• çözüm editi: bir kere daha kendileriyle iletişime geçtim, iletişime geçtiğim kişi ben böyle bir olay daha önce hiç görmedim diyip özür dileyerek aksiyon alınacağını söyledi ve aynı gün içerisinde para iadem yapıldı. sonucu merak edenler için buraya yazmak istedim.
    ___________________________________________________________________________
    son edit:

    tekrar merhaba sözlük. yoğunluktan dolayı buraya pek bakamadım, baktığımda ise mesaj kutumun patladığını gördüm, başlığın ise dolup taştığını gördüm.

    hepsini okumaya fırsatım olmadı fakat fırsat buldukça herkese dönüş yapmayı düşünüyorum.

    ancak bu editi en başa, insanlara dönüş yapana kadar en azından bilgilendirici olması adına, yazmak zorunda hissettim.

    öncelikle, iade sürecinin 30 gün olduğuna dair hiçbir yerde bilgilendirme yok. bunu tekrar ediyorum. iade politikasındaki bilgisayar ile ilgili bölümde “30 gün içinde ürünü bize iade edebilirsiniz” şeklinde yazan politikayı 30 gün yazıyor işte şeklinde algılayanlar olmuş. ya bu insanlar gerçekten okuduğunu anlayamıyor, ya da kötü niyetli. başka bir ihtimal olduğunu düşünmüyor ve altta politika ile ilgili ve iadenin maksimum 14 günde yapılacağı ile ilgili görselleri paylaşıyorum.

    bilgisayarın 30 gün içinde iade edilebileceğinin yazdığı politika
    iadenin maksimum 14 güne yapılacağının yazdığı politika

    bir diğer konu taksit seçimi konusu olmuş. arkadaşlar, siz mükemmel yaratıkların aksine, insanoğlu hata yapabiliyor. taksit seçeneğini seçmemiş olmama neden bu kadar odaklanıldı anlamıyorum. konunun bağlamı anlaşılsın diye verdiğim bir detaydı sadece. ki bu olayı amazon’la konuştuğumda, kendileri iade edip yeniden almamı önerdi ve ben de böyle yaptım. bunu açıklamanın anlamı bile yok aslında, sebepsiz de iade edebilirdim ve amazon hala bana paramı iade etmek zorundaydı. burda yanlış olan nedir?

    diğer bir konu, üslubumla ilgili. bilmiyorum siz ne kadar sabırlı insanlarsınız fakat ben oldukça sabırlı ve sakin bir iletişim süreci ilerlettim. 3 temmuzda iade ettiğim ürün için ne olduğunu sormak adına ilk temasımı 10 temmuzda, iadeden 1 hafta sonra yaptım. gayet nazik bir üslupla iletişim kurdum ve bana söylenen süreyi beklemeye başladım. aşağıda konuşma sonrası bana gelen maili bulacaksınız.

    10 temmuzdaki ilk temasımdan sonra, o konuşmada müşteri temsilcisinin bana vermiş olduğu 7 günlük süreyi gene sabırla bekledim ve 2. temasımı 17 temmuzda, müşteri hizmetlerinin, sorun o güne kadar çözülecek dediği zaman dilimi bittikten sonra sağladım. gene sakin, sabırlı ve nazik bir iletişim kurduğumu, bana görüşme sonrası gelen mailde, aşağıda göreceksiniz.

    sonraki temasım ise, artık 14 günlük “!maksimum!” iade süresinin dolduğu ve kredi kartımın son ödeme günü olan 19 temmuzda oldu. gene oldukça kibar şekilde iletişim kurdum ve konu kapandı. fakat bu iletişimde de söylenen sürenin sonuna gelmeme rağmen iade olmayınca aşağıda bahsi geçen konuşmaya geldi olay. o konuşmada da normalden biraz daha sinirli olarak başladım konuşmaya, sonrasında sakinleşerek devam ettim, sonra hiçbir şey söylenmeden 2 temsilci konuşmadan çıktı, sonra yabancı müşteri temsilcisinin üslupsuz konuşmasına, onun üslubunda cevap vermeye başladım, sonra tekrar gelen son müşteri temsilcisi ile gayet sakin konuştum fakat bu tavırla karşılaştım.

    siz bu durumda ne kadar sakin kalırdınız bilmiyorum fakat benim maksimum koruyabildiğim sakinliğim bu kadar oldu.

    o konuşmaların ekran görüntüleri yok fakat aşağıda mailleri ve bana yapılan bilgilendirmeleri paylaşıyorum, insafınıza bırakıyorum.

