• doğrudur!

    yalan değil, neden değil? bu şekilde yöneten ne bir hükümet gördü bu ülke, ne de görecek heralde. an itibari ile ülkenin en büyük sorunlarına bakalım, yakın zaman değil bakın, şuan, ha dediğimiz anda neleri sayabiliriz diye bakarsak

    1) rusya ile neredeyse savaşa girdik giriyoruz!
    2) burnumuzun dibinde kara kuvvetlerini patlatıyorlar, bir sürü rütbeli asker ülkenin merkezinde hayatını kaybediyor!
    3) sur cizre mardin diyarbakır nusaybin karmakarışık!
    4) artvin de cengiz inşaat para kazanacak diye 1000 den fazla jandarma ve polisle 3 gündür yoğundur saldırı yaşanmakta!
    5) habire pyd yi falan bombalıyıruz, uluslar arası siyaset arenasında lehimize en ufak bir söylem yok!

    ulan ben böyle yaşamak zorunda mıyım?
    işim var gücüm var elimden telefonu bırakamıyorum acaba bi yerde bi gelişme var mı? saçma sapan bir olay var mı diye? elim kulağımda yüreğim ağzımda arkadaş.

    istikrarmış, nerde la istikrar? dolar oldu 3 tl'nin üzeri...
    milli güvenlik miş! ulan kıçımızda patlayan kaçıncı bomba bu?
    komşularla sıfır sıkıntı! etrafımızda bizimle selamı sabahı devam eden bir tane ülke kalmadı, bırak ticareti falan...

    arkadaş ben 30 küsür yasındayım hiç bu kadar tedirgin yaşamadım, tedirgin olmadım. her akşam iş çıkışı neresi patlayacak!
    daha fazla nasıl bir hukuksuzluk ile karşımıza çıkacaklar!
    yarın nasıl hakkımızı yiyecekler?
    işimizden mi olacağız?
    diye gerim gerim gerildiğim başka bir dönem yaşamadım arkadaş yahu, bu mu harika yönetim arkadaş ?
  • o kadar muhteşem ki sürekli havai fişek misali patlamalarla kan gövdeyi götürüyor.
  • akp ülkeyi yönetmeyi değil kitleleri yönlendirmeyi çok iyi beceriyor ama bu ikisinin çok farklı şeyler olduğunu en başta kendisi anlamıyor.
  • anlamaz olurmu hiç. salak adam ve salağa yatan adamı bi araştır derim
  • gelin o zaman şöyle güzel bir özeleştiri yapalım ve görelim bakalım ülkeyi kimler ne kadar erişilmez muhteşem yönetiyorlarmış...

    "asrın liderimiz ergenekon kumpasıyla alâkalı özeleştiri yaptı, "şahsım başta olmak üzere tüm ülke yanlış yönlendirildi, aldatıldık."

    asrın liderimiz balyoz kumpasıyla alakalı özeleştiri yaptı, "samimiyetle söylüyorum, suçluyla suçsuz, gerçekle yalan, doğruyla yanlış sahte belgelerle aynı kefeye konuldu, şahsım başta olmak üzere kandırıldık."

    asrın liderimiz 17/25 aralık'la alâkalı özeleştiri yaptı, "kalkıyorlar başbakanın telefonlarını dinliyorlar, bakanları dinliyorlar, pensilvanya'daki
    zatın kuyruklu yalanlarına inandık, başkalarının hesabına çalıştığını bilemedik, iyiniyetimizin kurbanı olduk."

    asrın liderimiz feto'yla alâkalı özeleştiri yaptı, "aynı menzile gidiyoruz diye müsamaha gösterdik, allah dedikleri için müsamaha gösterdik, açık konuşuyorum, ben de şahsen bunlara yardımcı oldum, bundan dolayı hem rabbimize hem de milletimize verecek hesabımız olduğunu biliyorum, rabbim de milletim de bizi affetsin."

    akp'nin özelkurmay başkanı necdet özel, 15 temmuz'la alâkalı özeleştiri yaptı, "yüreğim yanıyor, vicdanım sızlıyor, asker-sivil sorumluluk makamında olan herkes milletten özür dilemeli, millet hepimizi affetsin."

    bülent arınç 15 temmuz'la alâkalı özeleştiri yaptı, "fetö'nün terör örgütü olduğunu ben darbe gecesi öğrendim, ‘ne kadar ahmak bir insanmışsın, herkes söylüyordu, sen itiraz ediyordun' denilebilir, ben o gece anladım, bana ahmak diyebilirsiniz."

