• son bir yilda almanya'dan vize alip goreve baslayan turk doktor sayisi.

    (bkz: giderlerse gitsinler)
    (bkz: artik doktor dovebiliyoruz)

    ama ayni zamanda

    (bkz: devlet hastanelerinden randevu alınamaması)
    (bkz: mhrs ile randevu almanın imkansızlaşması)

    kaynak

    edit: altta hala engellememis oldugum bazi yorumlari gordum. valla durmaniz kabahat. cahilin cahil olmayana nefreti hic bitmeyecek.
  • (bkz: chp seçmeni)
  • damat ferit fransa'da,vahdettin italya'da ölmüştür.

    atatürk ise istanbul'da...

    ne bileyim,her fırsatta ülkeden kaçmaya çalışan ya da kaçmış olan insanlar yüz yıl önce yaşasaydı kimle beraber olurdu anlayın işte...
  • tam gidene kızacağım… aşiretiyle gelenden dayak, pandemi olayları, sınır ötesi harekat doktorlarına yapılan muamele, bitmek bilmeyen doktorlar bizim kölemiz dilediğimizce ezeriz tribiniz yüzünden yolları açık olsun diyorum.
    doktor yok mu tohtuuur yoh mu diye böğüre böğüre ölenleri (bu insanların kıymetini bilenler olmadığı sürece) zevkle seyredeceğim.
    siz insani tıbbi yardımı bence pek hak etmiyorsunuz sevgili ülkem yaratıkları ve yönetemeyen yöneticileri.
    şahsen doktor olsaydım o ucuz ipliğinizi pazara çıkartırdım ama adamlarda 6 sene okumanın sabrı mı var nedir cidden sakin kalabiliyorlar.
  • ne olacaktı ya; sırasını beklemeyi dahi bilmeyen, dayakla tedavi talep eden ve saygıdan yoksun bir hasta portföyü oluşturulan bu mekanizmada sinir hastası olup yitip gidecekler miydi?

    medeniyeti seçmelerinde bir sakınca görmüyorum. keşke tırnak ucumuz kadar medeni bir toplum olsaydık da gitmelerine sebebiyet vermeseydik. dilerim ki güzel günlerde tekrardan kalıcı olarak buluşuruz.
  • yazık valla ya.

    allah kimseyi kendi ülkesinde dayak yemekten mahrum bırakmasın.
  • bundan daha fazla benim gibi çakma doktorlar da var. maalesef kadro verilmeyen üniversite personeli de kaçıyor.

    fırça bıyık hocalar artık ne anlatırsa, mühendisler de öyle yetişiyor. özgür irade, düşünce özgürlüğü falan hak getire zaten.
  • gelin de kolumuz kopsa yara bandı verecek tiplerden az kurtarın bizi.

    yoruldum alman doktor ızdırabından, atamın da dediği gibi beni türk doktorlarına emanet edin.
  • skandaldır.

    kabahat asla gidenlerde değildir, bu ülkeyi güzel şekilde temsil edeceklerini umar, yollarının açık olmasını dilerim.

    kabahat bu videodaki gibilerdir.

    bu zihniyettir.

    kız çocuğunu okutmayıp, eşini kadın doktorun doğurtmasını isteyenlerdir.

    giderse gitsin deyip ekonomist olduğunu iddia edenlere, bir doktor yetiştirme maliyeti ve hastane randevuları hatırlatılabilir.
  • hükümet çıkarır kontenjanları 2 katına yerlerini doldurur. doktorlar haklı ama hükümete karşı bence birçok meslek grubu haklı. tayyip mühendislik fakültelerine ne yaptı? her birinin kontenjanını 10 yıl içinde 5 katına çıkardı, sınavda en kötü 100 bininci sıralamayla girilen bölümlere 1 milyonuncu sıralamayla bile girilir hale geldi. bunu nasıl düşürdüyse tıp bölümüne de bunu yapar. şu ana kadar bunu radikal olarak yapmadığı için doktorlar ingiltere'ye ve avrupa birliğine dua etsinler. her meslek koluna bunu yaparken tıp için yapmama nedenleri kesinlikle bu ülkelerden bu konuda emir gelmesidir. çünkü ülkelerine çürük çarık doktor gelsin istemezler, doktora ihtiyaçları vardı. ölçüp biçmişler buna karar vermişler. her şey plan dahilinde.

    bu da gayet normal. ortalama iq puanı 110 olan ülkeler bırakın da 80 iq seviyeli ülkeleri sömürsün. tıpkı mültecileri bize emir vererek kakalamaları gibi her şey plan dahilinde. türkiye hindistandan farksız olarak batının bir sömürgesidir, her şey emir komuta zincirinde işlemektedir. inanın bana türkiye istese doktorların kaçışını da her türlü insan hakları ihlalini yaparak engeller. bunu bir khk ile bile yapar. yurtdışına gidecek doktorlardan devletten aldığı tıp eğitimi ücretinin parasını fahiş bir fiyatla talep eder. yurtdışına gidecek olanlara havalimanında bir süre koyar dönmezse bu eğitim ücreti karşılığında mal varlıklarına el koyar. havaalanında yurtdışına çıkarmaz vesaire. engellemenin de çok yolu var. ama bunu şu an yapamaz, bu bir emirdir. fakat tahminince 4-5 yıl sonra avrupa acil olarak ihtiyacı olan hekim eksikliğini türkiye'den karşıladığında, valileri tıp kontenjanlarını epey arttırıp, 150 binle girilen sıralamaya kadar düşürecek. çünkü zaten 6 yıl sürecek yenilerin mezun olması. bu siyasal islamcılar batının kulu ve elçisidir bunu unutmayın.
hesabın var mı? giriş yap