• 1965 te altın kitaplarda ilk basımını yapan hüzünlü bir o kadar da eğitici kitaptır. 1963 yapımı john frankenheimer yönetmenliğindeki film daha çok bilinse de okumaya değer bir kitaptır. ısrarla tavsiye ederim.
  • meşhur romanlar serisinin 62. kitabı olarak mart 1965 de altın kitaplar yayınevi tarafından yayınlanan thomas e. gaddıs romanı. aynı adla uyarlanmış filmi de mevcut. sanırım artık türkiyede basımı yok fakat ikinci el bulmak mümkün.
  • bu filmi, ilgi çekici bi müebbet hapis mahkumunun kişisel serüveni olarak seyretmemeliyiz. romanda robert stroud daha iyi biçimlenmiştir ancak filmde sezildiği gibi amerikan toplum düzeninin küçük bir panoramasıdır.
  • bana kelebek ve banko'yu anımsatan kitaptır. dili edebi olarak değerlendirilebilir mi bilmiyorum ama okumaktan keyif alacağınız kesin.
  • alkatraz kuşçusu gerçek bir hayat hikayesine dayanır. hem kitabı hem de filmi var ve ikisi de çok güzeldir. kitabı bayağı eski olarak 1965 basımdır.
    bir cinayet sonucu hapishaneye giren robert stroud hapishanede de bir gardiyan öldürmesi sonucu müebbet hapis yatar. sürekli hücre hapsinde tutulması ile tek başına çıktığı fırtınalı bir avlu izninde serçe bulması ve onu odasına alıp bakmasıyla kuşçuluğa olan merakı başlar...öğrendiği bilgileri dergilere yollar. kuş hastalıkları hakkında vs. bir kitap çıkarır ve kuş besleyenlere yön göstermiş olup iyice meşhur olur...
    filmi de kitabındaki olanları doğru bir şekilde yansıtmaktadır. öyle büyük bir farklılık yoktur.
  • burt lancaster ve alcatraz kuşçusu.. filmle ilgili (eminim ki bi çoğunuzun bildiği) bi kaç detayı yine de paylaşmak istedim. ilk kez 40 yıl önce 7-8 yaşlarındayken babamla birlikte izlemiştim. film benim için çok özel..çünkü babamın gözlerinin ilk kez dolduğuna şahit olmuştum. filmin hikayesini de yine babamdan öğrenmiştim. film gerçek hayattan alınmış. başrol oyuncusu burt lancaster filmde mahkum robert franklin stroud'u canlandırıyor. mahkum stroud'un filmin çekildiği ve gösterime girdiği 1962 yılında hala hayatta ve hapishanede olması detayı, filmi çok daha ilginç kılıyor. stroud yaşarken efsane olmuş fakat bu ona özgürlüğünü kazandıramamış maalesef. ve ne yazık ki filmden yaklaşık bir sene sonra bir hapishanede hayatını kaybetmiş.... özgürlükler ülkesi amerika mahkum r.f. stroud'un kendi yaşamını konu alan filmi izlemesine dahi izin vermemiştir. tekrar tekrar izlenesi bi klasiktir.
hesabın var mı? giriş yap