    10 temmuzdaki ilk iletişim

    17 temmuzdaki ikinci iletişim

    19 temmuzdaki üçüncü iletişim

    son olarak de gerçekten şu yorumlara inanamadığımı bildirmek istiyorum. ya gerçekten bir çok kişi amazon fan boy, ya troll, ya da inanmak ve öyle olmadığını düşünmek istediğim şekilde, okuduğunu anlayamıyor.

    kendimi bu kadar anlatmak zorunda kalacağım aklımın ucundan geçmezdi bu başlığı açarken. açtığıma açacağıma pişman ettiniz teşekkür ederim. entry burda kalsın, tez konusu falan olacak noktaya geldi başlık gerçekten.

    dediğim gibi yoğunluktan dolayı çok bakamadım ve bu açıklamayı yapmak zorunda hissettim en azından, fırsat buldukça gelen onlarca mesaja bakacağım. küfür hakaret vs içerikli olmayanlara da dönüş yapmaya çalışacağım. herkese sağlıklı günler.

    ___________________________________________________________________________

    merhaba sözlük. bu başlığı gerçekten sinir olduğum için yazıyorum. ben böyle dalga geçer gibi konuşan ve davranan müşteri hizmetleri görmedim. aşağıda ekran görüntülerini paylaşacağım. desteklerinizi bekliyorum.

    öncelikle kısaca olayı anlatayım.

    amazon üzerinden bir adet apple macbook pro siparişi verdim. 98.045 tl. bir tane de xbox için 2 tb’lık depolama arttırıcı kart gördüm seagate marka. onun siparişini verdim, 8.999 tl.

    ürünler kısa sürede elime ulaştı fakat kredi kartımı kontrol ettiğimde macbook için taksit yapmadığımı fark ettim.

    14 günlük cayma süresinin içindeydim, sürekli amazon’u alışveriş için kullandığım ve müşteri memnuniyetine güvendiğim için, vakit kaybetmemek adına aynı macbook’tan bu sefer taksit seçeneği seçerek bir tane daha sipariş ettim.

    taksitsiz aldığım macbook’u da “kutusunu dahi açmadan” iade talebi oluşturup gönderdim. ona iade talebi oluştururken, xbox için almış olduğum depolama arttırma zımbırtısının da gereksiz olduğuna karar verdim ve onu da gene “kutusunu bile açmadan” iade talebi oluşturup gönderdim.

    3 temmuzda ürünleri kargoya verdim ve 5 temmuzda ürünler amazon’a ulaştı.

    sonra beklemeye başladım. dediğim gibi sürekli amazon’u kullandığım için bir sorunla karşılaşacağım aklımın ucundan bile geçmedi. fakat süre uzadıkça uzadı ve iade bir türlü yapılmadı. acaba ürünler mi ulaşmadı, son durum nedir vs düşünceleri ile iletişime geçtim. 5 temmuzda iade ürünlerin ellerine ulaştığı, kontroller sonrası paranın gönderileceği bilgisini verdiler.

    beklemeye devam ettim. fakat bu süreçte kredi kartı ekstresi kesildi. son ödeme tarihine kadar iade olur diye düşünerek beklemeye devam ettim. fakat son ödeme günü gelirken iade olmadı ve tekrar iletişime geçtim. bu kez de bana, geçtiğimiz perşembeye kadar iadenin kesin sağlanacağı bilgisi verildi, sağlanmazsa iletişime geçmem gerektiği ve manuel olarak sağlayacaklarını falan söylediler.

