• avrupa ulkelerinde tv lerde yeni yayinlanmaya baslanmis olan 2015 norvec yapimi dizi.

    orjinal adi: (bkz: frikjent)

    sosyal ve politik meseleleri gerilim le harmanlayarak seyirciye sunmak istemisler yapimcilar. muzik enfes, konu ve oyunculuklar idare eder ama araya sikistirilan gorseller benim diyen adamin aklini basindan alicak turden. yeryuzunde ki cennetlerden demetler sunuluyor seyirciye adeta. sadece gorselleri icin seyredilicek turden bir dizi olmus.
  • izlediğim en bayık iskandinav dizisi. görsel açıdan ziyafet sunması dışında hiçbir şey yok. vasatın altında bir iş. vakit kaybıydı maalesef.
  • esas adı "frikjent" olan 2 sezonluk, sırf şahane manzarasının hatırına bile izlenebilecek, polisiye/gerilim tadında, güzel bir norveç dizisidir. diziye dair bazı duygu ve düşüncelerim spoiler ibaresiyle aşağıdadır.

    --- spoiler ---
    dizide saçları şahane, boyu dizideki kadınlardan bile bodur, esas oğlan aksel abimiz var. 20 yıl sonra iş için norveç'e geri dönüyor. bu bahtsızlıkla malezya'da kutup ayısıyla sevişti zannederken meğersem işleri köyünden uzakta rast gitmiş. ancak memleketine dönünce yine şanssızlığı yakasını bırakmıyor.

    bir de o güzelim köyde satılık şato gibi bir ev var. köy halkının yarısının kısırlaştırılması şartıyla keyifle oturulabilir. ben bu kadar sapık bir köy en azından avrupa'da görmedim.
    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap