• böyle diyor iki gözüm;

    `“kırk yıl yağmur yağsa işlemez mermere, sen sen ol güvenme ibneyle berbere`

    "ingilizlerin yüzde 99'u ibnedir"

    https://www.youtube.com/watch?v=6if5l4g823y
  • vallahi apo'yu özledik rezaleti gibi görmezden gelinir.
  • eskiden televizyonda gayet rahat ibne denebildiğinin göstergesidir. ne kadar rahat konuşuyorlarmış.
  • görmezden gelinecektir.
    ulan o değil de sözlük kimi göklere çıkardıysa hep sonu fiyasko oldu (tamam, bu biraz geç oldu ve ilk trajik açıklaması da değil ama sonuç aynı), abarta abarta balon gibi şişirdikleri hep tek tek söndü. emrah serbes, burak aksak, ahmet kaya.

    şuraya da görmezden gelinen bir başka "güzel" yorumunu bırakalım:
    (bkz: vallahi apo'yu özledik)
  • ahmet kaya bir düşünür değil. parti lideri değil, gazeteci değil, akademisyen değil, bildiğim kadarıyla da ilkokul mezunu bir adam. ben, hayatta olsa onun bugün hükümete yakın bir isim haline gelmiş olacağını bile düşünürüm şahsen. gelgelelim türküleri çok güzel ve eşini benzerini duymadığım da bir sesi var. bunun ötesinde bir misyon yükleyenler zaten hayâl kırıklığına uğrar.
  • aman da kimseler duymamış.

    bunu sağcı veya muhafazar bir sanatçı söylemiş olsa yer gök inlerdi kaç gündür.

    oysa yerden yere vurmak için malzemeyi bol vermiş. elinde tespih, erkekliği ve hatta insanlığı kılında zanneden bir maço. ve yetmezmiş gibi fikirlerini argo kullanarak ifade etmeyi ve bunda ısrar etmeyi de ihmal etmemiş.
  • alayınız liseli diyince kızıyorsunuz. yahu nasıl kimse duymamış, nasıl yer gök inlememiş? gayret de inlemişti, o kadar inlemişti ki ahmet kaya bir magazin programına berberiyle çıkıp "benim berber arkadaşlarım da var ehehe" demek zorunda kalmıştı. berberin yavşak yavşak sırıtışı hala gözümün önünde.

    aylak bakkal konusu.
  • tezattır, vallahi ben apo'yu özledim derken, resmen ibneleri seviyor görünüyordu
  • he he liseliyiz tabi. ahmet kaya'nin da bu açiklamayi dun yaptigini zannediyoruz he.

    olayin vakti zamaninda yeri yerinden oynatmis olmasi bugun sozluk yazarlarinin sessiz kalmasini normallestirmez. eger yirmi yil once muhafazakar millyetci bir sanatci boyle sacmalamis olsa ve yirmi yil sonra biri bunu sozluge tasimayi akil etse, ölmüs gitmis demeyip nasil yerden yere vurulurdu bir dusunun. millete liseli deyip siyrilmak yerine azicik objektif olmayi bilin.
hesabın var mı? giriş yap