• olay abd'nin ohio eyaletinde gerçekleşiyor. ayrıldığı sevgilisinin evine zorla girmeye çalışan 22 yaşındaki james rayl isimli genç, kızın babası tarafından 3 kurşunla öldürülüyor. olay anı

    ohio'da "stand your ground" kanunu geçerli olduğundan kızın babası hapis filan yatmiyor, dava düşüyor. video'yada fazla anlasilmiyor ama baba elemana "burdan git" "elimde silah var" diye uyariyor.

    ölen çocuğun ailesi olayın kapanmaması için kampanya yapmaya çalışıyor ama kimse desteklemiyor zira ölen çocuk haksız. (bkz: doğal seçilim)

    bireysel silahlanma karşıtı pembe götlülere izlettirilmesi gereken bir olay bu. babanın silahı olmasaydı, belki de bu çocuk bütün aileyi öldürecekti. stand your ground sayesinde masumlar öleceğine, pislikler ölsün felsefesi gecerlidir.

    abd'de ev pencerelerinde demir parmaklik olmamasinin, çelik kapı kullanilmamasinin, hatta dış kapıların iki tekmeyle açılan cinsten olmasının nedeni budur: seni lanet olası pislik, evime girersen mermiyi yersin ve 1 gün bile ceza bile almam.

    edit: olayin geçtiği ev satılık. o ev

    edit 2: abilerim, ablalarım ve sevgili romalılar! sanırım yanlış anlaşılma olmuş.
    bireysel silahlanmayi desteklediğim ve benim de yaşadığım ülke, abd'dir.
    pembe götlü'lerden kastım da amerikan solcuları ve demokrat partililerdir. türkiye gibi oturmuş bir hukuk sistemi olmayan bir ülkede silahlanmayi tabiki de desteklemiyorum.
  • türkiyenin sınır kapısı sanmış omuz atarak girmeye çalışıyor, ulan sem amca yer mi?

    abd'de bırak birinin evini zorlamayı bahçesine bile giremezsin bazı eyaletlerde yol çizgisinden çıkmayacaksın, her ülke yol geçen hanı değil bizimkiler gibi.
  • türkiye'de de böyle bir kayıt sistemi olması gerekir. özellikle eşini uzak tutmaya çalışan çiftler için harika bir çözüm. öldürme hakkı türkiye için tartışılabilir sonuçta birinin canını almak bu kadar ucuz olmasa gerek.
  • bir baba olarak gerekeni yapmıştır. sen kim köpeksin kapıyı kırıp eve girmeye çalışıyorsun.
  • çocuğa yazık olmuş ama pek normal olmadığı da kayıtın başındaki kısımlardan anlaşılıyor sanki , baba ise gerekeni yapmış önce can sonra canan
  • bireysel silahlanmayı savunan lavukları gördüğümüz başlıktır.
    bakın bakalım haberlere, bu tür hadise mi daha "acı verici", yoksa okullardaki günahsız çocukların manyaklar tarafından topluca öldürülmesi mi...

    edit: bu tür hadiselerin de çok olduğu iddiası var, bu nedenle "çok oluyor" ibaresini "acı verici" olarak değiştirdim.
    edit2: silahı olmayan birine ateş edilemeyeceği tarafındayım.
  • ulan anladık haklısın, bacağına ateş et, omzundan vur, gençtir yapmış bir delilik.
  • tamamen vahşi hayat kanunları ama amerika manyak dolu bir bir yer. adamın yapabileceği başka bir şey yokmuş. sakız satar gibi silah alınan bir yerde çocuğun silah tasıyıp taşımadığı belirsiz. en azından adamlar tehlikeli bir yerde olsa dahi kendini savunabiliyor. bir de hem tehlikeli olup hem kendinizi savunamadığınız bir ülke var çok yakın.
    edit: sanırım bireysel silahlanmayı savunduğum anlaşılmış.türkiye de tehlikeli ama bir çözümümüz yok anlamında söyledim. yoksa bize silah verilince adaletin yasalara göre işlememe ihitimalini ben de biliyorum. ülke insanının gaza gelme potansiyelini de.bireysel silahlanmayı savunmuyorum ama amerika'da tehlikeli de manyak değilsen yasalara uyuyorsundur. uymazsan da uydururlar.
    edit: he finlandiyada da 100 kişi başına 55 silah düşüyormuş ama orada böyle vakaları görmeniz daha zor. oranın insanıyla amerikan abilerimiz ablalarımız aynı değil. toplu okul katliamlarıyla bilinen bir ülke amerika.sadece bu değil bir sürü toplu katliam ve cinayete kurban gitme olayı var. adam saniyeler içinde bir seçim yapmak zorunda yoksa bir manyağa ailesini feda etmeyeceğini kimse bilemez. çocuğun öldürülmesine sevinmedim ama korkan bir babanın refleksini garip bulmadım.
  • çocuk gençliğinin ve cahilliğinin kurbanı olmuş. evin kapısını zorlayan birine ateş eden bi babaya çok diyebilecek bir şey yok, en fazla ayağa ateş etseydin falan denebilir.

    bu arada ne zaman ihbar edildi bilmiyorum ama polis vurulma olayından 8 dakika sonra olay yerine gelmiş.

    konuyla alakasız ama ev de çok güzelmiş, kocaman bahçesi ve arkada havuzu bile var. 436 bin dolara satılıyormuş.
  • haketmis mk keşi. sen kimsin la milletin evine girmeye calisiyorsun. sam amca en iyisini yapmis. bir pislikten kurtarmis dunyayi. eline saglik sam
hesabın var mı? giriş yap