 5'te 1 maaş alıp 5 katı ücret ödemek zorundayız resmen. yani bu ürünlerde nasıl bir vergi ve nakliyat gideri var, gerçekten anlamıyorum.
hesabın var mı? giriş yap