• levent'teki patlama ardından yaşlıca bir adamın sözü. doğruluk değeri tartışılmayacak söz.
  • bok atmayı seven ancak eleştiri kaldırmayan insan güruhu..
  • dünkü (12 eylül) sayısında devasa harflerle yazılmış manşet. epey gülmeme yol açmıştır.

    http://www.hurriyetim.com.tr/…-t@nvid~467925,00.asp

    8 yıl arayla zöge: link ölmüş. haber neydi, detaylarını hatırlamıyorum ve hürriyetin arşivinden o tarihi bulup bakmak çok gereksiz geliyor ama yanlış hatırlamıyorsam, bir yerde bir saldırı olmuş, vatandaşlar ölmüş ve tepki olarak da manşete, mega boyutlarda bir "allahsızlar!" başlığı çekilmişti.

    komiğime giden şuydu: bu tür bir olayı yererken bile, bunu din üzerinden yapma ihtiyacının barındırdığı zavallılık. o şiddet eylemini gerçekleştiren, insanların canına mal olan olayın sorumlusu çıkıp dese ki "hop, bir dakika, ben namazında niyazında bir müslümanım kardeşim, benim şiddet eylemime neden dini karıştırıyorsun?" ya da "evet ben allahsızım, zira ateistim, eki eki, o manşet de sana girsin huhohop" deyip takla atsa, o zaman ne olacak? ya da birileri çıkıp "e kardeşim, ben de ateistim, yani senin nefret diline göre, bildiğin "allahsız". sen "islami terör" zart zurt dendiğinde bikbiklendiğin halde, şimdi aynı söylemi tersi yönünden neden kullanıyorsun ve beni de dilin doğası gereği bu eyleme dahil ediyorsun?" derse? bunlara verecek ne cevabınız var? yoksa ecnebi memleketlerde müslümanlar, münferit şiddet olaylarına karıştıkları zaman, oralarda atılacak "islami terör!" benzeri sansasyonelist manşetlere de dil uzatamazsınız.

    yani demek istediğim, insanlık dışı bir duruma tepki verirken, dine sığınmanıza gerek yok. sadece insan olmanız yeterli.
  • ateistler.
  • hay lanet gaddarlar
  • olası, müthiş bir punk grubu ismi. haydi kurun.
  • kurnaz olanları allahın adını ağzından düşürmez.
hesabın var mı? giriş yap