• o kadar the lord of the rings'lere, the dark knight'lara rağmen izlediğim en iyi film diyebileceğim film.
  • yetenek, ilham, çalışkanlık, haset, kin, nefret, muzip masumiyet ve tabiki müzikleri ile başyapıt.
  • cuvée rouge çok başarılı bir amadeus şarabı.
    ayrıca konu ile alakasız;
    http://www.youtube.com/watch?v=wo4pdhkl4b4
  • müzisyen olanından ve film olanından sonra karşıma ders olarak çıkan isim.
    güzel gözüküyor, değil mi?
    ben de isterdim entrynin bu ayarda gitmesini ama 5 sene önce konservatuvara girebildiğim paralel evreni yaşıyor olsaydık öyle olacaktı. konservatuvara çeşitli sebeplerden girememiş ve kendisini amatör müzisyen olarak tanımlayan biri olarak, yani içindeki yarayla ve kendisiyle barışık biri olarak üzülerek söylüyorum ki bu isimde bir "biletleme programı" varmış ve gözünü sevdiğimin seyahat işletmeciliği bölümünün son senesinde süpriz yumurtadan çıkar gibi karşıma çıkmıştır. zaten "okulda sistem kurulu değil, kağıttan kalemden olur mu bu işler yeaa" moduna girilmiş okul olarak ama kimse bilmez ki ben her şeyden önce onun adına lanet ediyorum şu saatte.
    ikide sınavına gireceğim ismini sevdiğimin programından it gibi tırsıyorum sözlük. 40 alsam yeter dediğim sınavın konsepti "amadeus" olmamalıydı ya.. hele ki grup kurduğumuz, birkaç gün sahne alacağımız şu heyecanlı zamanlarımızda bu hiç de hoş olmadı be ama!
    hayır, kardeşi olan galileo'yu görseydik olmuyor muydu?
  • birçok (bkz: star alliance) üyesi havayolu şirketinin kontuar ve boardinginde kullandığı sistemin adı.
  • 1984 yapımı, mozartın sanatın tam ortasına doğuşunu ve nasıl arızalı bir tip olduğunu aktaran oldukça güzel, bana göre müzikal tadında aynı zamanda drama ve komedi sahneleriyle renklendirilmiş güzel film. bu filmde mozartı canlandıran tom hulce'u izlerken örümcekadam daki tobey maguire masumiyetini, karayip korsanlarındaki jack sparrow şımarıklığını ve sivriliğini görmüştüm.
  • şimdi görünce şunu ekleyeyim dedim. bu film 3 saatte gerçekten insana operayı sevdirebilir. en azından bana öyle oldu. hep sıkıcı bulmamın sebebinin aslında yanlış gösterilere gittiğim için olduğunu göstermiştir bana.
  • dahi çocuk mozart'ın hayatını konu alan güzide film. tam bir başyapıt. parça geçişleri, sahneler...
    3 saatin nasıl geçtiğini anlamıyor insan. filmin puanı az bile.
  • alt metinini okuyamayanların salieri'yi itin götüne sokmasina vesile olmuş hayatimda izledigim en iyi üç filmden biri, hatta birincisi. eğer bu filmde kendinizi salieri'nin yerine koyup tanrinin adaletini, doganin adeletsizliğini sorgulamak yerine her şeyi salieri'nin kompleksine bağlıyorsaniz oturup yüzeyselliğinize ağlamalısınız.
hesabın var mı? giriş yap