• an itibariyla twitter'da #musuldakatliam hashtaginden takip edilebilecek ikiyüzlülüktür. adamlar kaç gündür musul harekatına katılmak için yırtınıyorlardı, musul kerkük bizim diyorlardı.;

    erdoğan musul’da ısrarcı: türkiye istenmezse b planını devreye sokarız

    sanırım iktidarın b planı, kendilerinin kabul edilmediği bir operasyonu kötülemek. zira şimdi harekat başlayınca musul'da katliam var diye bağırmaya başlamışlar. belki şu an musul'da olanlar bizim ülkemizin aleyhinedir, fakat bunda bugünkü siyasi muktedirlerin hiç mi payı yok? ortadoğu'da bizden habersiz yaprak kıpırdamazdan deniliyordu. şimdi ise burnumuzun dibindeki ülkede yapılan harekata kabul edilmiyoruz. böyle bir bölgesel güç olabilir mi? bunları eleştirmek suç mu? neler neler...

    konuyla alakalı olarak atılan bir kaç tweeti paylaşıyorum.

    "musul operasyonuna katılmak için can atanlar koalisyona alınmayınca #musuldakatliam demeye başladı. bunlar kadar ahlaksız bir kitle görmedim"
    https://twitter.com/…turk/status/787892529425416192

    "yerli ışıdçılar operasyon başlamadan #musuldakatliam heştegi kasmaya başlamış; izin çıksaydı evladı fatihan atasının izinde vb. olcaktı"
    https://twitter.com/…ricc/status/787824710218313728

    "#musuldakatliam twiti atan karaktersiz akp'liler, musul'u bombalayanlar arasında olmak için dün koalisyon güçlerine yalvardınız be! utanın!" (video da var)
    https://twitter.com/…yisd/status/787874897892564992

    "ağzınızdan salyalar akıyordu günlerdir "musul'a giricez, osmanlı geri geliyor" diye. amerika izin vermeyince #musuldakatliam diyorsunuz ??"
    https://twitter.com/…yvan/status/787837899756613633

    "malesef musul'a bizi saf dışı bıraktılar.oyunlarına devam ediyor kefereler.
    #musuldakatliam"
    https://twitter.com/…tli1/status/787897388929261568

    "günlerdir musul için savaş güzellemesi yapanlar operasyona alınmaynca #musuldakatliam var diyor. tarih sizin kadar ikiyüzlüsünü yazmadı be ??"
    https://twitter.com/…medd/status/787831853545914368

    ve daha binlercesi..

    şimdi;

    elbette ve elbette yer yüzünde masum bir insana uğrayacak her zulümden acı duyarım ve duyulması gerekir. burada bu ikiyüzlülüğü eleştiren hiç kimse musul'da yapıldığı iddia edilen katliamı savunmuyor. eminim bu ikiyüzlülüğü eleştiren kişilere ad hominem yapılıp sanki bu -varsa- katliam'ı savunduğu iddia edilecek. hayır, elbette ve binlerce kez hayır. fakat daha düne kadar musul'u, kerkük'ü alıyoruz diye ortalığı velveleye verenlerin bugün bu operasyonu katliam diye tanımlamaları ikiyüzlülüktür. eminim içlerine düştükleri bu boşluğu "ama biz orada olsaydık bu katliamı yapamazlardı" şeklinde onarmaya çalışacak akp'liler. fakat hayır, öyle değil. eğer aynı görüntüler akp'nin de dahil olduğu bir operasyona ait olsaydı, yandaş medya bunu büyük bir zafer gibi anlatacaktı ve siz de "osmanlı geri döndü" diye bağıracaktınız.

    esasen bu entry'nin hiçbir işe yaramayacağının da farkındayım. zira kendi perspektflerine sıkışmış bir kitleden bahsediyoruz. inşallah bu körlük ve sağırlık hali bizim ülkemize büyük bir bedel ödetmez. şu aşamada elimizden gelen tek şey bunu ümit etmek. bu entry'i de tarihe havale edelim.

    son olarak dün atılmış bir tweet: https://twitter.com/…leti/status/787423409374367744 (lütfen bu tweet'e yapılmış yorumları da okuyun.)
hesabın var mı? giriş yap