• sokakta eliyle gökyüzünü gösterip para isteyen suriyelilerle mutlu bir ülke olduğumuz için çok da garipsenmemesi gereken bir durumdur.

    adam türkiye'deki inşaat çakallarına 3 kuruşa proje çiziyormuş.

    kendisi adına çok sevindim.

    bilim bizim neyimize. yolu açık olsun, umarım dünyaya katkıları devam eder.

    facebook'ta yayınlanan haberine başkan obama'nın yorumu:

    http://i.hizliresim.com/0nz0bz.jpg

    --- spoiler ---

    patent almayı ümit ettiğim icatlarım var. metroda hareket eden trenden elektrik enerjisi üretmek için kullanılan bir icadım var. 48 saat yakıtsız uçabilecek bir uçak tasarımım var.

    depremleri önceden haber verecek bir makine geliştirmek için fikirlerim var. sadece araştırma yapabileceğim bir yere ihtiyacım var. bugün abd’ye kabul edildiğimi ve çocuklarımla michigan’a yerleşeceğimizi öğrendim. yeniden insan olmak, yeniden çalışmak istiyorum.

    --- spoiler ---

    http://www.milliyet.com.tr/…agirdi--gundem-2162906/
  • çöp dökme sahası olarak türkiye
  • beyin göçünün göçü.
    kendi beyinlerimizin göçüne engel olamıyoruz buna mı olacağız.
  • türkiye'deki bilim merkezleri ve ar-ge kuruluşlarının içinde bulunduğu durumu gösteren olay.

    sahi bizim bilimadamları ne yapıyor?
  • ortadoğu politikamızın özeti gibi olmuş. abd her zamanki gibi, değerli olanları kendine ayırıp, geri kalanları bize bırakıyor.
  • türkiye, çapının gerektiğini yapmış ve kendi yetiştiremediği gibi yurtdışından kendisine sığınan bilim insanlarına bile sahip çıkmamıştır. gayet olağan durumdur.
  • abd neden büyük bir devlet sorusuna verilecek cevaptır. üniversitemizde kitabını okuttuğumuz bilim adamını üniversite kapısından içeri almamışız. proje çizdirmiş, parayı kapıp zırnık koklatmamışız. ondan sonra neden beyin göçü?
  • bu adamın hikayesi suriyeli ailelerin çektikleri zorluklar hakkında yapılmış röportaj serisinin sadece biriydi. röportajlarda bütün suriyeliler çektikleri sıkıntılardan ve gördükleri muameleden de bahsediyorlardı. bu adamın hikayesi tutunca başkan obama bu adamı ve ailesini abd'ye aldığını sosyal medyadan duyurdu.

    türkiye gibi milyonlarca suriyeliyi ülkeye doldurur ve hepsini sefil koşullarda yaşamaya mahkum edersen işte hem ülkene aldığın suriyelilere yaranamazsın, hem kendi vatandaşının tepkisini alırsın, hem de ülke dışında eleştirilirsin. ama başkan obama aradan bir tane cımbızla çekince insanlık yapmış olur. ingiltere 50bin mülteciyi 5 senelik bir süreçte gıda/barınma sorununu çözecek şekilde alacağını duyurduğunda insanlık yapmış olur. sen 3 milyon suriyeli ülkene gelişigüzel doldurarak türkiye'nin demografik haritasını değiştirirsin ama ne suriyeli'lere ne kendi ülkenin vatandaşına ne de dünyaya yaranamazsın. stratejik derinliğiniz için tebrikler.
  • türk mahsülleri daha iyi olduğu için normaldir. rusya gibi kafasına göre ürün almayı kesmiyor en azından abd'li kardeşlerimiz.
hesabın var mı? giriş yap