• akademik ünvana sahip bir formula1 pilotu. (bkz: profesör)
  • senna belgeseli izleyip bu adami kötü bellemek verilen bir roportajda gecen bir cümleyi cimbizlayip topyekun o demeci vereni yaftalamaya benzemektedir. ben de sadece belgesele dayanarak yorum yapiyorum ancak adamin iyi niyetli ('89 japan gp'de yaptığı piclik haric) ve basarili oldugu cok aşikar. sadece karakter olarak biraz farkli olabilir ancak bu senna karsisinda kendisinin itin gotune sokulacagi anlamina gelmiyor. yiğidi öldürürken hakkini vermek gerek. yarislarini canli izleyemedigimiz icin kendimi sanssiz hissetmeme sebep olan efsane formula 1 pilotudur.
  • "kendisi günümüzde bile pek bilinmemektedir" demek "ben formula 1'den anlamayan cahillin tekiyim" demekle eş değerdir. kendisi dört şampiyonlukla bir efsanedir. emekli olduğu zaman, senna buna çok üzülmüştür. senna ve prost ayrılmaz ikilidir.
  • bernie ecclestone kendisinin en iyi f1 pilotu olduğunu söylemiştir.
  • şu anda renault'nun hem f1 hem de formula e takımlarında yönetici görevi üstlenmektedir. f1 görevi biraz daha danışmanlık bazlı iken formula e'deki görevi ise takım patronu temellidir. bununla birlikte formula e takımında oğlu nicolas prost da yarışmaktadır.
  • michael schumacher'den sonraki en iyi pilottur. istikrarlıdır, ölçer biçer şampiyonluğa ulaşır. eğer günümüzde yarışsaydı schumi ile eşit sayıda şampiyonluk alabileceğine hiç şüphem yok.

    prost ekolünün günümüzdeki temsilcileri için:

    (bkz: esteban ocon)
    (bkz: valtteri bottas)
  • manuel vitesli canavar f1 araçlarını sürmüş senna gibi bir pilotla aynı döneme denk geldiği için 3 5 şampiyonluğu çöp olmuş pilottur.

    şumi bu dönemin sonuna yetişebilmiş ve senna ölmese şampiyonluk görmeyecekti.

    senna ile ilgili belgesellerde prost itin götüne sokulur. ben de sennacıyım ama prost büyük pilottu. senna nın az bi vukuatı yoktur. türlü ibnelikler yapmış bir adamdır. saf yetenek olarak prost ve şumiden çok üstündür.
  • kendisine profesör denmesini işinin ehli gibi görenler olsa da akademik hayatta ne göt profesörlerin olduğunu bilenler için o kadar da önemli bir ünvan değil bu. kariyerini sistematik bir şekilde senna'nın kariyerini mahvetmek üzerine planlamış, bernie ecclestone'nun da yadsınamaz katkılarıyla birlikte siyaset de dahil olmak üzere hiç bir şeyi bu konuya alet etmekten kaçınmamış, senna'nın her başarısından sonra orda burda ağlamış ezik.
  • profesör ünvanı işinin ehli olmasından değil çok ince hesaplama yapabilmesi ve yarış içerisinde gerektiği kadar hızlı gidip, hata yapmamasından gelir. akademideki düzenbazlarla bir ilgisi yoktur.

    takımı iyi araç çıkaramadığı zaman başka takıma gitmek için çabalayıp, olmadığı zaman orada burada ağlayanlar kadar ezik değildir.
hesabın var mı? giriş yap