    asrın liderimiz 15 temmuz'la alâkalı özeleştiri yaptı, "biz bunları üç dört yıl öncesine kadar iyiniyetle takip ediyorduk, itiraf etmem lazım, iyiniyetimizin kurbanı olduk, gerçekten safmışız, aldanmışız."

    asrın liderimiz "açılım"la alâkalı özeleştiri yaptı, "bize silahları bırakma sözü vermişlerdi, biz de üzerimize düşeni yaptık ama, sözlerini tutmadılar, bize yalan söylediler."

    asrın liderimiz hukuk ve adaletle alâkalı özeleştiri yaptı, "bir yanlış yaptık, hsyk'yı denetleyen mekanizma vardı, biz dedik bu denetlemeyi kaldıralım dedik, kaldırdık, yanlış yapmışız."

    (asrın liderimiz başbakanken "başkanlık sistemi türkiye'ye yakışır, bizim genlerimizde başkanlık sistemi
    var" derken... 23 nisan'da asrın liderimizin koltuğuna oturan ilkokul öğrencisi çocuğumuz, asrın liderimizle alakalı özeleştiri yaptı, "üzülerek söylüyorum ki, sayın başbakana katılmıyorum, ulu önder atatürk en iyi yönetim şeklini cumhuriyet olarak öngörmüştür, ben de ülkemize cumhuriyetin çok yakıştığını düşünüyorum ve kalmasını istiyorum" dedi!)

    asrın liderimiz eğitimle alâkalı özeleştiri yaptı, "eğitimde maalesef mesafe katedemedik, üzgün olduğum bir konudur."

    asrın liderimiz kültür sanatla
    alâkalı özeleştiri yaptı, "üzülerek söylüyorum ki, kültür sanatta
    mevcuda dahi sahip çıkamadık."

    asrın liderimiz ekonomiyle alâkalı özeleştiri yaptı, "bazı konularda mesafe katedemedik, reel faizleri düşüremedik, bu bir özeleştiridir, yüksek faizler ağırıma gidiyor, faize dayalı sistem devam ediyor, şahsen krizler karşısında şaşırmadığımı ifade etmeliyim."

    asrın liderimiz işsizlikle alâkalı özeleştiri yaptı, "şu anda işsizlik
    yüzde 11'in üzerinde, bu ülke bu hale düşmeli miydi? bize lazım olan üretimdir, istihdamdır, bu halde kalkınabilir miyiz?"

    asrın liderimiz avrupa birliği'yle alâkalı özeleştiri yaptı, "bize söyledikleri parayı vermediler, vereceğiz dediler, bizi hep oyaladılar, vermediler, vizesiz gireceksiniz dediler, yalan söylediler."

    asrın liderimiz abd'yle alâkalı özeleştiri yaptı, "pkk konusunda mutabakatamız vardı, fakat maalesef obama bizleri aldattı."

    asrın liderimiz barzani'yle alâkalı özeleştiri yaptı, “son ana kadar referandum gibi bir yanlışa düşeceğine ihtimal vermiyorduk, yanıldık.”

    diyanette özeleştiri yapıldı.
    mehmet görmez kapının
    önüne kondu.
    hükümette özeleştiri yapıldı.
    bülent arınç kovuldu.
    davutoğlu sepetlendi.
    belediyelerde özeleştiri yapıldı.
    kadir topbaş atıldı.
    gökçek defedildi.
    bursa'daki uçtu.

    ve, en son...
    asrın liderimiz istanbul'la alâkalı özeleştiri yaptı, "ucube inşaatlar yaptık, bizler istanbul'un güzelliğine çok yanlışlar yaptık, biz bu şehrin kıymetini bilemedik, biz bu şehre ihanet ettik, hâlâ da ihanet ediyoruz, ben de bundan sorumluyum."

    korkarım yakında hepimizle alâkalı özeleştiri yapacaklar, "memleketin komple içine sıçıldı, kusura bakmayın!"

    yılmaz özdil - "özeleştiri"
  • sene 2005. akp yine ülkeyi güzel yönetiyor. sonra....
  • mahkeme kararıyla mı
  • ileri demokrasinin çok ilerleyip gözden kaybolmasından belliydi böyle olacağı.

    erişilemez muhteşem ney lan?
    ne yeyip içiyorsunuz siz?
    (bkz: reductio ad absurdum)
hesabın var mı? giriş yap