• ilgi alanı perili evler, hayaletler olan, ithaki yayınlarından "algernon blackwood'dan hayalet öyküleri" adında bir kitabı çıkan 1869 yılında doğan yazar.
    -gizli din
    -kadim büyüler
    -karın cazibesi
    -wendigo
    -öbür kanat
    -aktarım
    -kadim ışıklar
    -dinleyici
    -boş ev
    -gerçeğe ait birkaç aksesuar
    -sözünün eri
    -max hensig
    hikayeleri bulunan bu kitabın içinde hayalet olduğunu da düşünmekteyim, bunun içinde bir hikaye daha olmalıydı ama yok...
  • algernon henry blackwood. ingiltere'de doğan ve ailesinin kalvinist görüşe bağlı tutucu kişiler olması nedeniyle zor bir çocukluk geçiren yazar. new york times dahil birçok gazetede muhabirlik yapmıs, bir süt tozu fabrikasına ortak olmuş, ama maddi problemler peşini bırakmamıştır. yaptığı uzun geziler öykülerinin temelini oluşturur, hikayelerinin bir kısmını gezilerinden esinlenerek kaleme almıştır. makale ve eleştirilere de yönelen blackwood bir süre sonra bbc radyosunda "hayalet öyküleri" okumaya başlamış, programı tutulunca radyo için oyunlar hazırlamıştır.

    ikinci dünya savaşında britanya'nın bir subayı olarak görev yapan blackwood doğaüstünün en önde gelen yazarı olarak
    değerlendirilir. max hensing, dinleyici, öbür kanat, sözünün eri gibi
    kasvetli ve sürükleyici öyküleriyle en sevdiğim yazarlardandır.
  • 1869-1951, çok sayıda doğaüstü öykünün yazarı. the willows adlı öyküsü lovecraft'e göre arthur machen'in the white people adlı öyküsünden sonra yazılmış en müthiş fantastik öyküdür.
  • "böylesine büyük güçlerin ya da varlıkların hâlâ yaşadıkları düşünülebilir... çok eski bir çağdan arta kaldıkları... öyle bir çağ ki, belki bilincin gelişen insanlık dalgası karşısında çok uzun süre önce geri çekilen şekiller ve biçimlerle ifade edildiği... belirsiz bir anısı yalnızca şiirlerde ve efsanelerde barınan ve tanrılar, canavarlar, her türden hayali yaratıklar diye adlandırılan biçimlerle..."

    lovecraft'ın dediği gibi; sonsuza dek uyuyabilen ölü değildir. draco dormiens nunquam titillandus.
  • söğütler öyküsü çok yoğun biçimde blair cadısı tadı verdi bana. zevkten kudurdum okurken.
hesabın var mı? giriş yap