*

  • son 5-6 yılda yaratılmış zenginlere verilebilecek ad. new york uçaklarını cherokee cipleri süsleyen insanların temsil ettiği bu yeni sınıf, yaratılma biçimiyle değil ama toplumda yarattığı/yaratmayı düşündükleri/yaratabilecekleri farklılıklar sebebiyle şahsımda büyük rahatsızlık uyandırmaktadırlar. şöyle ki:

    her hükümet kendi çevresine usülsüz ya da usülüne uygun ekonomik ve mali olanaklar sağlamakta. bunun en yakın ve trajik örneklerinden biri de özalın prensleridir. bu her ne kadar istenmeyen bir olgu olsa da beklenmeyen bir durum değildir. zira şiddeti farklı olsa da her ülkede benzeri bulunur böyle yapılanmaların.

    peki nedir bana batan? en başında bu insanların göz ardı edilemeyecek kadar önemli bir kısmı belli bir tarikatın çatısı altında bulunduklarını samimiyetle söyleyen insanlar. yeşil sermaye kavramı islami sayılabilecek sermayeyi kapsayan geniş bir tanımdı. ammavelakin burada bir dini alt-akımın açık bir şekilde kayırılması söz konusu. paranoyak bir vatandaş olma hakkımı kullanarak bu bağlantının meseleyi basit bir ekonomik güç aktarımı olmaktan çıkardığını düşünüyorum. siyasi gücün ele geçirilmesine paralel bir strateji olabilir ortada. elbette her zümrenin ülkenin her alanında güçlenme hakkı var. aynen benim bundan şüphelenme, kıllanma hakkım olduğu gibi.

    ayrıca kavrama ilham kaynağı olan burjuvazinin modernleşme amacını çarpıtarak arabileştirmektedirler. ellerindeki zenginliği verimli değerlendiremeyen arap şeyhlerine doğru bir gidişat var lüks eğilimlerine bakarsak. yardım kuruluşlarına kaynak aktarımı ve dini içerikli etkinlik düzenleme haricinde maddi zenginliği manevi zenginliğe dönüştürme kaygıları da yok. hani toplumda islami nitelikte de olsa entellektüel bir açılım, bir genişleme yaratsalar buna da şükür diyeceğim. kuru para. umalım da bi' zararları olmasın memlekete.

    (bkz: afferin iyi düşünmüşüm)*

    edit: benden 1 hafta önce itüsözlükte de başlığı açılmış kavramın. ben başka bir yeren duymuştum ama. bilgisi olsun cümle alemin.
  • imamistan cumhuriyeti sosyetesine verilen ad.
  • bal gibi burjuvazidir. kemalist burjuvaziyle de aynı kaba sıçmaktadırlar.
  • sanılanın aksine yeşil renkli değildir. girdiği ortamın rengini * alır.
  • istanbulun başakşehir semtinin girişinde ana caddelerin birinde on, on beş dakika kadar beklerseniz göreceğiniz insanların ait olduğu sınıf olabilir. ortak özellikleri range rover bmw mercedes kullanırken kara çarşaflarını sürüş tulumu olarak kullanmaları.
  • abdestli kapitalizm kitabının yazarı eren erdem'in yazmakta olduğu yeni kitabının ismi.
  • ayranlar, kolalar, fantalar ve gazozların sabahlara kadar su gibi aktığı çılgın geceleriyle nurjuvazi, tekbir giyim'in katkılarıyla hazırlanmaktadır.
hesabın var mı? giriş yap