• trafikte geçiş üstünlüğü olan ambulansa geçilmesine sinirlenen vatandaş.

    (ara edit: dha haberine göre olay hastane önünde gerçekleşmiş. yani şoför yolun ortasında durup kanıt çabasına girmemiş. tahminime göre motorlu şahıs öyle sinirlenmiş olacak ki ambulansı hastaneye kadar takip etmiş, ambulansı durdurması ifadesi hatalı olabilir.)

    içeride hasta varmış, peki tamam. ee acil mi bu? ambulansçı kardeş söyle acil mi? acilse tamam başım gözüm üstüne yerin var. hadi geçmiş olsun.

    benim vatandaşımın haber alma özgürlüğünü, bilgi edinme hakkını engelleyemezsiniz. hayat kurtarıyorsunuz diye vatandaşımın sorgusundan kaçabiliriz zannetmeyin.

    maalesef geldiğimiz nokta bu. şöyle insanları tepemize çıkardılar.
  • gerizekalı bir primatın yaptığı iş. ambulans boş da olsa yol vereceksin. o araca ve içindekilere ne zaman ihtiyaç olunacağı belli olmaz.
  • hastanın hayatını kaybetmesi halinde cezai işleme maruz kalacağının farkında olmayan geri zekalı vatandaştır.
  • zaten bildiğim kadarıyla sağlık bakanlığına bağlı ambulansların sirenlerini açıp-kapatması bile genel merkezden takip ediliyor. yani ambulans şoförü öyle kafasına göre sirenleri açamaz.
  • o kadar biliyorsun madem, girip bakaydın acil mi değil mi diye. aq barzosu.
  • şiddete karşıyım ama bu çocuk dövülmeli.

    ambulans şöförü hastayı gösterdikten sonra eşek sudan gelmeyecek şekilde dövecekti. sonra orada bırakıp gidecekti ki başka ambulansı beklesin çocuk. sonra siren çala çala hastaneye giderlerdi. belki o zaman, küçük bir ihtimal de olsa yaptığı eşekliği anlardı.
  • anasının suçu bunu doğurması
  • bence haklı çocuk. ülkede her yer çürümüş. güven kalmaması normal.
  • cahil bir milletiz, hayatta yapılmayacak zeka yoksunluklarını yapıyoruz.
    riske atılacak bir konu mu, asla. bunun ki tamamen cahil cesareti. ülkede sorgulanacak çok şey varken hastanın aciliyetini sorguluyor bir de.

    şu görsel avusturya otobanı, yakın zamanda çektim. bir sıkışıklık oldu, acil durumlar için insanlar bu şekilde ilerledi. coğrafya vs değil de, cehalet şanssızlık.

    edit:evet bir dönem haberlere epey konu olmuştu bu tarz şeyler. trafiğe takılmamak için keyfi sirenler açılıyor vs deniliyordu da; bu asla ve asla riske atılıcak, "dur bakayım hasta var mı, varsa acil mi" denilecek bir şey değil. hastaya da gidiyor olabilir.
hesabın var mı? giriş yap