• 6 yıllık ömründe bir opera yazmış, virtüozluk derecesine yakın düzeyde keman çalan alman kızı.
    6 diyorum ... ömürünü beşe katlayan, tencerenin tersini dümbelek diye kullanan adamlar var aramızda. ne yaptınız deyin ulan?

    http://www.youtube.com/…p7c&list=pl64108521bfb99335 (opera)
    http://www.youtube.com/watch?v=y2rgpak6nrq (keman)
    http://www.youtube.com/user/almadeutscher
  • 11 yaşında opera bestelemiş ve bir sonraki hedefi piyano koncertosu bestelemek, kitap yazmak olan bir çocuk. böyle insanlara imrenmemek elde değil. rar dosyası gibi doğmuş. bazısına her şey verilmiş bazısına hiçbir şey. 6 yaşından beri keman piyano falan çalmasını ne yapcaz bilmiyorum. o keman ağladı . uzun ömrü olsun ki daha güzellerini yapsın ne diyelim biz de dinleriz.

    https://youtu.be/yx9npz0noxq
  • alma deutscher'ın ahını çıkar aheste aheste.
    tamam vurmayın !
  • türkçe'ye dilin aynasından şeklinde çevrilen şahane bir kitabı olan guy deutscher'in kızı. (bkz: child prodigy)
  • hakkındaki "eğer reenkarnasyon gerçek olsaydı buna en önemli kanıt olarak kendisi gösterilirdi" şeklindeki ve benzerindeki yorumlar çok ilginç gerçekten. özellikle videoları izlendiginde... melodileri ve armonileri direkt olarak aklında duyduğunu söylüyor.

    kendisini, uzun zamandır unutulmuş hislerle, "dünyada bu kadar hayret verici yetenekler, güzel insanlar da varmış" hisleriyle izlerken umut, şaşkinlik ve tanriya sitem içeren karışık duygular icine sokuyor insani.. umarım böyle fenomenlere daha çok rastlarız başka türlü çekilecek bir hali kalmadı bu garip dünyanın zira.

    ben youtube'da rastgele tavsiye videolar arasinda gezerken bulmuştum siren waltz'ini:

    https://youtu.be/w0xmplxqnvm

    kimi videolarında da duvarda asılı maria anna mozart'ın resmi olması vs... sanki evet zamanında hakkı yenmiş bir kişinin, 'işte senin sıran şimdi' dercesine tekrar reenkarne olup hakkının verilmesi tarzı tuhaf, buruk ve sevindirici hissiyatlar yasatiyor. bu kısım tamamen hayal ürünü tabii. [ama mesela öyleymiş gerçekten, düşünmesi bile hoş]
  • keşfette karşıma çıkıverdi. gencecik yaşta hem yetenekli hem üretken. şefliğini izlerken de büyük keyif aldım.
    her şey iyi hoş da gecenin üçünde izbe bir parkta gözlerini boşluğa dikip ıslık çalan, bakışlarıyla ölümlü ev kazalarına sebebiyet veren manipülasyon ustası küçük kız geliyor aklıma ve gitmiyor. korku filmlerinde sıçratan bir unsurdur ve karizmatik bir karakterdir nitekim.

    kusura bakma alma. janrlar ve gerçekler.
  • bir gün sokaktaki sesleri dinlerken, bunlardan esinlenip bir senfoni besteleyen genç virtüöz. ambulans kornalarının deformasyonuyla bir patern oluşturmuş. ne diyebilirim, harika ötesi. şimdilerde de cindirella operası üzerinde çalışıyor. o yaştan bir opera eseri yazmak, gerçekten takdire şayan. yaratıcılık şahane bir şey.
  • carnegie hall'daki waltz of the sirens'ın takdiminde "bana 21. yy'da müziğin modern dünyanın çirkinliğini yansıtması gerektiğini söylediler, bense tam tersini yaptım: o çirkinlikten güzel bir müzik çıkarmaya çalıştım," sözüyle ve takip eden eseriyle salonu kendine hayran bırakan sempatik deha. dinleyin, dinletin.
hesabın var mı? giriş yap