5 entry daha
  • bir varsayım. tartışılabilir.

    ki, ben de ahlaksız bir insanın zeki olamayacağına, olsa olsa şark kurnazı kategorisinde değerlendirilmesi gerektiğine inananlardanım. işte somut örnekler:

    dolandırıcılar: zeki olduklarına dair birçok kişi kendini kandırmış gibi görünebilirler, ancak dolandırıcılar genellikle kısa vadeli kazançlar için uzun vadeli zararlar yaratırlar. bu, gerçek bir zeka yerine, kısa vadeli çıkarlar için düşük etik standartlara dayalı bir davranış gösterdiğine işarettir.

    etik olmayan iş liderleri: bir işletmeyi yönetirken kısa vadeli kâr elde etmek için çalışan, çalışanlarını sömüren veya toplumsal sorumluluklardan kaçınan liderler, uzun vadede sürdürülebilir başarı ve itibar elde edemezler. gerçek zeka, uzun vadeli sürdürülebilirlik ve toplumsal fayda için çaba göstermeyi içerir.

    hırsızlar veya suçlular: suç işlemek, birinin zeka seviyesini değil, ahlaki bir boşluğu gösterebilir. zeka, yasal ve etik sınırlar içinde çözümler bulmak, sorunları çözmek ve topluma katkıda bulunmak için kullanılır.

    bu örnekler, bir kişinin zeki olabileceğini ancak ahlaksız davranışlar sergilediğinde bu zekanın değerinin ve etkinliğinin azaldığını göstermektedir. zeka, ahlaki değerlerle birleştiğinde gerçek anlamını bulur ve topluma pozitif bir şekilde katkı sağlar.
70 entry daha
hesabın var mı? giriş yap