• mayhoi bir tadı olup, tipi irice beyaz kirazı da andıran güzel bir nimet.
  • bir ara ne meşhur olmuştu bu zerzevat...
    şimdi arasan bulamazsın..

    iddia ediyorum şimdi koca türkiye'de hele istanbuldaki avm süpermarketlerinde bile bulamazsınız..

    ha bulsan napcan deseniz söyleyeyim; teker teker götüme sokucam..

    ya bi ara semt pazarlarına kadar düşmüş olan o meyve şimdi nerde? onu merak ediyorum.
  • altın çilek bana uyuyor, bir de altın çileği başlığı var. annemin 70 yaştan sonra yetiştirmesine neden merak saldığını anlamadığım yenici bitki. bana yetişmişini denemesi bile zorlayıcı, üşenesim gelen etkinlik görünmüştü. tabiatiyle yadırgadım sonuçta.

    altın portakal dedikleri kumkuat ile bir tanışıklıkları var sonuçta. pomalina ise ikisinin iri cinsten bir anımsatıcısı.

    ayrıca (bkz: fink elması), nar, balart/balard, elma/@ibisile.
  • tadı ve ebatları alıça benzeyen bir meyve.
  • 2009 - 2010 civarında rte'nin de pompaladığı, türkçesi altın çilek olan, superfood kategorisindeki brezilya göçmeni pahalı meyve.
  • 250 grlık paketlerde kolombiya'dan ithal hali 1.25 euro'ya satılan egzantirik meyve. kiraz-domates-kavun gibi bitkilerin tadinı seviyorsanız bunu da seversiniz. onlardan daha az sekerli, gayet hoş tada sahip 4-5 tane yediğiniz takdirde tokluk hissi bile yaratabilen süslü püslü birsey kendisi. buruk bir tadı var diyorsanız olgunlasmamış halini yemissinizdir.
    öyle ah olsa da yesem tarzı bir arkadaş değil.
  • bu akşam ikram edilmesi üzerine tadına baktığım meyve.
  • bizim yazlıkta kendiliğinden yetişti enteresan bir şekilde. yazın oluyor kışın otu kuruyor sonra tekrar büyüyor. benden fide alıp dikenlerinki bir türlü tutmadı. benim ağaç her sene bol bol veriyor. enteresan bir tadı vardır aslında tatlı tomates gibi.
  • bu meyve ilk patladığı zamanlar silifke'de yetiştirilmeye başladı. çilek de türkiye'de ilk defa silifke'de yetiştirilmişti ve yürüdü gitti. ancak millete altın çilek diye kapsül zayıflama hapı sattı bir grup uyanık ve 3-5 kişi öldü haberi gelince ülkeden komple silindi yetiştiriciliği.
    dün migros'ta karşılaştım ve kolombiya'dan ithal olduğunu gördüm.

    yazık ülkemize, kendi yetiştirme imkanımız olan yiyeceği ithal ediyoruz. sebep olanlar utansın.
hesabın var mı? giriş yap