• dolar ve euro'nun düşmesiyle, hala gerçekleşmemiş eylem.

    dolar 1 kuruş artınca benzine mazota 11 kuruş zam yapanlar, şimdi indirime gitmiyorlar ısrarla.
  • brent petrol 130 dolar seviyelerine çıkarken günden güne yapılan zamların, brent 100 doların altına düşünce geri çekilmemesidir.

    investing.com'un paylaştığı verilere göre brent petrolün zirve yaptığı gün olan 8 martta varil fiyatı 127,70 dolara çıkmış. bugün itibariyle ise 100,70 dolar civarlarında seyrediyor, yani varil fiyatlarında %21.2 civarında bir düşüş olmuş.

    brent petrol varil fiyat grafiği

    aynı tarih için shell'in arşiv fiyatlarında istanbul beşiktaş için benzin ve motorinin fiyatları ise aşağıdaki gibi:
    shell v-power benzin: 19.32tl
    shell v-power diesel: 21.26tl

    8-10 mart arası akaryakıt fiyatları

    bu verilerin üstünden 1 ay geçip varil fiyatları %22ye yakın değer kaybetmesine rağmen bugünün akaryakıt fiyatları ise şöyle:
    shell v-power benzin: 19.07tl
    shell v-power diesel: 21.28tl

    11 nisan akaryakıt fiyatları

    benzinde 25 kuruşluk sembolik bir azalma varken motorinde aksine 2 kuruşluk bir artış gerçekleşmiş. halbuki petrol varil fiyatıyla doğru orantılı olarak fiyatlar hesaplansaydı benzinin litresinin 15.23tl, motorinin litresinin de 16.76tl seviyelerinde olması gerekirdi.

    eğer varil fiyatlarının tekrar artacağı öngörüldüğü için indirim yapılmıyorsa da piyasaya zaman zaman ucuz akaryakıt sağlamak esnafların ve büyük ölçekli şirketlerin tedarik masraflarını en azından bir süre için düşüreceği için enflasyon artışını da bir nebze düşürecek bir eylemdir. bu sebeple zamlar ne kadar hızlı şekilde fiyatlara yansıyorsa indirimler de aynı şekilde yansıtılmalıdır.
  • 50km'lik yakıtım kalmış. indirim gelince fullerim niyetine, 2 haftadır aracı, otoparkta yatırıyorum. hala gelen giden yok…
  • dolar 16.5 bandında, brent petrol 110 dolar altında ve suan 17-20 tl bandında olması gereken akaryakıt fiyatları hala yerinde sayıyor.
  • hükümetin hükümetliğini unutup köylü kurnazı esnaflığa soyunmasından kaynaklı durum. yakında "suriye'den mültecim gelecek" deyip bizi ülkeden çıkarmak isterlerse hiç şaşırmam.
hesabın var mı? giriş yap