    bu sırada kredi kartı ekstremin son ödemesi geldi ve hiç planımda olmayan ekstradan 107.044’tl ödemeyi yapmak zorunda kaldım.

    artık perşembe aramak vs bir şey değiştirmiyordu ve yoğunluktan dolayı anca bugün kendileriyle tekrar iletişime geçtim, bu durumları ilettim, iadenin taraflarına ulaşmasının üstünden geçen 18 günden fazla zamana değindim vs ama aşağıda konuşmalarda görebileceğiniz ciddiyetsiz yaklaşımla karşılaştım.

    bugüne kadar hiç söylenmeyen, 30 gün diye bir olay çıktı mesela ortaya. konuşmalarda göreceksiniz. fakat iade politikasını kontrol ettiğimde para iadesinin maksimum 14 gün içinde gerçekleşir bilgisi var, aşağıya ekran görüntüsünü ve linkini koyuyorum. böyle garip saçma bir konuşma, amazon’un türkiye yönetiminde ciddi bir sorun olduğu izlenimi verdi bana. müşteri hizmetlerinin yeterli denetime tabi olmadığını düşünüyorum. alışveriş yaparken bunu göz önünde bulundurun.

    amazon iade politikası link

    amazon iade politikası görsel

    aşağıda da konuşmalarda dalga geçer gibi tavırları göreceksiniz. alışveriş yaparken aklınızda bulunması gereken bir konuşma gerçekten. buyrun:

    görsel 1

    görsel 2

    görsel 3

    görsel 4

    görsel 5

    görsel 6

    edit:

    üslubumla ilgili yazılana özel mesajla dönüş yapamadığım için burdan yazıyorum. hayatımın her alanında olabildiğince kibar bir insan oldum. bu iletişim amazon’la bu konu hakkında kurduğum ilk iletişim değildir. kaçıncı iletişim ve kaçıncı gün sonunda oluşan sabır taşması ile başlayan, sürekli aynı şeyi duymakla devam eden iletişimdir. önceki konuşmalarımızı da isteyenle paylaşır, üslubumu gösterebilirim.

    edit 2:

    ürüne taksit yapmamak benim hatam, fark ettiğimde amazon’la iletişime geçtim, ödeme yöntemini değiştiremeyeceklerini söylediler ve kendileri yeniden sipariş edip ürünü iade etmemi önerdiler, ben de önerilerine göre davrandım. ben burda taksitle alakalı bir şey söylemiyorum garip garip yorumlar geliyor anlam veremediğim. iade etmek durumunda kaldım ve ettim, 14 gün içerisinde iadeyi onaylaması gerekiyor kendi yazdıkları politikada ve bu süre geçti hala onaylanmadı. olay bundan ibaret. biri de 14+7 21 diye ders vermeye çalışıyor. özel mesajıma dönmediği için burdan da yazıyorum; o 7 bankanın paraya bana yansıtma süresini ifade ediyor. amazon daha iadeyi bankaya iletmediği için o 7 başlamadı bile.

    edit 3:

    ürünleri iade etmemin diğer alışverişleri etkileyeceğini falan düşünenler olmuş, merak etmeyin iade ederken ürünleri ekstra korunaklı şekilde paketleyip, amazon’un bana gönderdiğinden bile daha güvenli şekilde geri gönderdim. seagate ürününü de, oyunların yüklü kalmasını anlamsız bulup iade ettim, bunun için 9.000 tl vermeye değmeyeceğini karar verdim vs.

    inanılır gibi değil gördüğüm yorumlar. bu kafa yapısında insanların yaşadığı ülkede, amazon da bu hale gelir doğal olarak. hak ettiğimiz bu.
  • ben bu insanlara atar gider yapıp sonra bunlar bana üslupsuz konuşuyor diye şikayet eden insanlardan nefret ediyorum. karşındaki müşteri temsiclisini takdir ettim depoyla 5 yıldır ben görüşmeidm sana noluyo diyo asdad.

