• bu yıl ncaa'lerde ikinci yılını geçiren sg pozisyonunda colorado'da oynayan '91 doğumlu basketbolcu.

    çok atletik, ilk adımı hızlı, açık sahada durduralamayan potansiyel bir nba oyuncusu. dışarıdan şut yüzdesi pek iyi değil ama şut fundamental'ı yerinde, içeri etkili drive'ları sonucu çok fazla faul yapılıyor ona ama bu pozisyonları basket-faul olarak bitirecek fiziksel güce sahip değil henüz. fiziksel güç eksikliği defansta adamının arkasına durma konusunda sorun yaşatıyor ama pozisyonuna göre çok iyi bir ribaundçu olduğunu da söyleyebiliriz(geçen yıl 5 ribo ortalamayla oynamış). ayrıca geçen yılki şöhretli koçu jeff bzdelik'in söylediğine göre uyumlu ve çalışkan bir adam.

    yani kısaca gelişmeye meyilli yapısı ile all-star seviyesine ulaşabilecek kadar potansiyelli görüyorum. tabi bu potansiyeli kinetiğe çevirmek kendisine kalıyor.
  • top hakimiyeti,pota altında fantastik bitirişler,ve hız gibi önemli ölçütlerdeki yetenekleri muazzam olan tam bir skorer kendisi, derrick rose'un azıcık daha alt seviyede olanı. iyi sayılabilecek seviyede (%80 civarı) faul atmasına rağmen üçlük tehtidi olmayan ve kötü yüzdeyle üçlük atan bir oyuncu. daha çok içeriyi zorlayan ve genelde delip geçen tarzda agresif bir oyun tarzı var. çok büyük ihtimalle ilk 10 içerisinde seçilecek olan burks'ün potansiyeli dağları aşmakta. zira dış şutunu geliştirebilirse korkulan bir oyuncu olabilir.
    bir göz atın derim:
    http://www.youtube.com/…3e0&feature=player_embedded
    http://www.youtube.com/…ayer_embedded&v=b_hqy7mrqkg
  • 2011 nba draftı'nda utah jazz tarafından 12. sıradan seçilmiştir.
  • buyuk konusmayayim ama sanirsam seneye buralar entry dolabilir.
  • twitter'ini goren ingilizce'den sogur yemin ediyorum. tamam babacim anladik sokak dili, cilginiz, gangstayiz da. hic mi gramer gostermediler, aminakomussun koskoca dilin. shakespeare parende atti asagida (yukarida olur)

    http://twitter.com/alecburks10
  • nba'deki 2. maçında süre aldığı ilk 6 dakikada 10 sayı üretmiştir. 40 dakikalara oranlandığında 70 gibi bir rakama ulaşılıyor. kısa adam sıkıntısı çeken jazz'e ilaç gibi gelecek. yine de biraz bencil göründüğünü belirtmeliyiz. zaten aksi durumdaki hiçbir çaylak ilk dakikalarında bu kadar fazla top kullanmaz.

    edit: maçı da 10 dakikada 15 sayıyla bitirdi. hızlı tempoda oynayacak takımlar için biçilmiş kaftan.
  • bu adamda iş var. eheh, adamı 1 dakika izledim ve bu kanıya vardım.
  • saatler önce los angeles lakers deplasmanında alınan galibiyette yalnızca 20 dakikada -13'ü son çeyrekte olmak üzere- 17 sayı atarak kariyer rekorunu kıran; jeff hornacek'in gidişinden beri 2 numara pozisyonunda can çekişen ve o tarihten beri * draft haklarını; morris almond, ronnie brewer, c. j. miles, kirk snyder, sasha pavlovic, deshawn stevenson gibi oyunculardan yana kullanıp hemen hiçbirinden arzu edilen verimi alamamış, dönem dönem john starks, calbert cheaney, raja bell, gordan giricek, devin brown gibi yetersiz ya da iyi dönemlerini geride bırakmış oyunculardan medet ummak zorunda kalmış, yakın dönemde ise jerry sloan'ın keşfettiği draft edilmemiş cevher wesley matthews'i portland trail blazers'in önerdiği yüksek kontratı -haklı bir şekilde- karşılamayarak elinden kaçırmış utah jazz'ın shooting guard mevkindeki yeni umudu.
  • clutch time denilen zamanlarda müthiş bir özgüvenle oynayan, bunu gören utah kenar yönetiminin de o dakkalarda süre vermekten çekinmediği çaylak guard. uzun yapısına rağmen süratli, çevik olması ve korkusuzca potaya gitmesi önemli artıları. utah jazz'ın ileride kuracağı kadro için şimdiden köşe başına yerleşmiş gözüküyor. özellikle al jefferson, devin harris ve paul milsap'in kontratlarının gelecek sene biteceğini düşünürsek, favors-kanter-burks ve hayward den oluşacak genç ve yeni iskelet hazır gözüküyor.
    ah be daron bırakmayacaktın bu takımı demekten başka bir şey gelmiyor elden malesef.
  • 23 aralıkta oynanan orlando magic maçında verilen şansı kullanarak 16 sayıdan geri dönüşte başrol oynayarak, an itibariyle oynanmakta olan gsw maçında ilk periyottan süre alma şansını yakaladı. muazzam bir zıplama var adamda, atletiklik tavan yapmış mübarek. kaçırmasak bari...
hesabın var mı? giriş yap