• son zamanlarda etkileyiciliğinin doğallığından geldiğine bir hayli inandığım vay be dedirten insan.
  • işini hakkıyla, büyük özveriyle ve profesyonelce yapan, beraber çalışıyorsanız hem oyunculuğu hem de karakteri için bi' köşede fazlasıyla "eyvallah" bulundurmanız gereken, n'olursa olsun işe sürekli güleryüzle gelen adam.
  • esra saydam ve nisan dazılıp tarafından yazılıp yönetilen bir ilk film olan deniz seviyesi nde oyunculuğunu en son tekrar seyretme fırsatım oldu. oldukça sıradan bir konu üzerinden sadelik yolunu izleyip başarıya giden bu filmde, bir oyuncunun karakteri ile sahicilik ve samimiyet adına kurabileceği ne kadar ilişki varsa hepsini hakkıyla başaran biri ahmet rıfat şungar. filmin basit konusunun bizim için çekici olmasını, anlatılan hikayeye inanmamızı, filmin asıl duygusunun bize geçirilmesini hakkıyla başarıyor, başarılmasında diğerlerine yol hazırlıyor. damla sönmez ile bir adaya gidip on saniye sularda düş kurma sahnesi var ki sırf bu sahnedeki oyunculuğu için bile film izlenebilir. ahmet rıfat şungar ın oyunculuğunda hep yarım kalmış yaşamların izi, bir umutsuzluğun ekşiliği, ayakta dik durmaya çalışanların sertliği, yakında olup uzakta duranların tekinsizliği var. kendinden mi bu böyle karakterlerinden mi henüz çözemedim.
  • sezen aksu bir erkek olsaydı her halde böyle konuşurdu
  • istanbul üniversitesi devlet konservatuvarı tiyatro bölümünden mezun olan oyuncu.
  • kariyerinin baslarindan, soyle sevimli bir videosu olan yetenekli oyuncu.

    https://www.youtube.com/watch?v=ktciyqckwlg
  • "sözüm ay gün için değil, sevenlere bir söz yeter.
    sevdiğim söylemez isem sevmek derdi beni boğar."

    o yüzden yazıyorum.

    türkiye sinemasının gelişip büyümesinde emeği olan herkesi farklı derecelerde de olsa takdir ediyorum. ancak aralarında ayrı bir yakınlık duyduğum ve düzenli takip ettiğim bazı isimler var. misal menderes samancılar, misal esme madra, misal özcan alper, pelin esmer, jale arıkan, caner alper, ercan kesal, (hâlâ ısrarla) selim evci... bu insanlar benim için bir çeşit teminat gibiler; onların parçası oldukları filmlere biliyorum ki ben de bir şekilde bağlanacağım, seveceğim o filmi. kendileri bilmeseler bile hepsiyle gönül bağım var.
    işte ahmet rıfat şungar da bu nedensiz seçkimin en sevilenlerinden.

    üç maymun'dan sonra takibe almıştım aslında ama onu gerçekten sevdiğimi deniz seviyesi'yle birlikte anladım. hatta nokta atışı yapayım; deniz seviyesi'nin 76. dakikasında başlayan, soluk alıp verirken nefesinin titrediği bir sahne var, hah işte tam olarak orada. evet, işte tam olarak orada "yok artık ya" eşiğimi aşıp sevmeye başladım sevgili rıfat'ı. filmleri akıl hastası gibi izliyorum sanırım.

    ve kendisini ne zaman düşünsem köylere, ormanlara ve sevişme sahnelerine yakıştırıyorum. bir de nedense hep "rifat" demek geliyor içimden, oktay rifat gibi.

    umarım günlerden bir gün ankara'ya gelir ve bir film gösteriminde, bir festivalde, bir galada, sahaflarda, artık nerede olursa tanışıp iki kelam etme fırsatımız olur. eski türk filmlerindeki gibi "sizinle tanıştığıma çok memnun oldum, rıfat" diyeceğim sonra da.
  • bi parça plastik'teki oyunculuğuna hayran kaldığım, bundan sonra işlerini hep takip edeceğim isim. umarım bir gün hak ettiği yere gelir. zira yalnızca yakışıklı/güzel olup kendini oyuncu sanan insanlarla dolu bu piyasada yeteneğiyle var olabileceğini düşündüğüm sayılı insanlardan.
    edit: imla
  • deniz seviyesi'nde futbol maçı esnasında çıkan kavgada "what did you say????" şeklinde delirerek kalbimi fetheden oyuncu. suratsız rollerin başrol oyuncusu.
  • vakt–i zamanında es–es dizisi vardı..
    erdal beşikçioğlu, leyla lydia turgutlu ve ahmet r. şungar'ı bir araya getiren.. diziyi cacık ettiler ama ben çok severdim.. özellikle caaaanım uraz kaygılaroğlu orada da tatlı mı taytlı tombalak bir ev sahibinin oğlu rolündeydi.. neyse efendim.. urazcığım gi ahmet bey ile de o dizi sayesinde tanıştım.. pek beğendim.. başarılı bir oyuncu.. üç maymun bence en güzel sahnesidir.. biraz peltek bi' dili var –ki ayrı tatlılık katıyor kendisine..

    farah zeynep abdullah ile sevgili imiş.. demin restoranda öpüşürken izledim.. lütfen yapmayın sonra linç yersiniz demek isterim burdan.. (bkz: metrobüste öpüştüler diye deliren adam)

    tanım: pek başarılı bir tv–sinema oyuncusu..
hesabın var mı? giriş yap