• darısı başımıza dediğimiz, başarılar dilediğimiz doktor arkadaştır. ben ekranda izlerken bile heyecanlandım.

    edit: gelen bir mesaja istinaden yazıyorum ki başlığın başa kalması durumuyla karşı karşıyayız sevgili sözlük. ilk entryde video vardı ama ilk entry silinmiş. görevimiz icabı ekliyorum. saygılar*

    link: https://www.instagram.com/…a7/?utm_medium=copy_link

    edit 2: entry geri gelmiş. bilginize

    edit3: pislet isimli yazarımız, doktor arkadaşımızın arkadaşıymış. doktor bey'in bir mesaj iletmek istediğini, entryme ekleyip ekleyemeyeceğimi sordu, ben de tabiki diyerek aşağıya doktor beyin sözlüğe mesajını ekliyorum sayın suserler. buyurun:

    "herkese merhabalar,

    ben almanyadabirdoktor ?? videodaki çılgınca sevinen arkadaş benim ??

    öncelikle gelen tebrikler için çok teşekkür ediyorum ve gelen negatif yorumları da verdiğim emekleri görmediğiniz için anlayışla karşılıyorum.

    5 yıl önce daha tıp fakültesi 5. sınıfta iken almanya'da kariyerime devam etmeye karar verdim ve başkaları benden önce gider de bana yer kalmaz demeden öğrendiğim tüm bilgileri ve kendi sürecimi paylaştığım bi youtube kanalı açtım.

    yaklaşık 3 yıldır almanya'da yaşıyorum ve 1 yıldır da hekim olarak çalışıyorum. video da gördüğünüz evrak ise bana almanya'dan mezun bir hekim ile aynı hakları sağlayan 'approbation' belgesi. yani bunca zaman verdiğim emeklerim ve gösterdiğim sabrın sonucu. sevincim ise az bile.

    süreci merak edenler youtube kanalıma ve ınstagram hesabıma bakabilir. ( https://youtube.com/…annel/ucn7nkeqnrjuograkwokuq1g ) ben burada farklı bir konuya değinmek istiyorum.

    kendi adıma konuşacağım ama benim gibi yurtdışı kariyer planı yapan bir çok meslektaşımın aynı hissiyatlara sahip olduğuna da az çok eminim.

    bizler doğup büyüdüğümüz topraklardan güle oynaya ayrılmıyoruz ve hemen hepimiz şartlar uygun olduğu an geri dönmenin hayali ile yaşıyoruz.

    bizler haklı olarak her gün yeni bir 'hekime şiddet' haberi ile uyanmaktan yorulduk. lütfen gidişimizin altında yatan asıl sebepleri bilmeden günahımızı almayın.

    insanlar tarihte her zaman şartların kötü olduğu yerlerden şartların daha iyi olduğu yerlere göçmüştür. bu durum da daha farklı değildir. göçmemizden rahatsız olan arkadaşlar bizlere değil de hekimlere şiddet uygulayan insanlara kızmaya başladıkları gün zaten bu mesele rafa kalkacaktır.

    diye düşünüyorum.

    bu arada ben baya ponçik bir insanım o yüzden kötü yorumlara pek cevap veremiyorum ?? okuyunca hep içimden 'canın sağolsun' diyorum ???>?

    tekrar sevincime ortak olan herkese sonsuz teşekkürler o?

    ha bi de olay baya büyüdü maşşallah diyin de nazar değmesin ????

    kendinize iyi bakın, hekimleri dövmeyin ok?"
  • ülkemiz için hüzünlü arkadaş için sevinçli bir an. yazık her gün yeni bir beyin göçüp gidiyor. sonra uğur şahin yerine ercüment ovalı beklersiniz.
  • hakli olan sevinctir, hayirli ugurlu olsun.
  • kimse abuk subuk laf kondurma çabalarına girişmeden ön almak isterim, mutlu olmakta haklıdır.

    bakın almanya devleti şu an itibariyle resmi bir açıklama yapsa ve " ülkemizde yaşamak için başvuruda bulunan her türkiye cumhuriyeti vatandaşına çifte vatandaşlığı vereceğiz dese " ülkede adam kalmaz lan, geçin bıdı bıdıyı.

    edit : gelen yoğun mesajlardan anladığım, suser arkadaşların çoğu benim gibi barış manço kafasında, illa çifte vatandaşlığa gerek yok diyorlar. ne diyordu büyük usta, bu dünya benim memleket...
  • darısı diğer doktor ve mühendislerin başına. şu şartlar altında türkiyeden gidebilme şansı olup da gitmek istemeyen yoktur.
  • 'türkiye'de 60.000 lira vs. almanya'da bilmem kaç euro' başlıkları için cevap niteliğinde bir video. doğru olanı yapmıştır. tebrikler.
  • kendisi adına sevindim, ülkem adına üzüldüm..
  • "500 euro'n var mı ya, bende yok o kadar" sözü bile başlı başına neden bu kadar sevindiğini gösteriyor zaten. yolu bahtı açık olsun.
  • yolun açık olsun genç arkadaşım, hiç acaba deme en doğruyu yaptın. eşim, ailem olmasa ( ve eşimin vatan sevdası) bir gün bile durmayacağım.
  • seküler göç tayfayı çok kez eleştirdim. ancak bu eleştirilerimin hiçbiri neden yurt dışına gidiyorsunuz? değildir.
    benim anlamadığım neden giderken bunun şovunu yapıyorlar?
    hiç burukluk yok, sevinç var, kabil'den kaçanların sevinci gibi.
    yani bir afgan'dan farkı yok.

    oysa bizim atatürkümüz var, bu topraklarda bin yıllık geçmişimiz var.
    bir mücadele tarihimiz var.
    sen bu ülkenin okullarında okuyorsun ama yabancıların hizmetini göreceksin.
    hiç mi bu topraklarla aidiyetin yok? ne bileyim? hep kötülük mü etti insanlar sana?

    insan şehir değiştirirken bile buruklaşır, iyi kötü anıları vardır geride.
    bunu bir şova dönüştürmek, bu şekilde adını duyurmak
    vatansız olmayı gerektirir sanki
    suriyeliler gibi afganlar gibi.
    kendini öyle görüyorsa yapacak bir şey yok.
    ama ben olsam sessiz sedasız giderdim.
hesabın var mı? giriş yap