• şalgam üzerinden yanlışlanabilecek önerme. tatlı değil ama tadı güzel diyen var değil diyen var
  • yanlis bir degerlendirmedir.

    zira ornegin cinin hem kokusu hem tadi muhtesemdir.

    ayrica soyle buz gibi bira yaninda sicak tavuk , patates vs ile mac izlemek buyuk keyiftir.

    genel olarak iyi viski ve saraplarinda cok guzel tatlari vardir.

    kisaca alkolun tadi guzeldir, birsey ile cok karistirmadiginda.
  • güzel veya iyi olarak algılananlar şeker yüklemesi yapılmış içecekler ise doğru olabilecek iddia. ama şahsen ben şu an piyasaya hakim olan şerbet türevlerinden hiç hoşlanmıyorum. adamlar limonata diye şerbet satıyor resmen. boğazını yakıyor insanın. herhangi bir restoranda meyve kompostosu içtiğinde şekerden başka hiçbir gıdanın tadını alamıyorsun. ki meyve zaten şekerli bir şey, ben evde yaptığımda şeker koymuyorum içine mesela. keza kola ve benzerleri de öyle, şeker yüklemesinden şakaklarımdaki damarlar atmaya başlıyor. neyse efendim, işte benim bu dehşetle kaçındığım içecekleri beğenen seven insanlar var ve de bayağı kalabalıklar ki bunlar yapılıyor. bu bağlamda alkol tadını da seven, güzel bulan muhakkak vardır. bana sorarsanız; yaşasın milli içeceğimiz ayran*!

    edit: şalgam suyunu nasıl unuturum?
  • (bkz: saf alkolün tadının kötü olması)
    alkol bir çözücü olduğundan asıl lezzeti veren maddeleri içinde çözerek, alınan lezzeti arttırır.
  • şekerli şeylerin lezzetli olduğu algısı değildir konu ama beyin ona programlanmıştır bu programı değiştirmek mümkündür. cayı şekersiz içmeye başladığımda tadı çok kötü gelmişti alıştım simdi gerçekten çok keyifle şekersiz çay içiyorum. içkide öyle ama asla lezzetli bir şey değil tadına alışıyorsun ve belli bir sürede keyif alıyorsun bir süreç meselesi ama portakal suyunu kim tatsa o anda tadını sever yadırgamaz yüzünü buruşturmaz demek istediğim bu. ha bana sorsan dünyadaki en lezzetli içki biradır mesela.
  • alkolün tadı kötü geliyorsa, alkolik olma ihtimali düşükür,
    iki tip alkol içicisi vardır birinci grup tadını sever kafasını sever ve bu gruptakiler potansiyel alkoliklerdir ikinci grup ise tadını sevmez sadece sarhoş olmak için içerler bunlar ise bence alkolü ziyan eden sarhoşlardır.
  • içki kültürü zayıf insanların kurabileceği cümledir. çünkü her yudumda "allahım sana geliyorum" dedirten mükemmel mixler bulunmaktadır.

    (bkz: moscow mule)
  • çok az alkollü içkinin tadı için içildiğini düşünürsek önemli olmayan durum. bira ve şarap gayet lezzetli içkilerdir bu arada, içersen.
  • bazı alkollü içecekler için , yanlışlığı göreceli bile olmayan tespit.
    (bkz: baileys)
    (bkz: martini)
hesabın var mı? giriş yap