    ortada bir rezalet yok gecikme durumu var. gecikme de her sektörde olabilir. 100binlik ürün alırken taksit yaptım mı yapmadım mı diye dikkat etseydin sen de. amazon haklı sen haksızsın bence. :( kendi hatalarınız için başkalarını suçlamayı bırakın lütfenn.
  • senin gibiler yüzünden internet alışverişi işkence oldu. sen taksitlendirme işlemini başta yapma adamların ürününü sebepsiz yere iade et sonra taşak geçer gibi tekrar sipariş ver. sonra gel burada ağla! ihtiyacı olmadığını fark etmiş ve diğer ürünü de geri yollamış paşam. ihtitacın yoksa başta almayacaksın o ürün bir başkasına gittiğinde 3. kez kargo macerası yaşamış olacak sonra o üründen hayır bekleyeceksin. bana kalsa amazon senin paranı 3-5 ay sonra yatırsın.
  • ımızın default olarak hıklıdır. jeff bezos'un taşşana kurban ol sen.

    son derece elit ve bir o kadar da eksklusif rezalet iddiasıdır. tıtmin itmımıştır.
  • 'amazon tarafından gönderilen bir ürünün para iadesi maksimum 14 gün içinde gerçekleştirilir. para iadenizi, para iadesi işleme alındıktan sonra en fazla 5-7 gün içinde banka hesabınızda görebilirsiniz.'

    14+7=21 gun. olmayan rezalet. rezalet puanim 1/10. lutfen once paylastiginiz linklerde yazanlari iyi okuyun sonra baslik acin.
  • bankaya harcama itirazı yap diyeni gördüğüm aksilik.

    aynen kanka. banka hemen 100 bin lira'yı verir. hem de arada amazon varken.
  • 107.044 tl lik alışveriş yapıcam taksit seçeneğini işaretledim mi diye 10 kere bakarım hatta evde başkası varsa ona da baktırırım yetmez amk. arkadaşlara ekran görüntüsü atarım herşey tamamsa alırım ;))

    zorunlu edit: olm bana niye saldırıyorsunuz amk. yok fakirsin yok şöylesin yok böylesin diye he fakirim ne olmuş.

    adam kredi çekmiş kredi kartı ekstresini ödemek için asdfksş;) gidin onla uğraşın fakir makir diye
  • özet: suser dalgaya düşmüş, 6 basamaklı bir tutar için taksitli değil tek seferde ödemeyi seçmiş ve onu aldım bunu aldım derken "hassiktir, ulan zengin değilim ki ben" aydınlanması yaşamış. gerisi de ürünleri iade etmek için çabalaması falan.
    (kredi kartı borcu için kredi çekmek zorunda kalmasını okuyunca allah affetsin, sesli güldüm.)
    amazon gibi iyi niyetli firmaların ülkemiz gibi çukurlarda nasıl istismar edildiğini biliyoruz; bugüne kadar %100 iyi hizmet aldığım amazon'a kızamıyorum.
    keşke suser başına gelebilecekleri öğrenmek için önce müşteri hizmetlerini arasaymış. eminim bir çıkar yol bulunurdu.
    (görsel 6'daki şey bey sanırım nostradamus. "rezalet"in yankılarını oturduğu yerden bilmiş. gerçekten de sözlükte olayı sallayan yok gibi duruyor.)
    tanım: benden 10 üzerinden 4.5 --> 5 alarak ancak ucundan rezalet klasmanına girebilmiş rezalettir. bu kadar yüksek not vermemin nedeni, amazon'un daha ilk temasta "o para iyi para; yüksek tutarlarda öyle çat diye iade yok" dememesidir. (yazarın paylaştıklarına güveniyorum, ama gelip yine "ya kız ben doğru okumamışım aslında ehüh" diye sıçabilir, o zaman ben de notumu 1'e çekerim.)
  • rezalet puanım 0.

    taksitlendirme yapmayı unutan zengin bir yazarın, ekstrem geldi iade yapmadılar diye ağlaması olayı.
  • çalışanın üslubunda bir problem görmedim
hesabın var mı? giriş yap