• yaşlanınca çocuklarına anlatacak hiçbir şeyi olmayacak görevlilerdir.

    "bir gün yine mal gibi bekliyoruz c kapısında."

    ayrıca:
    http://www.youtube.com/watch?v=bsxiz7dfhui

    -----------

    yukarıdaki entry'i ilk yazdığımda trollük amacıyla yazdım ama madem ilk entry gözlemlerimi yazayım

    -ekseriyeti polis olmak ister. güzide bir devlet okulunun girişinde bulunan güvenlik görevlilerden aynen şunu duyduk: "kafasızsınız kafasız. ne güzel 2 yıllık okusanız polis olurdunuz şimdi sürüneceksiniz mezun olunca"

    -kraldan çok kralcıdır. örneğin bir holding komple sokağı ispark dan kiralamıştır. holdingin park yerine es kaza bir araba park etmeye görsün hemen arabadan inen kişinin yanında biter. "acil bir işim var hemen çıkacağım" demesine rağmen o kiralık alanda 1 dakika barındırmaz.
    iş gereği öyle olmak zorundalar tabii ki... yani bir dar gelirliye it muamelesi yapabilirler. özellikle avm'lerde sokak çocuklarına ve potansiyel suçlu gençlere göre çok serttirler. içeri almayabilirler ama tavırları resmiyetten uzak kin kusmak üzerinedir.

    -bazıları da sokak çocuklarıyla iyi bağ kurar. halini hatırını sorar bu şekilde kontrol almaya çalışır.

    -otellerin dışarısında bulunuyorlarsa gün içinde 938373 defa yer tarifi yaparlar. sürekli karşılıksız bu iyiliğe maruz kalıyorlar. bazen sıkılırlar bazen zaman geçirmek için iyi derler..

    -terör olayları olduğu zaman ya da bir ihbar alırlarsa üzerinizdekini sonuna kadar ararlar. onun dışındaki zamanlarda dedektör ötse bile bir şey demezler.

    -bazı okullarda çantanınızı kapının dışına bırakırsınız hiç kontrol etmeden içeri alır. proesedürleri yerine getirirler.

    -ülkemizde genellikle prosedür icabıdır. formalitedir.
  • en nihayetinde işini yapıyorlardır.
  • "çantalar lütfeeen" diye ciyak ciyak bağıran 1,55 cm boyundaki yosmaların da aralarında bulunduğu küme. ağzına terlikle şaplatasım geliyor amk.
  • asgari ucret alarak saatlerce ayakta, sogukta beklemekte olan insanlar.
    zengin zuppe cocuklarinin xray'den gecerken 2. kez gecmesi istenince verdikleri tepkileri gorunce, iyi ki yerlerinde degilim dedigim cok olmustur.
    zuppe pic 2. kez gecer misiniz diyince oyle bir afra tafra yapip agzina geleni sayiyor ki zannedersin ki kral cocugu.
    ulan gereksiz, hayatindaki en buyuk basarinin ananin babanin parasini avm'lerde yemek oldugunun farkina var ve kir kicini otur.
    pazar pazar sinirlendirme beni (asfdasfdas)
  • türkiye'de "gereksiz istihdam" diye adlandırabileceğimiz politikanın sonuçlarıdır. sırf işsiz sayısı az, çalışan sayısı çok görünsün diye işe alınanlardır.

    buna inanmayan, türkiye'deki avm'lerin avrupa'dakilerden daha güvenli olduğunu, veya türkiye'deki müşterilerin canının avrupa'daki müşterilerin canından daha kıymetli olduğunu düşünüyor olsa gerek.
  • (bkz: gizli işsiz)
    tc sınırlarında 1 milyona yakın güvenlik görevlisinin en geniş kesimi. %90'nını işten çıkarsan hiç bir şey değişmez. eskiden kit'ler vardı, hiç birşey yapmadan maaş alanlar, siyasetin oy depoları, şimdi gizli işsiz orduları var. tek fark, kit'lerdekilerin parasını devlet öderken, güvenliklerin parasını halk ödüyor, yani vergi alıp dolaylı ödemeyi devlet yapmıyor da avm aldığın ürünün içinde o fiyata bindirip yaptığın alışveriş içine yediriyor.
    internet'ten alışveriş bu trendle artarsa, çoğu avm kapanır. içinde keçiler otlar. bu gizli işsizlerin bir kısmı mafya, bir kısmı polis, bir kısmı berduş olur. polis, mafya ile kolkola girer. bu düzen sürer gider.
  • o soğuk, kibirli ve sıkıcı binaların çoğunda,

    kişiye kendini insan gibi hissettiren yegane unsurdurlar.

    rutin bir iş yapmanın tüm bezdiriciliğine karşın güler yüzlerini ve nezaketlerini eksik etmemeleri takdire şayandır. görevlerini yaptıkları halde, lütfedip çantanızdan iki saniye ayrılma külfetine girdiğiniz için size teşekkür ederler. siz onları çoğunlukla görmezden gelseniz de...

    selam vermeden geçen, homurdanan yığınla insana güvenlik talimatlarını uygula(t)manın kolay bir şey olduğunu düşünen, ya da böylesi konularda pek düşünme gereği duymayan insanlara da yaranmaları kolay kolay mümkün değildir nihayetinde.

    yangın söndürmeden kahraman olamayan, adam kurtarmadan önemi anlaşılamayan cankurtaranlarla aynı kaderi paylaşırlar. o soğuk kasvetli binaların gülen, gülümseten, insanı adam yerine koyan vazgeçilmez parçasıdır onlar...
  • genellikle tamamen kafalarına göre içeri alınmayacaklar listesi yapıp kendi sikleri doğrultusunda calıştıklarından hepsine sinir olurum. biri gelip içeri biber gazıyla giremezsiniz diyo, iyide içeride satılıyor diyorum bi sorayım diyor. başkası gelip çakıyla alamayız diyo, ben bununla heryere giriyorum ayrıca içeride balta satılıyor, bununla mı adam öldürücem diyorum. bu sefer amirlerini çağırıyorlar bu sefer konu telsize geliyo. ne için kullaniyosun, neden taşıyorsun, polis misin vs. vs. sanane ulan pezevenk
  • afra tafraları hiç çekilmeyen alışveriş merkezi süsleridir.
    bazen çok çalışıyor gibi görünmek için midir bilinmez çoluk çocuğuyla gezmeye gelmiş insanları dedektörleri ile baştan aşağı arayıp hemen ardından en şüpheli hareketleri sergileyen insan olsa dahi aramadan geçip boş boş dikilmeye devam eden robocoplardır.
  • kadin olanlari gunde 15-20 civari cikma teklifi aliyor eger 2 gram guzelse. vallaha lan. koca koca adamlar girerken cebine tel nosunu bırakan mı dersin, numarasını soran mı dersin, kartına eğilip bakıp adını alıp akşam facebooktan ekleyen mi dersin. bi tanesi ile muhabbet ederdim ordan iyi biliyorum. harbi böyle. hatta bak benim bmwm var ona iyi bak şuraya parkettim, istediğinde de beni ara bak telefonum bu diyen var lan. yeminin olsun bak.

    avmde calistim bi donem. baya muhabbetim vardi bunlara da. 100 de 50 si robot olmuş durumda. kalan 100 de 50 nin 100 de 20 sinden guzel muhabbetler ve anilar cikiyor. yurdum insani cok mal. avmde 1 ay calis tiksinirsin butun ulkeden.

    ha bu görevlilerin altı üstü sikik bi avmye girerken sanki pentagona giriyorsun muamelesi yapması cidden cins bi durum. çoğunlukla şeflerinin ve yönetimin emri olsa da bazısı cidden fazla işgüzar oluyorlar. bi gün avmye giriyorum elimde pasta var kendime almışım yoldan. o ne diyor pasta diyorum. kime diyor. sanane lan yarrağım sanane. öyle bir laf sokarım ki böyle durumlarda 5-6 saat stand byda kalır.
hesabın var mı? giriş yap